زولبیا و بامیه
🔷مواد لازم :
نشاسته: دويست گرم
ماست: دويست گرم
آرد: بيست گرم
روغن جامد: يك قاشق چايخوري
جوش شيرين: نصف قاشق چايخوري
آب يا در صورت تمايل گلاب: يك قاشق سوپخوري
🔶طرز تهيه:
ابتدا بايد نشاسته و ماست را با يكديگر مخلوط كنيم، پس از چند دقيقه كه نشاسته در ماست حل شد، آرد را به آن افزوده و با همزن خوب هم ميزنيم تا مايع مورد نظر صاف شود. آنگاه روغن جامد را به آن اضافه ميكنيم و دوباره شروع به همزدن ميكنيم، سپس به مايع درست شده، آب و يا گلاب را به همراه زعفران و جوش شيرين اضافه كرده و هم ميزنيم. سپس مايع را در قيف مخصوص ميريزيم و روي روغن داغ، فرم ميدهيم، پس از اين كه كمي سرخ شد، آنها را پشت و رو ميكنيم و داخل شربت قرار ميدهيم و پس از يك ربع از شربت خارج ميكنيم. توضيح: براي تهيه شربت يك كيلو شكر را در 300 گرم آب ميجوشانيم و به آن مقدار كمي جوهرليمو، هل و 10 گرم باتقا (مايهاي كه قنادها از آن استفاده ميكنند) اضافه ميكنيم. بـامـيــه مواد لازم براي شش نفر تخممرغ: سه عدد روغن جامد: يك قاشق مرباخوري شكر: نيم كيلو آرد: دويست گرم آب: به مقدار لازم نمك: يك سوم قاشق چايخوري آبليمو: دو قاشق سوپخوري گلاب: به مقدار لازم طرز تهيه: ابتدا آب را جوش ميآوريم، با شعله ملايم آرد را اضافه ميكنيم و هم ميزنيم تا خمير نسبتا سفتي به دست آيد. سپس روغن را به آن اضافه ميكنيم و مرتب هم ميزنيم (حدود دو الي سه دقيقه) به طوري كه خمير به صورت سفت در بيايد. پس از اين كه خمير كمي سرد شد، تخممرغها را يكييكي به آن اضافه ميكنيم تا خمير خوب ورز بخورد و نرم شود. براي اينكه باميه رنگ زيباتري به خود بگيرد، بهتر است از شربت باميه يك قاشق سوپخوري به خمير باميه اضافه كرده و با خمير مخلوط كنيم. سپس خمير را در قيف ميريزيم و به صورت دايره دايره در ظرف روغن داغ ميريزيم. به ياد داشته باشيد كه باميهها را هنگام سرخ شدن، بايد مرتب هم بزنيد تا به هم نچسبند و يك دست سرخ شوند. باميهها را در همان حال كه داغ هستند، به شربت گرم اضافه ميكنيم تا شربت را خوب به خود جذب كنند.در غير اين صورت باميهها، شربت را جذب نخواهند كرد. به ياد داشته باشيد اگر باميه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقيق بودن شربت است و دليل ديگري ندارد.