آش شوید باقلا
این آش رو می تونید با باقلا درست کرده و با ماست ترش میل کنید و بسیار خوشمزه هست.
مواد لازم :
پیاز داغ بمیزان دلخواه
نمک و فلفل سیاه بمیزان دلخواه
ماست سفت کیسه ای ترش نصف پیمانه
عصاره مرغ یا گوشت (یا یک لیوان آب مرغ یا گوشت) 1 عدد
سیر له شده 2 حبه
برنج خیس کرده(ترجیحا نیم دانه) 2 پیمانه
باقلا سبز 1 پیمانه
شوید تازه نیم کیلو
نعنا داغ برای تزیین
طرزتهیه:
1-ابتدا برنج را داخل قابلمهای متوسط ریخته و آن را تا نیمه با آب پر کنید. اجازه دهید برنج دو ساعت خیس بخورد تا هنگام پخت برنج، کاملا داخل آش له شود.
2-سپس مقداری پیاز داغ را همراه عصاره مرغ یا گوشت به آن اضافه کنید و زیر گاز را روشن کنید. در حین پخت اگر آب لازم بود به آن اضافه کنید. وقتی برنج کاملا پخت، باقالا را اضافه کنید.
3-وقتی باقالا نرم شد، شوید خرد شده، سیر له شده، نمک و فلفل را اضافه کنید. اجازه دهید آش جا بیفتد طوری که دانههای برنج در آن مشخص نباشد.
4-ماست ترش را خوب هم بزنید تا یکدست شود. سپس وقتی آش را خاموش کردید ماست را داخلش ریخته و مخلوط کنید، تا ماست داخل آش بریده نشود، در آخر آش را داخل ظرف مناسب بکشید و با پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ تزئین کنید.
نکات مهم:
- ماست لازم نیست بجوشد.
- برای بازیافت غذاهای روزانه می توانید از باقیمانده باقلاپلو برای تهیه این آش استفاده کنید.
-طبیعت این آش سرد است زیرا برنج و باقلا دارد پس از فلفل سیاه و سیر داغ و نعنا داغ غافل نشوید.