خانه
× برای دیدن جدیدترین مطالب این تاپیک اینجا کلیک کنید و برای دیدن صفحه ابتدایی، این پنجره را ببندید.
برای دیدن صفحات دیگر، بر روی شماره صفحه در شمارنده بالا کلیک کنید.
مشاهده جدیدترین مطالب این تاپیک
65.6K

ژله رنگین کمان

  • ۲۳:۳۳   ۱۳۹۲/۴/۹
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     

    سپیده جون مرسی عزیزم ....
    خوب دوست جونیا بریم سر دسر ها و ژله ها ..فقط قول بدید انگیزه ایجاد کنین که آدم با علاقه بیاد هر چی میدونه بگه و خواهش میکنم شما هم اگه دسری یا ژله ای رو امتحان کردید حتما ازش عکس بگیرید و اینجا بذارید ..
    اگه خوب شده باشه که همه از دیدنش لذت میبریم و اگه ایرادی داشته باشه با هم فکری هم اونو برطرف میکنیم

    قبل از همه چیز باید از نجما طارمی گل و با سلیقه تشکر کنم که من خیلی چیزا رو از اون یاد گرفتم
  • leftPublish
  • ۲۳:۳۵   ۱۳۹۲/۴/۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     ژله رنگین کمان تخم مرغی
  • ۲۳:۳۷   ۱۳۹۲/۴/۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     

  • ۲۳:۳۹   ۱۳۹۲/۴/۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست

     
  • ۲۳:۴۴   ۱۳۹۲/۴/۹
    avatar
    گلی خانم مامان رادین
    کاربر فعال|38 |243 پست
    خیییییییییلیی هنرمندی الهه جونم بزنم به تخته
  • ۲۳:۵۰   ۱۳۹۲/۴/۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    عزیزم بعضی از عکسا مال نت هست تا با انواع مختلفش آشنا بشین
  • leftPublish
  • ۲۳:۵۶   ۱۳۹۲/۴/۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    قبل از هر چیز بهتره یه سری نکات پایه در مورد درست کردن ژله و دسر رو تذکر بدم که البته خیلی هاش رو خودتون از منم بهتر بلدین و این فقط جنبه یاد آوری داره



    طرز تهیه ی ژله ساده

    1.توسط پودر ژله های آماده:

    1 بسته پودر ژله آماده (که در بسته های 100 گرمی و با طعم های مختلف هست) را با 1 لیوان آب جوش مخلوط کرده پس از اینکه خوب حل شد 1 لیوان آب سرد به آن اضافه می کنیم در قالب ریخته و در یخچال میگذاریم.

    نکته 1: پسندیده ترست که بجای مجموع 2 لیوان آب از 1.5 لیوان آب برای بسته های آماده استفاده کنید که باز ترجیحا 1 لیوان آب جوش باشد و نصف لیوان آب سرد، یا 3/4 لیوان آب جوش 3/4 لیوان آب سرد.
    نکته 2: از همه جنس قالب اعم از پیرکس،شیشه ای،پلاستیکی،فلزی،سیلیکونی،تفلون و ... می توانید استفاده کنید.
    نکته 3: قالبتان را قبل از ریختن ژله در آن آبگردانی کرده و در فریزر بگذارید،اینطوری راحت تر ژله از آن جدا خواهد شد،ممکن است در بعضی مواقع از مقدار خیلی کم روغن برای چرب کردن استفاده شود تا ژله راحت برگردد! یا از سلفون استفاده شود!
    نکته 4: بهتر است بعد از حل کردن پودر ژله در آب جوش برای اینکه ژله شفاف تری داشته باشیم ظرف را روی بخار آب گذاشته تا تمام ذرات ژله حل شده و شفاف شود یا ظرف را در مایکرو گذاشته و پس از بیرون آوردن هم بزنیم تا شفاف شود.(این موضوع برای تمام محلول های ژلاتینه پیشنهاد میشود).
  • ۲۳:۵۷   ۱۳۹۲/۴/۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    عمل آوردن پودر ژلاتین :

    پودر ژلاتین را نیز به این صورت عمل می آورند که به ازای هر مقدار از پودر ژلاتین دو برابر آن آب در نظر میگیرند و بسته به مقدارشان طی چند مرحله لایه لایه روی هم میپاشند و لایه آخر باید پودر ژلاتین پاشیده شود سپس روی بخار آب یا در مایکرو پودر ژلاتین حل شده و شفاف میشود. مثلا اگر 3 ق غ پودر ژلاتین دارید باید با 6 ق غ آب لایه لایه روی هم بریزید و ... ؛ البته می توانید آنرا بدون رعایت هیچ قانونی در هر مقدار آب که خواستید حل نمایید و بقیه مراحل، اما این زمانی بکارتان می آید که آب موجود در دسر دقیق باشد!
  • ۲۳:۵۸   ۱۳۹۲/۴/۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    عمل آوردن ورق ژلاتین:

    ورق ژلاتین را نیز به این صورت عمل می آورند که آنها باید بطور کامل در آب سرد خیس بخورند و اگر دمای این آب کمتر از سرد باشد به مرحله ی شکفتن (وارفتن) و حل شدن در آب میرسند که مطلوب ما نیست، پسورق ها را در ظرف مناسبی که اندازه ی آنها باشد گذارده و روی آنها به اندازه ی کافی آب سرد میریزیم بطوری که مطمئن باشیم که کامل روی ورق ها را میپوشاند؛ وقتی که ورق های ژلاتین شروع به باز شدن کرد و چروک های روی آن! صاف شد – که بطور نرمال 5 6 دقیقه طول میکشد – آنها را از آب در آورده بین انگشتتان بفشارید تا آب اضافی آنها گرفته شود بعد میتوانید آنها را به آب (مایع) گرمی که در دستورتان دارید اضافه کنید که البته دمای این مایع باید از 35 درجه سانتی گراد بیشتر باشد.
    نکته2-1: اگر چند ورق را با هم خیس می کنید مراقب باشید که در همدیگر لول نخورند که بعضی جاهای آنها ضخیم شده و بخوبی خیس نخورد.
    نکته2-2: ژلاتین را به مدت طولانی خیس ندهید (در آب سرد رها نکنید) که متلاشی شوند و دیگر نتوانید به مقدار صحیحی که در دستور آمده و از آن نیاز دارید، دست پیدا کنید.
    نکته2-3: زمان تقریبی گفته شده در متن به تعداد و مقدار ورقهایتان بستگی دارد،اگر زیاد باشند بیشتر طول میکشد.

  • ۲۳:۵۹   ۱۳۹۲/۴/۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    برای برگرداندن ژله یا دسرهای ژلاتینه در ظرف سرو:

    کافیست ظرفی بزرگتر (یا سینک ظرفشویی ) را از آب داغ یا آب گرم پر کنید تا حدی که اگر ظرف ژله را توی آن بگذارید از دیواره ها بیشتر نبوده و به درون ژله نفوذ نکند، سپس ظرف ژله را درون آن قرار داده و برای حالت اول 3 ثانیه و حالت دوم 30 ثانیه در آن بگذارید (ممکن است برای قالب های متفاوت این زمان کم و زیاد شود مثلا برای قالب فلزی این زمان خیلی کمتر خواهد بود اما پایرکس (پیرکس) نه! یا مثلا ظرف سیلیکونی اکثرا بدون آب گرم هم از ژله جدا خواهد شد! (اگر برای بار اول اینکار را میکنید از آب گرم استفاده کنید) تست کردن آن هم اینست که ظرف را که تکان میدهید دیواره ها جدا شده اگر بیشتر بگذارید آب میشود مراقب باشید.

    نگهداری ژله ی آماده شده:

    میتوانید ژله ی آماده شده را چه قبل از برگرداندن، چه بعد از برگرداندن در یخچال تا مدتها نگه داری کنید.(بیشتر از یک هفته امتحان نشده است :))، اما بهتر است که با سلفون یا درپوشِ ظرف روی آن را بپوشانید چون به دلیل عملکرد یخچال ممکن است رطوبت آن طی زمان زیاد گرفته شود و ژله ی پاستیلی تری داشته باشید.(بیشتر از یکی دو روز این اتفاق خواهد افتاد)؛ بنابراین میتوانید ژله های مهمانی خود را از روز قبل آماده کرده و در یخچال نگه داری کنید.

  • ۲۳:۵۹   ۱۳۹۲/۴/۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    طرز تهیه ی ژله های ترکیبی:

    1.برای درست کردن ترکیب ژله های آماده با مایعاتی غیر از آب یا مات نمودن آن:

    کافیست لیوان دوم یعنی آب سرد را حذف نموده و به جای آن از بستنی و شیر و خامه و یا مایعات دیگر مناسب با طعم همان پودر ژله استفاده کنیم؛

    نکته 1: برای ترکیب ژله با بستنی ( یا شیر یا خامه یا ماست) باید این نکته را رعایت کنیم که محلول ژله و آب جوش کاملا خنک شده باشد بعد آنها را اضافه کنیم.و گرنه ژله دورنگ میشود (که گاها این مورد را هم میخواهیم!) یا بریده بریده.
    نکته 2: برای ترکیب با بستنی؛بستنی را چند دقیقه قبل از فریزر به دمای محیط انتقال داده باشید یا به عبارتی بستنی شل شده به محلول خنک شده اضافه کنید و اینکه مطمئنا ژله ی شیرینتری خواهیم داشت.
    نکته3: در مورد ترکیب با خامه (یا ماست)؛ خامه را ابتدا در ظرف کمی بزنیم تا روان شود بعد به محلول خنک شده اضافه کنیم تا تکه تکه و مخلوط نشده نشود (مگر اینکه خامه فرم گرفته بخواهیم مخلوط کنیم)
  • leftPublish
  • ۰۰:۰۰   ۱۳۹۲/۴/۱۰
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    برای ترکیب کردن ژله با انواع میوه (طرز تهیه ژله نیم بند):

    -ژله را آماده کرده و در یخچال میگذاریم تا نیم بند شود در اینصورت وقتی میوه ها را به آن اضافه کنیم بالا نیامده و در هر جایی که آنها را جاسازی! کنیم قرار میگیرند، نیم بند شدن ژله هم یعنی اینکه ژله به غلظت سفیده ی تخم مرغ برسد، برای نیم بند شدن ژله هم یا باید ژله را در یخچال گذاشته ومراقب باشیم تا غلظتش به اندازه سفیده تخم مرغ برسد یا به جای آب سرد یخ ریخته و هم بزنیم تا به غلظت مورد نظر برسد و سپس میوه ها را به آن اضافه کنیم.

    نکته: اگر به ژله یخ اضافه میکنیم باید مراقب باشیم که پس از رسیدن به غلظت دلخواه سریع یخ های باقیمانده را درآوریم، چون ژله خیلی زود از حالت نیم بند به حالت غلیظ تر در میآید و ممکن است در این حالت بتوانیم میوه ها را باز جاسازی کنیم اما ژله ی شفافی نخواهیم داشت!

    -راه دیگر هم اینست که یک لایه ژله در ظرف مورد نظرمان ریخته و بگذاریم در یخچال بطور کامل ببند، سپس میوه ی مورد نظر را روی آن ریخته و باز یک لایه ی نازک! از ژله - به عنوان چسب میوه- روی آن ریخته و بگذاریم تا ببندد ، سپس بقیه ی ژله را ریخته و بگذاریم در یخچال تا زمان سرو، در این حالت اگر بخواهیم چند لایه از میوه داشته باشیم باید برای هر لایه این عمل را تکرار کنیم.

    نکته: حجم لایه ی اولیه از ژله -قبل از اضافه کردن میوه- بسته به جای دلخواه شما برای گذاشتن میوه دارد.

    نکته ی کلی: در مورد میوه هایی مثل کیوی و انبه و نارنگی و آناناس خام که آنزیم دارهستن (همان آنزیمی در کیوی که باعث پوک شدن گوشت جهت آماده سازی کباب میشود!) باید میوه را قبلا یا بخار پز کرد یا در آب کمی جوشاند. اگر از کمپوت آناناس یا هرکدام از این میوه ها استفاده کنیم این مشکل رفع خواهد شد، در مورد آبمیوه ی این میوه ها نیز باید آبمیوه را همراه با کمی شکر کمی جوشاند تا آنزیم آن از بین برود.

    نکته: از همین روشها برای ترکیب کردن خرده های یک ژله ی بسته شده با ژله ی دیگری که محلول است و خنک شده، نیز میتوان استفاده کرد.
  • ۰۰:۰۷   ۱۳۹۲/۴/۱۰
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    طرز تهیه ژله رنگین کمان :

    من خودم  همیشه از مارک دراژه استفاده میکنم

    ژله بنفش(انگور) یک بسته
    ژله آبی (بلوبری) یک بسته
    ژله سبز(لیمو) یک بسته
    ژله زرد(آناناس یا موز) یک بسته
    ژله نارنجی(پرتغال)یک بسته
    ژله قرمز(ترجیحا انار یا آلبالو ) یک بسته
    بستنی وانیلی: یک و نیم لیوان

    نکته :
    ژله انار و آلبالوی دراژه رنگ قرمز پر رنگ و شفافی دارند و ترجیحا بهتره از این دو میوه استفاده بشه
    ژله هندوانه صورتی هست و ژله شاتوت و تمشک یه کمی تیره تر هستن

    نکته :
    لازم نیست ترتیب قرار گرفتن رنگها دقیقا مثل رنگین کمان باشه

    نکته :
    برای رنگ سبز میشه از طالبی و لیمو نعنا هم استفاده کرد اما من خودم سبز لیمو رو خیلی بیشتر میپسندم
  • ۰۰:۱۴   ۱۳۹۲/۴/۱۰
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست


    من یک مرحله را توضیح می دهم وبقیه مراحل هم به همین ترتیب با رنگ های مختلف تکرار میشه .

    هر بسته ژله را به دو بخش ۳/۲ و۳/۱ تقسیم می کنیم.معمولا بسته های دراژه ۱۰۰ گرمی ویا ۳۰ گرمی هستند .پس اگه ۱۰۰ گرمی بود یک سوم آن حدود سه قاشق غذاخوری واگه ۳۰ گرمی بود یک سوم آن ،یک قاشق غذا خوری می شه


    دو سوم ژله مورد نظر رو در ظرفی بریزید و به آن نصف لیوان آب جوش اضافه کنین..دقت کنین آب جوش باشه تا پودر ژله حل بشه ..برای بهتر حل شدن پودر ژله و شفاف شدنش ظرف رو روی بخار کتری بذارید تا دانه های ژله خوب حل بشه و مایع شفافی حاصل بشه
    حالا نصف لیوان آب سرد به ژله اضافه کنین

    دقت کنین قبل از شروع به کار اگر میخواهین ژله رو توی قالب درست کنین قالب رو آبگردانی کنین و در فریزر قرار بدید تا بعدا که ژله بست راحت از قالب جدا بشه

    این مواد رو در قالب بریزین و در یخچال بگذارید تا ببنده ...

    اگر می خواهین کارتون سریعتر راه بیافته قالب رو در فریزر بگذارید تا زودتر ژله ببنده و سرعت عملتون بیشتر بشه
  • ۰۰:۲۱   ۱۳۹۲/۴/۱۰
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    حالا نوبت لایه دوم میرسه که ماته و اون خط رو ایجاد میکنه :

    قبلا گفتم که دو سوم از ژله با مجموعا یک لیوان آب جوش و سرد مخلوط شده و یک سوم از پودر ژله باقی مانده

    حالا یک سوم پودر ژله باقیمانده رو با یک چهارم لیوان آب جوش مخلوط میکنیم و ترجیحا روی بخار کتری میذاریم تا خوب حل بشه و بعد به جای یک چهارم لیوان آب سرد ، یک چهارم لیوان بستنی که کمی شل شده رو بهش اضافه میکنیم

    برای ریختن این لایه روی لایه قبل دقت میکنیم که ژله ی لایه قبلی باید بسته شده باشد اما تا حدی که وقتی انگشت رویش بزنیم کمی حالت چسبندگی داشته باشد (اما بسته شده باشد و مایع و رقیق و سفیده ی تخم مرغی و ... نباشد) اگر لایه قبلی خوب بسته نشده باشه ژله بستنی توی لایه قبل قاطی میشه و اگر بیش از حد سفت بشه در موقع سرو و پس از برش لایه ها از هم جدا میشوند.

    2. محلول ژله لایه دوم کاملا خنک شده باشد بعد آن را روی لایه ی اول که بسته شده است بریزیم.

  • ۰۰:۲۸   ۱۳۹۲/۴/۱۰
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    دقت کنین که لایه ژله بستنی به خاطر داشتن بستنی خیلی زود میبنده و شما میتونین برای صرفه جویی در وقت وقتی ژله بستنی رو ریختین توی قالب ، ژله شفاف لایه بعد رو آماده کنین تا در فاصله ای که ژله ساده شما خنک میشه ژله بستنی هم ببنده ...

    بازم میگم وقتی دارید ژله شفاف لایه بعد رو میریزن حتما باید ژله بستنی خوب بسته شده باشه و مواد ژله ساده شما هم کااااملا خنک باشه در غیر اینصورت گرمای ژله باعث آب شدن ژله بستنی و قاطی شدن رنگها میشه


    بهتره وقتی ژله شفاف توی قالب هست ژله بستنی رو زودتر آماده نکنین چون ممکنه ببنده و به قالب نرسه


    برای برگرداندن ژله ابتدا با نوک چاقو اطراف ژله را آزاد می کنیم وبعد به مدت حدود ۳۰ ثانیه قالب را در آب گرم قرار می دهیم وسپس برمی گردانیم . بهتره ظرفی که توش ژله رو بر میگردونین با آب سرد خیس کنین تا اگه احیانا ژله تو ظرف گوشه قرار گرفت بتونین وسط بیاریدش و فوری به ظرف سرو نچسبه
  • ۰۰:۳۱   ۱۳۹۲/۴/۱۰
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست


  • ۰۰:۳۷   ۱۳۹۲/۴/۱۰
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    بازم میگم
    1- قالب رو حتما خیس کنین و در فریزر قرار بدین بعد ژله رو توش بریزین


    2- اگه ژله در فریزر میبنده دقت کنین که یخ نزنه


    3- این ژله زمان بر هست پس بهتره روز قبل از مهمونی تون درستش کنین و وقتی لایه ژله بستنی آخر رو ریختین روی قالب رو سلفون بکشین و در یخچال قرار بدین


    4-ظرفی که توش قالب رو بر میگردونین حتما خیس کنین


    5- لایه ژله ساده رو میشه در حالیکه ژله بستنی داره تو قالب میبنده درست کنین و بذارین سرد بشه اما ژله بستنی رو بهتره زودتر درست نکنین و وقتی مطمئن شدید لایه قبل بسته درست کنین

    6-آب حتما جوش باشه و آب بیشتر از میزان ذکر شده در دستور اضافه نشه

  • ۰۰:۵۰   ۱۳۹۲/۴/۱۰
    avatar
    Eli
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3776 |4308 پست
    ممنون الهه خانم.....توضیحاتتون خیلی عالی و دقیق بود
  • ۰۸:۰۱   ۱۳۹۲/۴/۱۰
    avatar
    shimajoon
    سه ستاره ⋆⋆⋆|2574 |2957 پست
    ممنونم الهه جون كه وقت ميزاري و اينقدر بادقت و كامل توضيح ميدي
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان