خانه
× برای دیدن جدیدترین مطالب این تاپیک اینجا کلیک کنید و برای دیدن صفحه ابتدایی، این پنجره را ببندید.
برای دیدن صفحات دیگر، بر روی شماره صفحه در شمارنده بالا کلیک کنید.
مشاهده جدیدترین مطالب این تاپیک
19.7K

مخصوص ماه رمضون

  • ۱۴:۳۳   ۱۳۹۵/۳/۱۶
    avatar
    کاربر فعال|81 |212 پست

    اگر موافق باشین غذا ها ، دسرها و نوشیدنیای مناسب ماه رمضونو اینجا جمع کنیم

  • leftPublish
  • ۱۲:۲۶   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست
    خیلی هم خوب
    اتفاقا الان میخواستم یه تاپیک با همین موضوع بزنم چشمم به این تاپیک افتاد
  • ۱۲:۳۰   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مينيون_حلوا

    دسر_سنتي

    مواد لازم

    تخم مرغ ٥ عدد

    شكر ١ پيمانه 

    وانيل ١/٤ قاشق چاي خوري

    روغن مايع ١/٤ پيمانه

    شير ولرم ٣/٤ پيمانه

    آرد ١/٥ پيمانه

    پودر كاكائو ١/٢ پيمانه

    بيكينگ پودر ١ قاشق چاي خوري

    ابتدا تخم مرغ ها و شكر و وانيل را با همزن برقي ١٥ دقيقه ميزنيم تا كاملا كرم رنگ و كشدار شود.

    روغن را به مخلوط بالا اضافه كرده و در حد مخلوط شدن هم ميزنيم.

    آرد و بيكينگ پودر و پودر كاكائو با هم مخلوط كرده و الك ميكنيم.

    آرد و شير را تدريجي و طي سه مرحله به مواد بالا اضافه كرده و بازهمزن دستي كاملا مخلوط ميكنيم

    سيني فر ٣٠در ٤٠ كف ان كاغذ روغني پهن كرده و روي كاغذ روغني را با برس روغن ميزنيم

    مواد را داخل قالب ريخته 

    فر برقي ١٦٥ به مدت ٢٥ الي ٣٠ دقيقه

    .. 

    كيك كه خنك شد روش كمي پودر قند پاشيده و از قالب خارج ميكنيم و كاغذ روغني را ازش جدا ميكنيم.

    كاغذ روغني جديد پهن كرده و كيك رو دوباره به قالب منتقل ميكنيم

    حلوا كه از حرارت افتاد ولي هنوز گرم است را روي كيك ميريزيم و با وردنه غلطكي صافش ميكنيم، بعد از خنك شدن برش زده و تزئين ميكنيم.                            

    مخصوص ماه رمضون

  • ۱۲:۳۳   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    ایده های تزیین غذا، خرما

    تهیه توپک های خرما که بسیار ساده اند منتها اگر مقدار زیادی بردارید کمی زمانگیر خواهند بود؛

    برای این منظور پوسته و هسته ی خرما را میگیریم و چرخ میکنیم حدودا نیم کیلو اگر مقدار کمی خرما بر میدارید میتوانید با پشت قاشق هم آنرا له کنید سپس با مقداری گردوی خرد شده و بیسکوییت پتی بور یا بیسکوئیت مادر خورد شده و مقداری هل مخلوط کنید و بعد مقداری کره نیز به ان اضافه کنید تامواد را بگیرد و راحت بتوان آنرا ورز داد،بعد از کمی ورز مقداری از آن را برداشته و به صورت گلوله هایی شکل می دهیم و سپس بر روی پودر کاکائو یا کنجد یا پودر نارگیل ،پودر پسته یا حتی ترافل بغلتانید و روی هر کدام یک خلال بادام گذاشته و سرو کنید

    ایده های ویژه ماه_رمضان

    از عکس ایده بگیر و یه مهمونی خاص برگزار کن

    مخصوص ماه رمضون

  • ۱۲:۳۵   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    ایده های تزیین خرما

    ایده های ویژه ماه_رمضان

    طرز تهیه:

    شکر + کره ( به دمای محیط رسیده ) را با همزن می زنیم. یک زرده + وانیل را به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم. شیر + آرد را هم اضافه میکنیم و یا ذست ورز میدیم تا خمیر لطیفی بدست آید.

    خمیر را با وردنه پهن می کنیم و به شکل یک مستطیل در می آوریم و دور خرما می پیچیم.برای مدل شکلات پیچ هم به صورت مربع در می آوریم و خرما وسط قرار می دهیم و می پیچیم و دو سر خرما رو هم مثل شکلات می پیچیم.روی خرما های پیچیده شده زرده می مالیم و پودر پسته می ریزیم.خرماها را با دمای ۱۸۰ به مدت ۲۰ دقیقه تا ۳۰ دقیقه در فر قرار می دهیم.

    مخصوص ماه رمضون مخصوص ماه رمضون مخصوص ماه رمضون مخصوص ماه رمضون

  • ۱۲:۳۶   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    دسرخرما ويژه افطار 👇👇

    رمضان 

    خرما به خاطر داشتن قند طبیعی و کالری مناسب، در ماه رمضان باید حتما در برنامه غذایی روزه‌داران گنجانده شود. دسر خرما یک میان‌وعده پرطرفدار برای افرادی است که می‌خواهند انرژی لازم برای بدن خود را از راه خوراکی‌های طبیعی تامین کنند.

    مواد لازم:

    خرما بدون هسته یک کیلوگرم

    بیسکویت ساده خرد شده ]مثلا بیسکویت ساقه طلایی[ یک پیمانه

    یک سوم پیمانه پودر بادام یا پسته

    پودر کاکائو یک چهارم پیمانه یا یک تخته شکلات تلخ ۱۰۰ گرمی رنده شده

    گلاب ۳ نصف پیمانه

    هل ساییده شده یک قاشق چای خوری

    خرماهای بدون هسته را داخل یک قابلمه متوسط حدود ۳ تا ۵ دقیقه حرارت دهید تا کاملا نرم شوند. خرماهای نرم شده را داخل یک ظرف بزرگ بریزید. آنقدر خرماها را با دست ورز دهید تا کاملا از هم باز شوند. حالا یک سوم از بیسکویت پودر شده را به آن اضافه کنید. پس از آن نوبت اضافه کردن گلاب، هل و پودر کاکائو است. این مواد را کاملا با هم ترکیب کنید.

    یک قالب کیک مستطیل شکل را کاملا چرب کنید و با کاغذ مومی کف و اطراف آن را بپوشانید. یک سوم دیگر از بیسکوییت های خرد شده را روی کاغذ مومی بریزید. ترکیب به دست آمده ]مایع خرما[ را روی آن قرار داده و فشار دهید. پودر پسته و بادام را روی آن بریزید. دسر را به مدت سه تا چهار ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا شکل بگیرید.

    بعد از سه تا چهار ساعت مواد را از داخل قالب با کمک کاغذ بیرون بیاورید و بقیه بیسکویت خرد شده را پشت و کنار دسر بپاشید. آن را برش بزنید

  • leftPublish
  • ۱۲:۳۶   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    آش گوجه فرنگی برای افطار

    رمضان 

    نخود رو از چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار ابشو عوض کنید تا نفخش از بین بره . سپس نخود رو با بلغور گندم و نمک و اب گوشت یا اب قلم بگذارید تا بپزه.حبوبات که تقریبا پخته شد ،چند عدد گوجه فرنگی رو میکس کنید یا داخل مخلوط کن پوره کنید ویا رنده کنین و با ادویه به اش اضافه کنید . سپس سبزی اش رو هم اضافه کنید و بگذارین تا اش جا بیفته. من در اخر پخت به این اش، رشته پلویی هم میریزم که اختیاری هست.به نظر من خوشمزه تر وبهتر میشه. ...

    به جای گوجه_فرنگی میتونین از رب گوجه هم استفاده کنین.ولی به نظر من گوجه فرنگی طعمشو بهتر میکنه.

    نکته دیگر اینکه اگر دوست دارین اش ترش مزه باشه میتونین کمی ابلیمو به اش اضافه کنین . اگر تند دوست دارین فلفلشو بیشتر کنین.

    نوش جان

  • ۱۲:۳۷   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    اسلایس مرغ 

    یه پیش غذای خوب برای میهمانی های افطار در ماه #رمضان

    رسیپی های مختلفی داره و شما میتونید به صورتهای مختلفی درستش کنید.

     به شکل کلبه- کیک – و ... و با مواد میانی مختلف. که بیس اصلیش مرغه و باقیش بنا به سلیقه و ذائقه تغییر می کنه.

    وقتی به شکل کلبه یا کیک و بصورت حجمی درستش می کنید بهش کیک مرغ می گند.

    خیلی دستورها توش جعفری یا پیازچه خرد شده داره که انصافا خیلی خوشمزه ترش می کنه اما ایرادی که داره اینه که موندگاریش رو خیلی پایین  می یاره. و فرداش کلا مزه اش بر می گرده. البته شاید بازم خیلی ها با همین شرایط دوست داشته باشند.

    اما این دستوری که امروز براتون میگذارم رو اکثر کسانی که خوردند دوست داشتند و برای کافی شاپ ها یا مراسمها و تولدها و ... هم همینو می زنم.

    امیدوارم شما هم درستش کنید و دوست داشته باشید.

    برای درست کردن این اسلایس های خوشمزه نیاز دارید به: 

    نان تست دو بسته

    سس مایونز 200 گرم

    مرغ پخته شده 200 گرم

    پنیر خامه ای 100 گرم

    ماست خامه ای 100 گرم

    هویج آبپز 1 عدد

    سیب زمینی آبپز کوچک 2 عدد

    فلفل دلمه نگینی 1 عدد کوچک

    گردو تست شده نگینی نصف پیمانه

    نمک و فلفل سیاه

    اب لیموی تازه یک قاشق غذا خوری

    خیار شور 50 گرم 

    عزیزانم توجه کنید که این غذا می تونه تنوع زیادی داشته باشه و مواد میانی متنوع باشه اما این ترکیب طعم خوبی بهتون میده.

    مرغهای پخته شده رو تکه تکه ریز کنید و سیب زمینی رو روش رنده کنید و بعد هم خیار شور رو رنده کنید و هویج رو نگینی خیلی ریز خرد کنید و اضافه کنید.

    حالا بهش گردو سس و ماست و پنیر رو اضافه کنید و نمک و ادویه و در آخر بهش فلفل دلمه ای خرد شده اضافه کنید. 

    گردو رو حتما تست کنید تا طعمش عالی بشه و وقتی زیر دندونتون می یاد لذت ببرید

    و ابلیمو. دقت کنید این غذا الویه نیست پس سیب زمینی زیاد و آلبیمو زیاد طعمش رو خراب می کنه و شما انگار دارید الویه میخورید.

    بیس اصلی و طعم قالب باید مرغ باشه و یکی دو تا سیب زمینی کوچولو کمک به چسبندگی و به صرفه شدن این غذاست.

    ابلیمو رو حتما تازه و فقط یک قاشق اضافه کنید نه بیشتر.

    سفتی و شلی مایه تون خیلی مهمه. مثل تصویر سعی کنید مایه کمی رو به سفتی باشه. مواد خیلی شل هنگام برش از لای نونها بیرون می زنه و خیلی سفت هم چون خود نونها کمی رطوبتش رو می گیره بعدا زیادی سفت می شه و به نونها چسبندگی نمیده

  • ۱۲:۳۸   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    فرنی رژیمی مخصوص ماه #رمضان 

    فرنی ارزش غذایی بالایی دارد و مواد ترکیبی آن حاوی ویتامین ب و مفید برای بدن هستند. اگر به جای شکر در آن عسل بریزید تبدیل به یک معجون لاغری بی نظیر می شود.

    یکی از وعده‌های خوراکی بسیار خوشمزه که در گذشته به عنوان یک خوراکی چاق کننده شناخته می‌شد بر اساس پژوهش‌های جدید برای تناسب اندام بسیار مفید است.

    فرنی عسل به جای فرنی شکر شیر یک غذای مفید و کاملی است که از آن می‌توان فرنی و شیربرنج تهیه کرد. فرنی ارزش غذایی بالایی دارد زیرا ترکیبی از شیر و نشاسته بوده و انرژی، فراوانی به فرد می‌دهد. مواد نشاسته‌ای هم مثل شیر دارای ویتامین‌های گروه B و روی هستند. البته اگر به جای افزودن شکر از عسل یا شیره‌‌های گیاهی استفاده شود، مصرف‌شان مفیدتر خواهد بود.

    یادتان باشد که فرنی باید در حد اعتدال مصرف شود زیرا زیاده‌ روی و یا به موقع مصرف نکردن‌ آن می‌تواند زیان‌بار باشد. مصرف آن بعد از وعده غذایی اصلی توصیه نمی‌شود زیرا به خاطر کالری بالا باعث افزایش وزن و بالا رفتن تری‌گلیسیرید می‌شود.

    شیربرنج و فرنی در صورتی در ماه رمضان توصیه می‌شوند که : اولا به صورت قسمتی از یک وعده غذایی خورده شود، ثانیا شیرینی‌شان محدود باشد و ثالثا در مصرف‌شان افراط نشود (حتی در افطار)؛ بعضی افرادی که روزه می‌گیرند، مخصوصا در تابستان‌های گرم دچار افت قندخون می‌شوند و افت قندخون عصبانیت و سرگیجه را تجربه می‌کنند که در این زمان، خوردن غذاهای یادشده می‌تواند برای آنها کمک کننده باشد.

    کارشناسان به افرادی که تمایل دارند تناسب اندام مناسبی به دست آوردند و در عین حال از خوردن غذاهای رژیمی بدشان می‌آید مصرف فرنی در وعده‌ی صبحانه به جای خوراکی‌های رایج حاوی بلغور جوی دوسر را پیشنهاد می‌کنند.

    گفتنی است، براساس تحقیقات دانشگاه ایالتی لوئیز یا نا در ایالات متحده افرادی که در وعده صبحانه به جای بلغور جوی دوسر از فرنی استفاده می‌کنند در طول روز کمتر دچار احساس گرسنگی می‌شوند و در نتیجه کمتر غذا می‌خورند.

    پژوهشگران این نتایج را با تحقیق انواع ۲۱۷ مدل غذای مختلف وعده‌ی صبحانه به روی ۴۳ داوطلب و بررسی وزن آنها در طول یک ماه دوره آزمایشی به دست آورده‌اند. پژوهشگران البته توصیه می‌کنند افراد از فرنی بدون استفاده از شکر برای تناسب اندام استفاده کنند.

  • ۱۲:۳۹   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    شله زردقالبی

    ویژه ماه #رمضان 

    یک لیوان برنج نیم دانه عطری ایرانی راچندساعت خیس میکنیم و باچهارلیوان آب میزاریم تاخوب بپزه وقتی برنج خوب پخت درمخلوط کن میریزیم بعد دوباره به قابلمه برمیگردونیم حالا دولیوان شکر به برنج اضافه میکنیم وقتی شکر هم حل شد زعفران دم کرده به برنجمون اضافه میکنیم وخوب هم میزنیم وگلاب هم نصف استکان اضافه میکنیم وبازهم میزنیم پنجاه گرم کره هم اضافه میکنیم وهم میزنیم حالا دوقاشق غ پرپودر ژلاتین رو درنصف استکان حل میکنیم وبه روش بن ماری حل میکنیم شله زرد وازحرارت برمیداریم و درشله زرداضافه میکنیم وخوب هم میزنیم قالبمون روچرب کرده وشله زردکه سردشد درقالب میریزیم وبه مدت چهارساعت دریخچال میزاریم بعد از این مدت ازیخچال درمیاریم ودرظرف موردنظر برمیگردونیم ونوش جان

  • ۱۲:۴۱   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    سوپ_جو_مجلسى 

    ویژه افطار🌙

    مواد لازم ؛

    جو پرك ____________________١بسته 

    آب _______________________٣پيمانه 

    آب مرغ _____________________١ليتر

    شير ______________________٢پيمانه 

    آرد __________________ ٢ق.غ سرخالى 

    فلفل قرمز و سياه و نمك ______به مقدار لازم 

    خامه _______________________٣ق.غ

    طرز تهيه : 

    ابتدا جو و آب را روى حرارت بگذاريد تا بجوش آيد بعد آب مرغ را اضافه كرده و بگذاريد تا جو كاملاً بپزد و بعد نمك را اضافه كنيد . 

    براى تهيه ى سس ، در ظرفى شير و آرد و فلفل را مخلوط كرده و روى حرارت مرتب هم زده تا غليظ شود سپس سس را داخل جو در حال جوش ريخته خوب هم زده و بگذاريد بمدت ١٥ دقيقه بپزد سپس خامه را كمى زده تا يكدست شود و به سوپ اضافه كنيد وبعد از پنج دقيقه زير گاز را خاموش كرده و سرو نماييد . 

    مخصوص ماه رمضون

  • leftPublish
  • ۱۲:۴۳   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    نوشیدنیهای ضد_عطش_برای_روزهای_گرم_ماه_رمضان مناسب روزه داران

     

    با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و همزمان شدن با روزهای گرم تابستان تصمیم گرفتم نوعی از نوشیدنی های تابستانی را برایتان شرح بدهم.

    نوعی از شربتها که این روزها بسیار مرسوم هست و در همه خونه ها پیدا می شود ، شربتهای میوه ای هستند. که معمولا اینطور هست که مربای آن میوه را درست می کنیم و شهد آن را جدا می کنیم.

    ولی شربتهایی که امروز می خواهم راجع به آن صحبت کنم شربتهای گیاهی هستند. شربتهای گیاهی به دو صورت می توانند تهیه بشوند . یا آن گیاه را با کمی آب و شکر می جوشانیم و بعد از سرد شدن و صافی کردن با مقداری آب و یخ مخلوط کرده و میل می کنیم، یا به صورت عرقیجات هستند که با مقداری شربت پایه (2 پیمانه شکر+ 1 پیمانه آب را می جوشانیم تا شکر حل شود و کمی غلیظ شود) و آب و یخ سرو می شود.

    به این روش هر نوع عرق گیاهی که بخواهید می توانید به صورت شربت میل کنید . فقط باید در نظر داشته باشیم که بعضی عرقیات را به خاطر طعم و عطر تندشان زیاد استفاده نکنیم. مثلا در هر لیوان آب، شربت را به مقدار دلخواه و عرقیات را در حد دو تا سه قاشق اضافه می کنیم و با یخ سرو میکنیم. البته اضافه کردن مقداری طعم دهنده مثل آبلیمو در طعم نوشیدنی خیلی تاثیر دارد. خوشبختانه عرقیات تنوع بسیار بالایی دارد و برای سلامتی واقعا مفید هستند و می توانیم هم متنوع بنوشیم و هم سالم.

    نوشیدنی نعناع :

     عرق نعناع 2 قاشق غذاخوری آب لیمو ترش 2 قاشق غذاخوری آب1 لیوان شربت پایه به مقدار لازم

    نوشیدنی بهارنارنج :

     عرق بهارنارنج2 قاشق غذاخوری آب پرتقال1/2 لیوان آب1/2 لیوان شربت پایه به مقدار لازم

    نوشیدنی گل گاو زبان:

    دم نوش گل گاو زبان1/2 لیوان آب1/2 لیوان شربت پایه به مقدار لازم عرق سنبل الطیب 2 قاشق غذاخوری آب لیمو1 قاشق غذاخوری

    ویژه ماه رمضان

  • ۱۲:۴۴   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    طرز تهیه رولت خرما

    (مخصوص ماه رمضان و سفره افطار)

    رولت خرما

    رولت خرما

    بهتر است در ماه مبارک رمضان عوض استفاده دائم و هر روزه از زولبیا و بامیه، گاهی نیز از شیرینی‌های مقوی خانگی همانند رولت خرما که حاوی موادی مغذی چون گردو و خرماست استفاده کنید.

    مواد لازم:

        

    گردو به مقدار لازم

    پودر نارگیل به مقدار لازم

    پودر پسته به مقدار لازم

    بادام به مقدار لازم

    خرما 1 کیلو گرم

    رولت خرمارولت خرمارولت خرما

     طرز تهیه:

    هسته خرمای را درآورده و خرما را روی شعله خیلی ملایم گرم کرده و سپس درحالی که هنوز داغ است با گوشت کوب آن را بکوبید تا له شود. سپس خرمای له شده را بین دو پلاستیک با وردنه باز کنید.

    پلاستیک رویی را بردارید و روی خرما پودرپسته و بادام و گردوی بو داده بریزید. و با کف دست کمی فشار بیاورید تا به خرما بچسبد. سپس از یک طرف لوله کنید و کل خرما را در پلاستیک بپوشانید به مدت چند ساعت در یخچال بگذراید روی آن را می توانید پودر نارگیل بپاشید تا از چسبندگی اش کم شود. سپس با یک چاقوی تیز و بزرگ رولت را برش بزنید .

    نکات:

    اگر ماکروویو در دسترس است خرما را درون کاسه ای بریزید و با قدرت ۶۰۰ وات به مدت ۲تا ۳دقیقه بسته به مقدار مواد قراردهید. و ۲تا ۳بار در این فاصله خرما ها را زیر و رو کنید.

    بهتر است بادام و گردو را کمی روی حرارت ملایم بود دهید. کافیست که توی ماهیتابه بریزید کمی زیر و رو کنید.

    می توانید کمی آرد را روی حرارت بو داده سپس کمی کره به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید کمی که رنگ آرد تغییر کرد شعله را خاموش کنید.و این خمیر را روی خرمای له شده بریزید و با پالت یا چاقو پخش کنید. سپس گردو و پسته را بریزید.

  • ۱۲:۴۵   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    دسر خرمای شیک و لذیذ مخصوص مهمانی های افطاری!

    مواد لازم :
    خرما : یک بسته
    گردو : به مقدار لازم

    مواد لازم جهت خمیر :

     شیر  ۱ لیوان
     تخم مرغ  ۱ عدد
     روغن مایع  1/4 پیمانه
     نمک  1/8 قاشق چایخوری
     رنگ یا زعفران دم کرده در صورت دلخواه
    آرد به میزانی که خمیر به دست نچسبد

    ایده ای زیبا برای تزئین خرمای سفره افطار

    طرز تهیه :
    ابتدا هسته خرما رو بگیرید طوریکه خرما آسیب نبیند .

     سپس داخل اون گردو قرار بدین . خرما برای مرحله تزیین آماده هست .

    شیر ، تخم مرغ ، روغن مایع و نمک و رنگ ( در صورت دلخواه ) را با هم مخلوط کنید .

    کم کم آرد اضافه کنید و مایه را مخلوط کنید تا خمیر نرم و لطیفی بدست آید طوری که خمیر به دست نچسبد ( اضافه کردن بیش از حد آرد بافت لطیف خمیر رو از بین می بره ) .
    نکته : این خمیر نیاز به استراحت و ورز دادن ندارد .

     روی سطح کار آرد بپاشید بعد خمیر رو با وردنه باز کنید .

     خمیر رو با ضخامت نیم سانتیمتر برش بدین . بعد با توجه به قطر خرما خمیر رو ببرید .

    سپس به این صورت دور خرما بپیچید .

     با قالب گل مینای کوچک روی خمیر قالب می زنیم .

     بعد به این صورت از قالب جدا کرده و روی خرما قرار می دهیم ( اگه خمیر این گلها رو رنگی کنید خیلی بهتره.

     همه خرماها رو درون سینی می چینیم و سپس داخل فر می ذاریم . ۱۸۰ درجه سانتیگراد بمدت ۱۲-۱۰ دقیقه .

    بلافاصله بعد از پخت طوریکه هنوز داغ باشن ، خرما ها رو داخل شربت بمدت ۴ - ۳ دقیقه قرار می دیم .

     و بعد روی صافی می ذاریم تا شربت اضافی اون خارج بشه ( البته خیلی شربت جذب نمی کنه ) . به ظرف مورد نظر منتقل می کنیم و روی هر کدوم از اونا یه دونه مروارید خوراکی قرار می دیم .

    برای قشنگ تر شدن خرما ها می تونید روش اکلیل خوراکی هم بپاشید .

  • ۱۲:۴۵   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    غذای لذیذ برای افطار و سحر

    افطار:

    چای یا آب جوش با 1 عدد خرما + فرنی به اندازه‌ی یک لیوان + یک برش هندوانه.

    توضیحات:

    1- فرنی را نزدیک افطار آماده کنید تا موقع خوردن هنوز گرم باشد. آن را خیلی شیرین و غلیظ نکنید. برای تهیه‌ی فرنی از مخلوط یک لیوان شیر و یک قاشق غذاخوری آرد برنج و کمی شکر (فکر کنم یک قاشق غذاخوری سرخالی کافی باشد) و هل و گلاب استفاده نمایید.

    2- هندوانه با داشتن بیش از 90 درصد آب، برای رفع تشنگی بسیار مناسب است. هیچ میوه‌ای تا این اندازه آب ندارد. بهتر است دمای آن خیلی سرد نباشد، همین که کمی خنک باشد کافی است. دقت داشته باشید که اگر فرنی‌تان خیلی داغ باشد و بلافاصله بعد آن هندوانه‌ی خیلی یخ بخورید، دچار مشکل خواهید شد. در ضمن این طوری دندان‌های‌تان نیز آسیب می‌بینند.

    جهت تأمین آب لازم، از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از

    سحر، دست کم شش لیوان آب بنوشید. شربت خاکشیر، تخم شربتی و

    شربت تهیه شده از آب‌لیموی تازه که با شکر خیلی کمی آماده شده باشند، گزینه‌های خوبی هستند

    بعد از کمی استراحت و عبادت مثلاً حدود ساعت 21:15

    شام:

    ماکارونی به اندازه‌ی یک لیوان + گوشت چرخ کرده به اندازه‌ی حدود چهار قاشق غذاخوری سر صاف + یک پیش دستی سبزی خوردن + یک کاسه ماست کم چرب به اندازه‌ی نصف لیوان.

    توضیحات:

    به جای گوشت چرخ‌کرده می‌توانید از سویا هم استفاده نمایید. برخی افراد هم مخلوطی از این دو را با هم استفاده می‌کنند و اتفاقاً، هم خوش طعم می‌شود و هم مغذی. اگر شما هم می‌خواهید از ترکیب این دو استفاده نمایید کافی است سویا را کمی خیس کنید و سپس با گوشت یا گوشت چرخ کرده و یک عدد فلفل دلمه‌ای، دوباره چرخ کنید تا کاملاً مخلوط شود.

     

    قبل خواب:

    یک لیوان شیر عسل

    توضیحات:

    شیر عسل را خودتان در منزل تهیه نمایید. خیلی ساده است یک قاشق مرباخوری عسل را در شیر داغ یا آب جوش حل کنید و سپس آن را درون یک لیوان شیر که بهتر است کم چرب باشد حل کنید. دمای شیر به دلخواه شماست.

    خورش لوبیا سبز

    سحری:

    پلو خورش لوبیا سبز (حدود 10 قاشق غذاخوری سر صاف پلو با خورش کم روغن حاوی 4 تکه گوشت خورش به همراه نصف لیوان از سبزیجات خورش) + سالاد به اندازه‌ی مخلوط یک لیوان از سبزیجات مختلف با آب‌غوره یا آب‌لیمو و 2 قاشق مرباخوری روغن زیتون + یک عدد میوه مثل گلابی.

    توضیحات:

    1- طرز تهیه‌ی این خورش را می‌توانید با کلیک کردن بر روی نام آن ببینید. لوبیا سبز به دلیل داشتن فیبر فراوان، آب زیادی را در خودش نگه می‌دارد و این آب در طول روز کم کم آزاد می‌شود و بدین ترتیب شما کمتر تشنه می‌شوید.

    از روغن کمی برای تهیه خورش استفاده نمایید، غذاهای چرب احساس گرسنگی را در طول روز افزایش می دهند.

     

    2- گلابی دارای دانه‌های بسیار ریزی است که این دانه‌ها از جنس سلولز است و در دستگاه گوارش هضم نمی‌شود. از این رو با عبور از دستگاه گوارش، معده و روده را پاک می‌کند و کلیه‌ی مواد زائد باقی‌مانده در شکم را دفع می‌کند. از این رو برای پیشگیری از یبوست که از مشکلات رایج روزه داری می‌باشد بسیار مفید است.

     

     چند نکته:

    1- این برنامه‌ی غذایی به شرط این که در مصرف مقدار روغن دقت لازم را داشته باشید، حدود 1800 کیلوکالری انرژی دارد. بسته به میزان فعالیت بدنی‌تان می‌توانید آن را کمی بیشتر و یا کمتر کنید.

    2- جهت تأمین آب لازم، از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، دست کم شش لیوان آب بنوشید. شربت خاکشیر، تخم شربتی و شربت تهیه شده از آب‌لیموی تازه که با شکر خیلی کمی آماده شده باشند، گزینه‌های خوبی هستند.

  • ۱۲:۴۵   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    این توصیه‌هایی که برای خوردنی‌ها و نخوردنی‌های سحری، افطار و شام است اعلام شده به شرح زیر است:

    افطار

    رطب یا خرما + آب: افطار کردن با خرما سنت است و بهتر است تا شام چیز دیگری میل نشود. اما اگر خواستید چیز دیگری مصرف کنید بهتر است از شیرینی جات طبیعی مصرف کنید، مثل عسل به صورت شربت یا انگور و کشمش یا میوه‌های شیرین دیگر.

    ۱- آبی که هنگام افطار می‌نوشید بهتر است نه زیاد گرم باشد و نه زیاد سرد باشد (معتدل)

    ۲- سعی شود افطار و شام با هم مصرف نشود حداقل نیم ساعت بعد از افطار شام مصرف شود.

    ۳- در افطار لبنیات مثل (دوغ و ماست) مصرف نشود زیرا بسیار سرد است و برای مغز مضر بوده و چه بسا احساس کسالت به انسان دست دهد.

    شام

    ۱- حریره بادام با آرد برنج قهوه‌ای، که با عسل یا شیرهٔ انگور یا شیره خرما شیرین شده باشد.

    ۲- نان + پنیر +سبزی + مغز گردو + چند عدد خرما یا مقداری انگور رسیده.

    ۳- اکتفا به یک نوع غذای ساده که بخار پز یا آب پز شده باشد. مانند: انواع پلو‌ها و خورش‌ها.

    ۴- می‌توان از غذاهای گوشتی یا غذاهای دریایی نیز در وعده شام استفاده کرد اما به مقدار کم (حداکثر دو بار در هفته)

    ۵- می‌توان از آش جو با کشک مرغوب استفاده کرد. می‌توان از انواع سوپ‌ها نیز استفاده کرد. برنج به مقدار کم – خوراک عدسی – گوشت و سبزی.

    سحر

    ۱- بهتر است در سحری از غذاهای گیاهی پخته یا خام استفاده شود. مثلا: سالاد فصل + دو قاشق غذا خوری جوانه گندم + لیمو ترش تازه و روغن زیتون و آن را خوب بجوید. سپس می‌توان مقدار کمی از غذاهای پخته گیاهی مانند پلو و خورشت گیاهی استفاده کرد. به جای گوشت درسحری می‌توان از قارچ استفاده کرد.

    ۲- مقداری میوه و مغز بادام خام یا مغز گردو و پسته و فندق و تعدادی انجیر خشک خوب جویده شود بعد ۲ لیوان آب خنک نیز میل شود. می‌توان در سحری چند دانه خرما یا انجیر یا میوه‌های دیگر نیز تناول کرد.

    ۳- غذاهای حاوی حبوبات، خرما، پنیر، نان گندم سبوسدار، شیر، ماست محلی، میوه و سبزیجات، نیز می‌توان مصرف کرد.

    توصیه‌های کلی در مورد شام و سحری

    ۱- در هنگام شام و سحری فقط از یک نوع غذا استفاده شود که شامل سه گروه غذایی باشد و در مصرف چند نوع غذا باهم خودداری شود.

    ۲- سعی شود حتما سحری میل شود، زیرا به فرموده پیامبر (ص) درآن برکت است و نیاز تغذیه‌ای بدن را در طول روز تامین می‌کند و از کاهش قند خون و از بی­حوصلگی و خستگی و کاهش یادگیری جلوگیری می‌کند.

    ۳- در سحری غذاهای کم حجم مصرف شود، سعی شود غذاهای فیبردار مصرف شود.

    ۴- مصرف سبزیجات و میوه جات هنگام سحری و شام بسیار مناسب است و کمک به دفع سموم می‌کند و تشنگی در طول روز را کاهش می‌دهد.

    ۵- در شام و سحر سعی شود از آرد سبوسدار استفاده شود. (نانی که با ارد سبوسدار پخت شده باشد مانند نان سنگک)

    ۶- در سحری از مصرف غذاهایی مثل: کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کتلت، گوشت سرخ کرده، جوجه کباب، ماهی کباب، همچنین غذاهایی که ادویه زیاد دارند خودداری شود، زیرا این غذا‌ها موجب تشنگی می‌شوند.

    ۷- از مصرف غذاهای شیرین و چرب مثل زولبیا و بامیه در هنگام افطاری خودداری شود.

    ۸- مصرف غذاهای ساندویچی و سس مایونز نیز ضرر دارد و مناسب نیست.

    ۹- جهت احساس تشنگی کمتر می‌توان در پایان سحری لیموترش استفاده کرد.

    ۱۰- در شام و سحری از مصرف غذاهای سنگین و سرخ کرده پرهیز شود.

    ۱۱- بعد از مصرف سحری بلا فاصله نخوابید.

    ۱۲- در هنگام سحری از نوشیدن چای خودداری شود زیرا مدر بوده و دفع آب بدن را زیاد می‌کند و موجب تشنگی می‌شود.

  • ۱۲:۴۶   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    طرز تهیه اسنک خرما ویژه ماه رمضان

     

    اسنک خرما را می‌توان به عنوان چاشنی همراه با چای و همچنین مستقلاً به عنوان دسر خورد. برای ماه رمضان و مراسم افطاری هم بسیار مناسب هستن .

     

    مواد اولیه :
    کره۲ قاشق غذاخوری
    کنجد۱/۳ پیمانه
    پودر نارگیل۳/۴ پیمانه
    خرما (بدون هسته)۴۵ عدد
    دارچین۱ قاشق چایخوری

     

    طرز تهیه اسنک خرما - دسر با خرما - دسر برای افطار

     طرز تهیه :

    خرماهای بدون هسته را در یک ظرف نچسب ، همراه با کره روی حرارت ملایم قراردهید. در ظرف را بگذارید تا خرماها در عین سرخ شدن در حدود یک ربع کاملا نرم و پخته شوند. گاهگاهی زیر و روکنید تا یکنواخت تفت داده شوند. دارچین را روی ان پاشیده با پشت قاشق یا هر وسیله دیگری، انها را کاملا خمیر و یکدست کنید.از روی حرارت برداشته، ‍پودر نارگیل و کنجد را اضافه کنید و حسابی هم زده تا کاملا ترکیب شوند و مثل حلوا از ظرف جدا شوند . در ظرف چرب شده پهن کنید و بعد از سرد شدن برش دهید.

     

    طرز تهیه اسنک خرما - دسر با خرما - دسر برای افطار

    این اسنک خرما را بهتر است وقتی کاملا سرد شد برش دهید تا برش قطعات آن آسان‌تر و صاف‌تر باشد.
    میتوانید انها را خیلی ریزتر از حبه های قند بریده و در یک ظرف در دار برای مدتهای طولانی نگه دارید و همرا چای و حتی قهوه نوش جان کنید. پیشنهاد میکنم با این اسنک قهوتون رو هم رژیمی کنید، گرچه کره موجود در این اسنک کم است، اما نیاز به کرم در قهوه را هم برطرف میکند و همراه خوبی برای بلک کافی است.

     

    طرز تهیه اسنک خرما - دسر با خرما - دسر برای افطار

    نکته :
    ۱- در صورتی که خرمای بدون هسته در دسترس نداشتید از خرمای معولی استفاده کنید فقط زحمت درآوردن هسته اش رو دارید.دقت کنید که خرمایی که برای این رسپی استفاده می کنید کم شیره باشه.
    ۲- همچنین میتوانید از مایکرویو برای تهیه این اسنک استفاده کنید به این ترتیب که خرمای بدون هسته را ۳۰ ثانیه در مایکروویو قرار داده ،کاملا نرم میشود و سپس بقیه مواد را به آن اضافه کنید. 

     

    نکات تغذیه ای : 
    خرما منبع اهن بوده و بعلت وجود پتاسیم و ویتامین آ از بیماریهای قلبی و عفونی جلوگیری میکند.
    دارچین خواص بسیاری دارد که یکی از انها افزایش متابولیسم و کاهش وزن است و همچنین مناسب برای افراد دیابتی .
    در این ترکیب دارچین اثر قندی خرما را کنترل میکند (به همین دلیل به صورت سنتی برای تزئین شله زرد از دارچین استفاده میشده) و نیز خرما که یک ماده غذائی غنی است و احساس سیری ایجاد می کند،بنابراین یک اسنک خوب برای همراهی با چای یا قهوه است ،برای کسانی که به دریافت کالری مصرفی اهمیت می دهند.

