جایی دیگر - گلی ترقی - انتشارات نیلوفر جایی دیگر یک مجموعه داستانی با شش داستان کوتاه از خانم ترقی هست .
بازی نا تمام : زن هنگام بازگشت از فرانسه در فرودگاه زنی را می بیند که چره ای آشنا دارد و به یاد می آورد او آزاده درخشان دختر ورزشکار و محبوب دبیرستان است که اکنون در مقابل گذشت زمان شکست خورده است . قشنگ بود . هیچ وقت توی مدرسه من ، کسی که ورزشش خوب بود مشهور نمی شد ولی خوب کاپیتان والیبالمون را یادمه . دختر شیطونی بود .
اناربانو و پسرهایش : زن راهی فرانسه است و مسافر کناری او زنی پیر از اهالی یزد به نام انار بانو است . انار بانو که سواد درستی ندارد عازم خارج است تا پسرهایش را ببیند . قشنگ بود . موضوعش واقعا بکر و زیبا بود به دلم نشست .
سفر بزرگ امینه : امینه خدمتکاری هندی است که تمام پولش را به هند برای شوهر کلاه بردارش می فرستد . امینه شوهر را خدای مطلقی می داند که امکان ایستادن و مبارزه با او وجود ندارد . قشنگ بود .
درخت گلابی : مرد که نویسنده ای مشهور است پس از سال ها به باغ دوران کودکی آمده تا کتابی بنویسد . درخت گلای باغ میوه نداده و باغبان می خواهد طی مراسمی او را تنبیه کند . خیلی خیلی خوشکل بود دوستش داشتم . آقای مهرجویی از روی این داستان فیلمی هم با همین نام ساختند .
بزرگ بانوی روح من : اینم مردی که در هیاهوی جامعه گیر کرده است . دوسش نداشتم یعنی درکش نکردم نمی دونستم چی می خواد بگه .
جایی دیگر : مردی که همیشه آرام و مظلوم بوده ناگهان کنترل خود بر برخی از کارهایش را از دست می دهد حرکات عجیب غریبی می می کند و باعث تعجب همسر و فامیلانش می شود . گویی تمام آنچه در درون پنهان کرده و مانع بروزش بوده اکنون در حال خودنمایی است . بد نبود .
کتاب خوبی بود . خوب این قدر دوست خوبم از خانم ترقی تعریف کرد و تند تند کتابش را خوند و اومد برای ما هم گفت تا منم طاقت نیوردم و رفتم سراغش . نثر کتاب گیراست خیلی روان و زیبا پیش می ره . نثر رئال و ساده ولی قوی و محکم و موضوعات برخی از داستانهاش هم واقعا بکره ولی عیب عمده اش به نظر من طولانی بودن قصه هاست زیاده گویی هایی که اصلا مناسب داستان کوتاه نیست . داستان کوتاه هاش در حقیقت رمان های کوتاه هستند . مثلا جایی دیگر خودش بیش از 100 صفحه داستانه گمونم . توی داستانهاش اناربانو و درخت گلابی را بیشتر از همه دوست داشتم . من خوشم اومد نثرش به دلم نشست ولی خوب زیادی رئال هست اگه طرفدار نوشته های پست مدرن و رئالیسم جادوئی و اینا هستید شاید زیاد بهتون نچسبه .
داستان بزرگ بانوی من به فرانسه ترجمه شده و عنوان بهترین قصه ی سال آن کشور را هم از آن خودش کرده . همچنین سه داستان بزرگ بانوی روح من ، درخت گلابی و اناربانو در سال 1380 توی جایزه گلشیری منتخب و برنده شدند . اگه کتاب را خونددید راجع به داستان بزرگ بانوی روح من کمی می گید؟
خانم ترقی تهرانی هست . توی خانواده مرفهی به دنیا اومده و پدرش هم مدیر مجله ترقی بوده !