کارشناسان علوم تغذیه صبحانه را مهم ترین وعده غذایی روز نامیده اند منبع انرژی سلول های مغذی فقط گلوگز است. لذا افت قند خون ناشی از عدم مصرف صبحانه قبل از هرچیز،روی کارایی مغز تاثیر سو می گذارد،کودکانی که عادت به خوردن صبحانه ندارند دچار اختللاتی مانند سرگیجه،تهوع و حتی در برخی مواقع استفراغ می شوند.
نخوردن صبحانه از دلایل مهم افت تحصیلی در کودکان سنین مدرسه و اختلال رشد در کودکان پیش دبستانی است.
صبحانه حاوی غذای کم چرب و فیبر و غلات در پیشگیری از افزایش وزن افراد،به ویژه کودکان و نوجوانان بسیار موثر است.
غذاهای مناسب برای صبحانه کدامند؟
در وعده صبحانه نان به عنوان منبع تامین انرژی،پنیر یا تخم مرغ به عنوان یک منبع پروتئین و شیر برای تامین پروتئین و کلسیم گنجانده می شود.
کره همراه با مربا یا عسل یا خرما بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه را تامین می کند علاوه بر آن کره منبع خوبی از ویتامین های محلول درچربی مانند ویتامین A و D است.
مثالی از یک صبحانه مناسب برای کودکان دانش آموز:
نان و پنیر و گردو،نان و پنیر و گوجه فرنگی،نان و کره و مربا،نان و پنیر و خیار،نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی،نان و کره و خرما،نان و پنیر و خرما
مصرف یک لیوان شیر همراه با صبحانه توصیه می شود. انواع غذاهای سنتی مانند عدس با نان،خوراک لوبیا با نان و انواع آش های محلی از غذاهای مفید و با ارزش بالای غذایی می باشند که در بعضی از مناطق کشورمان به عنوان صبحانه مصرف می شود.
منبع : http://delband.com/