خانه
× برای دیدن جدیدترین مطالب این تاپیک اینجا کلیک کنید و برای دیدن صفحه ابتدایی، این پنجره را ببندید.
برای دیدن صفحات دیگر، بر روی شماره صفحه در شمارنده بالا کلیک کنید.
مشاهده جدیدترین مطالب این تاپیک
27.5K

کیک اسفنجی

  • ۱۳:۲۳   ۱۳۹۲/۷/۳
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     بفرمایید کیک .....
  • leftPublish
  • ۱۳:۲۶   ۱۳۹۲/۷/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    این رسپی مال نجما طارمی عـــــــــــزیزمه :

    كيك اسفنجي:
    اين كيك نسبت به بقيه كيك هاي اسفنجي راحت تره و خيلي هم خوب مي شه.كسايي كه مي خوان كيك تولد رو ياد بگيرن از همين جا شروع كنن.


    تخم مرغ 6 عدد
    آرد 2 پيمانه-1 قاشق سوپخوري يا 225 گرم
    شكر 1پ+1قاشق سوپخوري يا 220 گرم
    وانيل كمي
    بيكينگ پودر 1و نيم قاشق چايخوري(BP)
    آب جوش 2 قاشق سوپخوري


    فر را با حرارت 180 درجه سانتيگراد گرم كنيد.قالب گرد 25 سانتي را با كاغذ روغني بپوشانيد.آرد و (BP) را با هم الك مي كنيم
    تخم مرغ ها را با هم زن برقي مي زنيم تا سفيد و پوك شود.سپس شكر را "به تدريج"اضافه كنيد و بعد از هر بار اضافه كردن خوب هم بزنيد .در نهايت آب جوش و آرد الك شده را اضافه كرده و به طور دوراني با هم مخلوط كنيد و درون قالب ريخته به مدت 25 دقيقه در فر قرار دهيد
  • ۱۳:۲۸   ۱۳۹۲/۷/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    اینم باز نقل قولی از نجما جونه:


    دستورکیک اسفنجی شماره ی یک :
    تخم مرغ خنک 6 عدد،
    پودر قند 300 گرم ،
    آرد قنادی 300 گرم ،
    بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری سر صاف ،
    نمک نوک قاشق چای خوری ،
    وانیل خالص نوک قاشق چای خوری ،
    آب جوش نصف پیمانه .

    طرز تهیه :
    * فر روی حرارت 140 درجه سانتی گراد روشن شود.
    * کف قالب کاغذ انداخته شود . فقط زاویه ی کف ظرف با روغن مایع تا ارتفاع یک سانتی متر چرب شود . ( مهم است ).
    * آرد + بیکینگ پودر + نمک سه بار با هم الک شوند.
    * زرده و سفیده ها جدا . سفیده ها زده شوند و نصف مقدار پودر قند به آن اضافه شود .
    * زرده ها + وانیل + بقیه ی پودر قند کمی زده شود ، سپس آب جوش اضافه شده سریع هم زده شود تا زرده پخته نشود .
    * همزن خاموش . سفیده با لیسک به خورد زرده برود .
    * مخلوط آرد کم کم اضافه شده به خورد مواد قبل برود .
    * کیک به مدت 40 تا 50 دقیقه درون فر باشد.


    کیک اسفنجی شماره ی دو :

    تخم مرغ 6 عدد،
    پودر قند یک پیمانه ،
    وانیل خالص نوک قاشق چای خوری ،
    شربت بار 2 قاشق غذاخوری ،
    روغن مایع یک چهارم پیمانه ،
    آب معمولی یک چهارم پیمانه ،
    آرد سفید قنادی 2 پیمانه ،
    بیکینگ پودر نصف قاشق چای خوری ،
    نمک نوک قاشق چای خوری .

    طرز تهیه :

    * فر را داغ کنید . تنظیم فر بالاتر از موقعی باشد که یک کیک ساده ی خانگی درست می کنید ( 160 تا 180 خوب است ) .
    * قالب را کاغذ انداخته ، چرب کنید .
    * آرد + بیکینگ پودر + نمک ، سه بار الک شود .
    * آب + روغن مایع + شربت بار ، مخلوط شوند .
    * سفیده و زرده ها از هم جدا شوند .
    * سفیده ها زده شوند تا حالت پفکی به خود یگیرد . پودر فند کم کم اضافه شده ، کاملاَ هم زده شود . زرده ها یکی یکی داخل مخلوط سفیده شده ، هر بار هم زده شود . وانیل اضافه شود و همزن کنار گذاشته شود .
    *مخلوط مایعات اضافه شده ، با لیسک به خورد تخم مرغ برود و در انتها مخلوط آرد کم کم اضافه شود .
    * خمیر داخل قالب ریخته شود .
    * کیک به مدت 25 تا 30 دقیقه پخته شود .


    *** به نظر من کیک شماره ی یک خیلی لطیف است و برای کیک های تا ارتفاع 10 سانتی متر عالی است . ولی کیک شماره ی دو برای کیک های مرتفع تر ( مثلاَ دامن باربی ) خیلی مناسب تر است .

    *** اگر قالب شما فانتزی است خمیر شماره ی دو را بپزید ، چون می توانید قالب را کلاَ چرب کنید .

    *** اگر علاوه بر کیفیت کار بحث سود آوری هم مد نظر باشد پس کیک دوم را انتخاب کنید ، چون با اینکه فوق العاده است ولی از نظر وزنی سنگین تر در می آید .

    *** اگر قرار است کیک اسفنجی کاکائویی درست کنید ، پودر کاکائو را به زرده اضافه کنید و هیچ وقت آنرا با آرد الک نکنید


    چرب کردن زاویه به خاطر این است که لبه ی کار تمیز در آید و چرب نکردن قالب تا بالا به خاطر این است که کیک پف کافی و یک دست داشته باشد .

    در مورد کیک دوم چون قالب کاملاَ چرب شده ممکن است روی کیک صاف و یک دست در نیاید . این مورد باعث پایین آمدن کیفیت کار نیست .
    دستورالعمل دوم مال آقای نوروزی است.
  • ۱۳:۳۵   ۱۳۹۲/۷/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    و این هم اشکالات رایج در پخت کیک
    منبع :فروم هنر آشپزی
    .............................................................................................................................................................
    کیک به اندازه کافی پف نکرده است:

     اندازه گیری مایعات به دقت انجام نشده است. (مقدار مایعات مورد استفاده کم یا زیاد شده است)
     میزان مخلوط کردن مواد کم یا خیلی بیشتر از معمول بوده است.
     دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد بوده است.
     هنگام مخلوط کردن مواد ترتیب افزودن آنها رعایت نشده است.
     کره یا تخم مرغ مورد استفاده خیلی خنک بوده است.
     بکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه بوده است.
     میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده است.
     اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده است.
     قبل از اینکه مخلوط کیک آماده در فر قرار بگیرد فاصله زمانی زیادی داده شده است.
    .............................................................................................................................................................
    رویه کیک چسبنده است :

     روی کیک در حالیکه هنوز گرم بوده پوشانده شده است.
     میزان مایعات مورد استفاه در کیک زیاد بوده است.
     کیک به اندازه کافی پخته نشده است ( می تواند ناشی از کوتاه بودن مدت طبخ یا کم بودن دمای فر باشد)
    .............................................................................................................................................................
    کیک حالت خیس دارد:

     کیک قبل از پخت کامل از فر خارج شده است.
     کیک به موقع از قالب خارج نشده و داخل قالب سرد شده است.
     نسبت مواد مورد استفاده درست نبوده ، زیاد بودن شکر ، مایعات و چربی می تواند باعث این حالت شود.
    .............................................................................................................................................................
    کیک دارای منافذ و سوراخهای متعدد و بزرگی است :

     دمای فر بسیار بالا بوده است.
     مواد اولیه به اندازه کافی مخلوط نشده است. (مخلوط کردن کم و زیاد هر دو باعث این حالت می شود)
     میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
    .............................................................................................................................................................
    کیک ظاهری چروکیده و جمع شده دارد:

     قالب نسبت به مواد کیک بزرگ بوده است.
     قالب بیش از حد چرب شده است.
     مواد بیش از حد مخلوط شده است.
     مقدار مایعات زیاد بوده است.
     کیک بیش از حد پخته است .(به دلیل بالا بودن دمای فر یا طولانی بودن مدت طبخ)
    .............................................................................................................................................................
    خوابیدن پف کیک :

     هوادهی مواد به درستی انجا نشده و میزان هوای حبس شده درکیک خیلی کم یا خیلی زیاد بوده است.
     پخت کیک کافی نبوده است. (دمای فر پائین یا طول طبخ ناکافی)
     میزان شکر مورد استفاده زیاد و یا مقدار مایعات نامتناسب بوده است.
     قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک است.
     کیک در هنگام پخت تکان داده شده یا ضربه خورده است.
     در فر قبل از پخت باز شده است.
     دمای فر کم بوده است.
     مقدار بکینگ پودر یا جوش شیرین مورد استفاده زیاد بوده است.(معمولا به ازای هر پیمانه آرد یک قاشق چایخوری بکینگ پودر و یا یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین در نظر گرفته می شود)
     بعد از افزودن آرد خمیر زیاد مخلوط شده است.
    .............................................................................................................................................................
    کیک بافت زبری داشته و وسط آن فرورفته است:

     فر سرد بوده و کیک به آرامی پخته است.( فر باید حداقل از 20 دقیقه قبل گرم شود)
     شکر و روغن به اندازه کافی مخلوط نشده است.
     مواد کیک به اندازه کافی مخلوط نشده است.
     میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
     میزان مایعات مورد استفاده کم بوده است.
     از آرد نامناسب و سنگینی برای تهیه کیک استفاده شده است.
     مواد به درستی در قالب پخش نشده است.
    .............................................................................................................................................................
    رویه کیک چسبنده ولی قسمت میانی آن خشک است :

     مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
     مدت طبخ طولانی بوده است.( بعد از اتمام زمان گفته شده باید پخت کیک کنترل شود و اگر این زمان به صورت یک محدوده گفته شده بعد از اتمام کمترین زمان ذکر شده پخت کیک مورد کنترل قرار گیرد)
     سفیده های تخم مرغ بیش از حد زده شده است.
     قالب کیک نسبت به مواد مورد استفاده بسیار بزرگ بوده است .بهتر است از قالبهای ذکر شده در دستور استفاده کنید و یا آن را به طرز صحیحی جایگزین کنید. .
     دمای فر نامناسب و کم بوده و کیک به جای اینکه بپزد خشک شده است.
     کیک در معرض جریان هوا سرد شده است.
     مقدار آرد مورد استفاده زیاد بوده است.
     میزان چربی یا مایعات مورد استفاده کم بوده است.
     مقدار شکر مورد استفاده کافی نبوده است.
    .............................................................................................................................................................
    قسمت وسط کیک بالا آماده و ترک خورده است:

     مواد بیش از حد مخلوط شده است.
     دمای فر بسیار زیاد بوده است.
     میزان آرد مورد استفاده زیاد و مایعات مورد استفاده کم بوده است.
     کیک در طبقات بالاتر از طبقه وسط فر طبخ شده است. (موقع گرم کردن فر پنجره فر را در طبقه وسط قرار دهید)
    .............................................................................................................................................................
    رویه کیک شیبدار و کج است:

     فر و یا پنجره فر تراز نیست.
     کف قالب کج و شیب دار است.
     مواد بخصوص بکینگ پودر به خوبی مخلوط نشده است.
    .............................................................................................................................................................
    رویه کیک به طور یکنواخت طلایی نشده است:

     گرما به طور یکنواخت در فر پخش نمی شود.(برای جریان بهتر هوا دقت کنید که ظرف کیک حداقل 5 سانتیمتر از دیواره های فر و نیز ظرف دیگر فاصله داشته باشد)
    .............................................................................................................................................................
    ته کیک سوخته ولی وسط آن خام است:

     مثل مورد بالایی جریان گرما به خوبی در فر صورت نمی گیرد.
    .............................................................................................................................................................
    ته کیک خمیر و سنگین است:

     مواد کیک خوب مخلوط نشده است.
     مقدار مایعات مورد استفاده در کیک زیاد بوده است.
     تعداد تخم مرغهای مورد استفاده زیاد بوده است.
    .............................................................................................................................................................
    کیک کاملا سفت است:

     دمای فر خیلی بالاست.
     زمان طبخ طولانی بوده است.( پخت کیک را بعد از اتمام زمان پخت ذکر شده کنترل کنید)
    .............................................................................................................................................................
    رنگ کیک تیره وخاکستری است:

     از آرد نامرغوبی برای پخت کیک استفاده شده است.
    .............................................................................................................................................................
    کیک چسبنده و خیس است

     سفیده های زده شده به خوبی با آرد مخلوط نشده است.
    .............................................................................................................................................................
    کیک به قالب چسبیده است:

     قالب به درستی چرب و آرد پاشی نشده است.
     کیک در زمان مناسب و بعد از سرد شدن اولیه از قالب خارج نشده است. .
     کیک به اندازه کافی نپخته است.
    .............................................................................................................................................................
    بافت کیک حالتی مثل خرده نان دارد:

     مقدارچربی کیک کم است.
     مقدار شکر کیک کم است.
     مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
     خمیر کیک سفت بوده است. (به دلیل کم بودن مایعات مورد استفاده)
     خمیر کیک شل بوده است .(یه دلیل زیاد بودن مایعات مصرفی)
    .............................................................................................................................................................
    کیک از لبه های قالب بالا زده است

     مقدار بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
     اندازه قالب نسبت به مواد اولیه کوچک بوده است.
    .............................................................................................................................................................
    کیک منسجم نبوده و خرد می شود

     میان شکر و بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
     کیک به صورت داغ و سریع از قالب خارج شده است.
    .............................................................................................................................................................
    پوسته کیک تیره است :

     فر بیش از حد داغ بوده است.
     دیواره های قالب تیره رنگ است. (به دلیل جذب بیشتر حرارت)
    .............................................................................................................................................................
    در بافت کیک لایه های چسبنده ای وجود دارد:

     میزان مایعات مصرفی زیاد بوده است.
     مواد به درستی مخلوط نشده است.
    .............................................................................................................................................................
    سطح کیک سوخته است:

     دمای فر بالا بوده است.
     مقدار مایعات مصرفی نامتناسب بوده است.
  • ۱۳:۳۶   ۱۳۹۲/۷/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    توی کیکی اسفنجی اگر جای وانیل از رنده پوست لیمو و یا پرتقال هم استفاده بشه کیکی خوش عطری میشه...
  • ۱۳:۴۲   ۱۳۹۲/۷/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    یه نکته مبتدیانه:
    همزدن دورانی یعنی فقط به یک طرف هم بزنی

    حالا یا دایره وار با عمودی افقی
    مهم اینه که یه یک طرف بزنی
  • leftPublish
  • ۱۳:۴۵   ۱۳۹۲/۷/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    برای هم زدن آرد معمولا از روش هم زدن دورانی با لیسک استفاده می شه و نباید از همزن استفاده کرد
  • ۱۳:۴۷   ۱۳۹۲/۷/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    کیک اسفنجی 5 -10- 15

    این کیک با استفاده از نشاسته ذرت درست می شه...راستش از نظر طعم یه کیک متفاوته...یه بار درستش کنید ...اگه دوست داشتید باز هم درستش کنید

    طرز درست کردنش خیلی راحته...بعد از پخت حتما باید مرطوب شه و با خامه سرو بشه...مناسب برای پایه کیک های خامه ای و کسانی که برای مصرف آرد گندم محدودیت دارند


    5 عدد تخم مرغ رو با همزن به مدت 8تا 10 دقیقه می زنید (می تونید مقداری وانیل یا رنده پوست لیمو بهش اضافه کنید) بعد 10 قاشق سوپخوری(غذاخوری پر) شکر رو به تدریج اضافه می کنید و به هم زدن ادامه می دهید...بعد 15 قاشق غذاخوری(سر صاف) نشاسته ذرت رو اضافه می کنید و تا زمانی که نشاسته در مایه حل بشه به زدن(با هم زن ) ادامه می دهید.

    می تونید از روش تهیه کیک های اسفنجی(جدا زدن زرده و سفیده و ...) هم استفاده کنید
  • ۱۳:۵۰   ۱۳۹۲/۷/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    اینم تجربه دوستی که با نشاسته ذرت کیک اسفنجی بالا رو درست کرده :
    من الان کیک اسفنجی 5-10-15 رو درست کردم.
    مزه کیک خیلی فرقی نداره فقط یه کم ته مزه ش مشخصه که نشاسته ذرته اونم تازه شاید خیلی ها متوجه نشن. به قول نجما جان باید با خامه روکش بشه و خوشمزه بشه.یه ذره تو گلو گیر میکنه البته همه اسفنجی ها این شکلی ان. در کل راضی بودم .ممنونم نجما جان.یعنی اگر یه روز عجله داشته باشم و یا ارد نباشه اینو درستش میکنم.
    اما خیلی نرم و سفید بود.البته چون شکر من ریز نبود بعد از اندازه گرفتن در 1-2-3 ریزش کردم که ذوب بشه.
  • ۱۶:۰۷   ۱۳۹۲/۷/۳
    avatar
    nafas
    سه ستاره ⋆⋆⋆|5128 |3166 پست
    ممنون الهه جون از اطلاعات . کیکای من هیچ وقت پف نمیکنه ایندفعه نکات رو رعایت کنم ببینم چ از اب درمیاد
  • ۲۰:۲۴   ۱۳۹۲/۷/۳
    avatar
    محیا
    کاربر فعال|223 |279 پست
    ممنون عزیزم
  • leftPublish
  • ۱۰:۱۸   ۱۳۹۲/۷/۸
    avatar
    پرستو ♥
    یک ستاره ⋆|1561 |1828 پست
    الهه جونم عالی بود مرسی فقط (این رسپی مال نجما طارمی عـــــــــــزیزمه :) که اولش گفتی راحت تر بود از همش
    خودت معمولاً کدومو درست می کنی
  • ۱۰:۲۴   ۱۳۹۲/۷/۸
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    من فقط یه بار کیک اسفنجی رو درست کردم ... اونم با یه رسپی 4 تخم مرغی که الان اینجا نذاشتم انگار ..
    میدونی این کیک یا خامه زیاد عالیه اما من چون چربی خون دارم باید در مورد مصرف خامه محتاط تر عمل کنم ....
  • ۱۰:۴۶   ۱۳۹۲/۷/۸
    avatar
    Nanayi joon
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|4285 |6357 پست
    منم همیشه بعد از پختن کیک کلی گریه میکنم و تا ی مدت بی خیال درست کردن کیک میشم
    آخه همیشه یا شل و خام و بی پف و...
  • ۱۰:۴۹   ۱۳۹۲/۷/۸
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    نانای جون
    حتما همه چی رو مطابق دستور کیک انجام دادی که پف نکرده و پوک نشده ...اون موارد عیب یابی بالا رو بخون و امتحان کن ..حتمادرست میشه
  • ۱۰:۵۱   ۱۳۹۲/۷/۸
    avatar
    سنا
    دو ستاره ⋆⋆|652 |2369 پست
    منم مشکلم دقیقاً مثل نانایی هست البته من از ماکروویو استفاده میکنم و به خاطر همین درجات شاید بالا و پائین میشه اینطوریه
  • ۱۵:۰۴   ۱۳۹۲/۷/۸
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    من تاحالا با ماکروفر کیک نپختم و اصلا هیچ تجربه ای در این مورد ندارم
    فقط تا جایی که شنیدم باید ماکروفر رو هم مثل فر از قبل گرم کرد ...این آخــــــــــــــــــــــــــــــــــر اطلاعاتمه
  • ۱۵:۲۰   ۱۳۹۲/۷/۸
    avatar
    nafas
    سه ستاره ⋆⋆⋆|5128 |3166 پست
    الهه جون ظرف کیک منظورم همون قالب تاثیر زیادی داره یعنی حتما باید قالب باشه؟
  • ۱۵:۵۸   ۱۳۹۲/۷/۸
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    نفس جون من دقیقا متوجه سوالت نشدم ..پس اگه جوابم اشتباه بود ببخش
    ببین برای کیک قطعا باید از قالب استفاده کنی ..البته اگه قالبی نداشتی میتونی از یه ماهیتابه تفلون که دسته هاش رو در آوردی هم استفاده کنی
    قالب های تفلون که راحتن و بی هیچ دردسر کیک خوشگل بهت میدن ...اگه میخای از این قالبهای شکل داری که تفلون نیستن بخری فکر کنم جنسشون روی هست ..دقت کن روی بنه اش نوشته باشه کیک و ژله و جنسش ضخیم باشه
    قالبهای طرحدار نازک فقط برای ژله ان و کیک توش میسوزه
    راستی برای قالبهای غیر تفلون که طرحدارن و نمیشه توش کاغذ روغنی انداخت حتما باید قالب رو چرب کنی و بعد توش رو با الک آرد پاشی کنی و بعد با برگردوندن قالب آرد اضافی رو بگیری
    اگه کیکت شکلاتیه به جای آرد از پودر کاکائو استفاده کن ..فقط یادت باشه همه جای قالب چرب و آرد پاشی باشه و آرد اضافی رو هم حتما از قالب خارج کنی
  • ۲۳:۵۲   ۱۳۹۲/۷/۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    نفس جون الان منظورت رو فهمیدم ....
    بله گلم قالب توی پخت کیک نقش خیلی مهمی داره ... همیشه باید از قالبی استفاده بکنی که موادت دو سوم قالب رو پرکنه و یک سوم قالب جا برای پف کردن کیک باشه
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان