#قیمه_مرغ_زعفرانی
نذری به طعم و عطر غذاهای نذری آشپزخانه های امام حسین ( ع )
مواد لازم برای 5 تا 6 نفر :
فیله مرغ ( گوشت گوسفند ) قیمه شده حدود 500 گرم
لپه یک و نیم پیمانه
رب گوجه فرنگی 2 تا 3 ق غ
پیاز داغ خلالی عسلی , ترد و خوشرنگ چند ق غ
لیمو امانی , عمانی 4 عدد
چوب دارچین دو تا 3 تکه درشت
زعفران چند ق غ
پودر هل نصف ق چ
گلاب 4 ق غ
زردچوبه نصف ق چ
ادویه مخلوط خورشی ( سفره خونه ای ) یک ق چ
نمک و فلفل
روغن سرخ کردنی
طرز تهیه : ابتدا لپه ها را از قبل خیس کنید . لیمو عمانی ها را نیز خیس کنید . پیاز داغ عسلی را تهیه کنید .
#رمزورازهای_خورش_قیمه ممتاز
سپس لپه ها را آبکش کرده و در مقداری روغن تفت دهید تا در خورش له نشود . در حین تفت دادن مقداری زردچوبه اضافه کنید و در آخر پودر هل را اضافه کنید تا بوی نامطبوع لپه از بین برود و از روی حرارت بردارید .
گوشت قیمه شده مرغ ( یا گوشت ) را با مقداری روغن و زعفران تفت دهید .
رب گوجه را با مقداری روغن تفت دهید تا رنگ بهتری به غذا بدهد : رمز و راز مصرف رب گوجه فرنگی در غذاها
سپس قیمه های مرغ و لپه و پیاز داغ و لیموهای عمانی سوراخ شده و ادویه خورشی و قلم های دارچین و رب را با هم در قابلمه بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد . نمک و فلفل را در انتها اضافه کنید .
خورش نباید زیاد آب دار و یا کم آب باشد .هنگام کشیدن مقداری گلاب داخل خورش بریزید و مخلوط کنید و سپس از روی حرارت بردارید .
خورش قیمه را با سیب زمینی سرخ شده تزیین و چلو زعفرانی سرو کنید.
هنگام سرو خورش را در ظرف مناسب بکشید و روی آن تعدادی سیب زمینی سرخ شده زعفرانی به شکل گل رز و سیب زمینی خلالی سرخ شده و مقداری پودر دارچین بپاشید .
نکته : قیمه با آب نارنج هم خیلی خوشمزه خواهد شد . میتوانید روی خورش مقداری پودر گلسرخ بپاشید .