     

  • ۱۲:۴۷   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    دستور تهیه رولت خرما و گردو ویژه افطار 

    مواد لازم :

     تخم مرغ ۳ عدد

    آرد ۵ قاشق غذاخوری

     ماست ۲٫۵ قاشق غذا خوری

     شکر ۲ قاشق غذاخوری

     خرما ۲۰ عدد

     گردو ۵ عدد

    عسل ۲ قاشق غذاخوری

    کنجد به مقدار لازم

     زعفران یک قاشق غذاخوری

    طرز تهیه :

    ۱٫ تخم مرغ ها در یک ظرف بزنید تا سفیده و زرده یک دست مخلوط شوند.

    ۲٫ ماست را به تخم مرغ اضافه و هم بزنید.

    ۳٫ شکر اضافه کنید و هم بزنید.

    ۴٫ آرد را اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله زعفران را بیفزایید.

    ۵٫ مخلوط بدست آمده را در تابه که قبلا ۳ قاشق روغن در آن داغ شده است در اندازه های دایره به قطر ۱۰ سانتی بریزید تا دو طرف آن سرخ شود.

    ۶٫ خرما را پوست بکنید و با گردو های خرد شده و کنجد و عسل مخلوط کنید.

    ۷٫ مواد را داخل سرخ شده ها بریزید و مانند رولت بپیچید.

    ۸٫ رولت ها را در اندازه های ۳ سانتی برش بزنید و در صورت تمایل روی آن کمی دارچین نیز بریزید.

  • ۱۲:۵۰   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    حلوای شیر

    🔷مواد اولیه :

    شیر: (1پیمانه +1/4 پیمانه)250 گرم

    شکر :(1 پیمانه)200گرم

    پوست پرتقال: 8 گرم

    زعفران دم کرده: 30 میلی لیتر

    کره :30 گرم

    آرد گندم: (2 پیمانه)250گرم

    روغن مایع :(1/2 پیمانه + 1 ق غ)110گرم

    🔶طرزتهیه:

    🔹روغن رو کمی گرم کنید و آرد رو (بهتره برای هرنوع حلوایی که درست می کنید از آردگندم استفاده کنید) به روغن اضافه کنیدو روی حرارت ملایم تفت بدید وقتی رنگ آرد تغییرکرد البته نباید زیاد قهوه ای بشه کره رو اضافه کنیدو باز هم تفت بدید تا قهوه ای بشه.

    🔶برای تهیه شربت:

    🔹برای این کاربهتره ازظرف تفلونی که آسیب ندیده باشه و به اصطلاح من خش نداشته باشه یا یک قابلمه ی مسی که بهترین گزینه ست استفاده کنید.

    🔹شیرو شکررا در قابلمه ریخته روی حرارت میگذاریم تا شکرحل شود همونجور که در پخت حلوای هویج هم گفته بودم تا زمان آب شدن شکرهم بزنید و بعد از اون دیگه نباید شربت هم بخوره چون به اصطلاح شکرک یا قندک میزنه حالاپوست پرتقال رو اضافه کنید و ازروی حرارت بردارید نیازی به قوام آمدن شربت نیست.

    🔹زمانی که شربت و همچنین مخلوط آرد و روغن نیمه گرم شد آن راروی حرارت ملایم بگذارید و شربت رو درچند مرحله بهش اضافه کنید. 

    مخصوص ماه رمضون

  • ۱۲:۵۲   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    آش ماش یا شله قلمکار _ محلی اصفهان

    🔷مواد اولیه :

    نخود: 3 مشت

    ماش: 1 کیلو

    سبزی تره :4 کیلو

    پیاز :(درشت) پیاز 3 عدد

    برنج :4 پیمانه

    گوشت با دنبه :نیم کیلو

    نمک،فلفل،زردچوبه: میزان لازم

    @iranian_Chef 

    😉(لازمه که بگم این اندازه مواد برای 20 تا 25 نفر مهمونه شما میتونید به اندازه نفرات موادتونو کم و زیاد کنید)

    این‌ آش را اگر تند مصرف کنید می‌تواند به گرمی غذا بیشتر کمک می‌کند.

    @iranian_Chef 

    🔶طرزتهیه:

    🔹گوشت و نخود را با یک پیاز خرد شده و کمی زرد چوبه بگذارید بپزد.

    در ظرفی دیگر ماش و تره و بقیه پیاز ها را بگذارید کاملا بپزد.

    ودر ظری دیگر برنج را بگذارید بپزد تا کاملا له شود .

    🔹هنگامیکه ماش و تره کاملا پخت و له شد آب اضافی آنرا در ظرف اصلی میریزیم،

    گوشت را اگر استخوان دارد بعد از پخت جدا کرده و نخود را هم جدا در ظرفی میریزیم و

    آب گوشت را به آب ماش اضافه میکنیم و ماش و گوشت و تره را با هم کاملا میکوبیم،

    اگر گوشت کوب برقی داشته باشید خیلی آسان تره (اما کیفیت لازم نداره )،

    🔹بعد برنج را به مواد اضافه کرده و اگر آب آش کم بود آب جوش اضافه میکنیم و نیمی از نخود پخته شده

    را هم به مواد اضافه کرده و می گذاریم تا آش جا بیفتد.یادتون نره باید هر چند دقیقه یکبار آش را هم بزنید،

    نمک و فلفل هم به آن بیفزایید .

    من تقریبا برای پخت این آش 6 تا 7 ساعت زمان احتیاج دارم،با بقیه نخود و پیاز سرخ شده آش را تزیین کنید.

    مخصوص ماه رمضون

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان