خانه
27.6K

کیک اسفنجی

  • ۱۳:۳۵   ۱۳۹۲/۷/۳
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    و این هم اشکالات رایج در پخت کیک
    منبع :فروم هنر آشپزی
    .............................................................................................................................................................
    کیک به اندازه کافی پف نکرده است:

     اندازه گیری مایعات به دقت انجام نشده است. (مقدار مایعات مورد استفاده کم یا زیاد شده است)
     میزان مخلوط کردن مواد کم یا خیلی بیشتر از معمول بوده است.
     دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد بوده است.
     هنگام مخلوط کردن مواد ترتیب افزودن آنها رعایت نشده است.
     کره یا تخم مرغ مورد استفاده خیلی خنک بوده است.
     بکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه بوده است.
     میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده است.
     اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده است.
     قبل از اینکه مخلوط کیک آماده در فر قرار بگیرد فاصله زمانی زیادی داده شده است.
    .............................................................................................................................................................
    رویه کیک چسبنده است :

     روی کیک در حالیکه هنوز گرم بوده پوشانده شده است.
     میزان مایعات مورد استفاه در کیک زیاد بوده است.
     کیک به اندازه کافی پخته نشده است ( می تواند ناشی از کوتاه بودن مدت طبخ یا کم بودن دمای فر باشد)
    .............................................................................................................................................................
    کیک حالت خیس دارد:

     کیک قبل از پخت کامل از فر خارج شده است.
     کیک به موقع از قالب خارج نشده و داخل قالب سرد شده است.
     نسبت مواد مورد استفاده درست نبوده ، زیاد بودن شکر ، مایعات و چربی می تواند باعث این حالت شود.
    .............................................................................................................................................................
    کیک دارای منافذ و سوراخهای متعدد و بزرگی است :

     دمای فر بسیار بالا بوده است.
     مواد اولیه به اندازه کافی مخلوط نشده است. (مخلوط کردن کم و زیاد هر دو باعث این حالت می شود)
     میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
    .............................................................................................................................................................
    کیک ظاهری چروکیده و جمع شده دارد:

     قالب نسبت به مواد کیک بزرگ بوده است.
     قالب بیش از حد چرب شده است.
     مواد بیش از حد مخلوط شده است.
     مقدار مایعات زیاد بوده است.
     کیک بیش از حد پخته است .(به دلیل بالا بودن دمای فر یا طولانی بودن مدت طبخ)
    .............................................................................................................................................................
    خوابیدن پف کیک :

     هوادهی مواد به درستی انجا نشده و میزان هوای حبس شده درکیک خیلی کم یا خیلی زیاد بوده است.
     پخت کیک کافی نبوده است. (دمای فر پائین یا طول طبخ ناکافی)
     میزان شکر مورد استفاده زیاد و یا مقدار مایعات نامتناسب بوده است.
     قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک است.
     کیک در هنگام پخت تکان داده شده یا ضربه خورده است.
     در فر قبل از پخت باز شده است.
     دمای فر کم بوده است.
     مقدار بکینگ پودر یا جوش شیرین مورد استفاده زیاد بوده است.(معمولا به ازای هر پیمانه آرد یک قاشق چایخوری بکینگ پودر و یا یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین در نظر گرفته می شود)
     بعد از افزودن آرد خمیر زیاد مخلوط شده است.
    .............................................................................................................................................................
    کیک بافت زبری داشته و وسط آن فرورفته است:

     فر سرد بوده و کیک به آرامی پخته است.( فر باید حداقل از 20 دقیقه قبل گرم شود)
     شکر و روغن به اندازه کافی مخلوط نشده است.
     مواد کیک به اندازه کافی مخلوط نشده است.
     میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
     میزان مایعات مورد استفاده کم بوده است.
     از آرد نامناسب و سنگینی برای تهیه کیک استفاده شده است.
     مواد به درستی در قالب پخش نشده است.
    .............................................................................................................................................................
    رویه کیک چسبنده ولی قسمت میانی آن خشک است :

     مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
     مدت طبخ طولانی بوده است.( بعد از اتمام زمان گفته شده باید پخت کیک کنترل شود و اگر این زمان به صورت یک محدوده گفته شده بعد از اتمام کمترین زمان ذکر شده پخت کیک مورد کنترل قرار گیرد)
     سفیده های تخم مرغ بیش از حد زده شده است.
     قالب کیک نسبت به مواد مورد استفاده بسیار بزرگ بوده است .بهتر است از قالبهای ذکر شده در دستور استفاده کنید و یا آن را به طرز صحیحی جایگزین کنید. .
     دمای فر نامناسب و کم بوده و کیک به جای اینکه بپزد خشک شده است.
     کیک در معرض جریان هوا سرد شده است.
     مقدار آرد مورد استفاده زیاد بوده است.
     میزان چربی یا مایعات مورد استفاده کم بوده است.
     مقدار شکر مورد استفاده کافی نبوده است.
    .............................................................................................................................................................
    قسمت وسط کیک بالا آماده و ترک خورده است:

     مواد بیش از حد مخلوط شده است.
     دمای فر بسیار زیاد بوده است.
     میزان آرد مورد استفاده زیاد و مایعات مورد استفاده کم بوده است.
     کیک در طبقات بالاتر از طبقه وسط فر طبخ شده است. (موقع گرم کردن فر پنجره فر را در طبقه وسط قرار دهید)
    .............................................................................................................................................................
    رویه کیک شیبدار و کج است:

     فر و یا پنجره فر تراز نیست.
     کف قالب کج و شیب دار است.
     مواد بخصوص بکینگ پودر به خوبی مخلوط نشده است.
    .............................................................................................................................................................
    رویه کیک به طور یکنواخت طلایی نشده است:

     گرما به طور یکنواخت در فر پخش نمی شود.(برای جریان بهتر هوا دقت کنید که ظرف کیک حداقل 5 سانتیمتر از دیواره های فر و نیز ظرف دیگر فاصله داشته باشد)
    .............................................................................................................................................................
    ته کیک سوخته ولی وسط آن خام است:

     مثل مورد بالایی جریان گرما به خوبی در فر صورت نمی گیرد.
    .............................................................................................................................................................
    ته کیک خمیر و سنگین است:

     مواد کیک خوب مخلوط نشده است.
     مقدار مایعات مورد استفاده در کیک زیاد بوده است.
     تعداد تخم مرغهای مورد استفاده زیاد بوده است.
    .............................................................................................................................................................
    کیک کاملا سفت است:

     دمای فر خیلی بالاست.
     زمان طبخ طولانی بوده است.( پخت کیک را بعد از اتمام زمان پخت ذکر شده کنترل کنید)
    .............................................................................................................................................................
    رنگ کیک تیره وخاکستری است:

     از آرد نامرغوبی برای پخت کیک استفاده شده است.
    .............................................................................................................................................................
    کیک چسبنده و خیس است

     سفیده های زده شده به خوبی با آرد مخلوط نشده است.
    .............................................................................................................................................................
    کیک به قالب چسبیده است:

     قالب به درستی چرب و آرد پاشی نشده است.
     کیک در زمان مناسب و بعد از سرد شدن اولیه از قالب خارج نشده است. .
     کیک به اندازه کافی نپخته است.
    .............................................................................................................................................................
    بافت کیک حالتی مثل خرده نان دارد:

     مقدارچربی کیک کم است.
     مقدار شکر کیک کم است.
     مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
     خمیر کیک سفت بوده است. (به دلیل کم بودن مایعات مورد استفاده)
     خمیر کیک شل بوده است .(یه دلیل زیاد بودن مایعات مصرفی)
    .............................................................................................................................................................
    کیک از لبه های قالب بالا زده است

     مقدار بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
     اندازه قالب نسبت به مواد اولیه کوچک بوده است.
    .............................................................................................................................................................
    کیک منسجم نبوده و خرد می شود

     میان شکر و بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
     کیک به صورت داغ و سریع از قالب خارج شده است.
    .............................................................................................................................................................
    پوسته کیک تیره است :

     فر بیش از حد داغ بوده است.
     دیواره های قالب تیره رنگ است. (به دلیل جذب بیشتر حرارت)
    .............................................................................................................................................................
    در بافت کیک لایه های چسبنده ای وجود دارد:

     میزان مایعات مصرفی زیاد بوده است.
     مواد به درستی مخلوط نشده است.
    .............................................................................................................................................................
    سطح کیک سوخته است:

     دمای فر بالا بوده است.
     مقدار مایعات مصرفی نامتناسب بوده است.
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان