خانه
6.14K

جایگزین مواد در آشپزی و شیرینی پزی

  • ۱۱:۱۴   ۱۳۹۴/۶/۳۰
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    گاهي در آشپزي و شيريني پزي و دستورهايي كه ارائه ميشود، به موادي برخورد ميكنيم كه به آنها دسترسي نداريم ليستي از جايگزينهاي مواد غذائي براي استفاده در رسپي ها و دستورهاي غذائي ارائه ميشود. و اين ليست به مرور كامل تر خواهد شد. اگر مواد مورد نظر در رسپي ها را در اختيار نداشتيد ميتوانيد از مواد جايگزين استفاده نماييد.

     

     

     

    ماده غذایی

    ماده جایگزین

    1/2 قاشق چایخوری جوش شیرین

    2 قاشق چایخوری بکینگ پودر

    1 لیوان باتر میلک ( buttermilk )

    1 لیوان شیر + 1 قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه سفید

    یا 1 لیوان ماست پر چرب

    30 گرم شکلات تلخ

    3 قاشق غذاخوری پودر کاکائو + 1 قاشق غذاخوری کره یا روغن

    1 لیوان شربت ذرت ( corn syrup )

    1 لیوان عسل

    یا 3/4 لیوان پودر قند + 1/4 لیوان شیر

     1 قاشق غذاخوری آرد ذرت ( Cornstarch )

     2 قاشق غذاخوری آرد معمولی

    1 قاشق چایخوری کرم تار تار

     1 قاشق چایخوری سرکه سفید یا آبلیمو

     1 لیوان خامه معمولی

     1 لیوان سر خالی شیر پر چرب + 2 قاشق غذاخوری کره ذوب شده

     1 لیوان Heavy cream

     2/3 لیوان شیر پر چرب + 75 گرم کره ذوب شده

     1 لیوان خامه ترش

     1 لیوان ماست

    یا 3/4 لیوان شیر یا ماست + 75 گرم کره ذوب شده

    1 لیوان آرد ( self-rising )

    1 لیوان آرد معمولی + 1 و 1/2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر + 1/4 قاشق چایخوری نمک

    1 لیوان شربت ( maple )

    1 لیوان عسل

    1 لیوان ملاس ( Molasses )

    1 لیوان عسل

    یا 3/4 لیوان شکر قهوه ای حل شده در 1/4 لیوان آب

    1 لیوان شکر قهوه ای

    1 لیوان شکر سفید

    1 لیوان پنیر ماسکارپونه

    3/4 لیوان پنیر خامه ای + 1/4 لیوان خامه

    1 لیوان دوغ

     1 لیوان ماست

    یا 1 قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه + 1 لیوان شیر

    ۱ قاشق غذا خوری نشاسته ذرت یا آرد ذرت

     ۲ قاشق غذاخوری آرد یا ۱ قاشق غذاخوری نشاسته سیب زمینی‌ یا ۱ قاشق غذاخوری نشاسته برنج

    1 لیوان شیره ذرت

     1 و 4/1 لیوان شکر + 1/3 لیوان آب

    یا 1 لیوان عسل

    1 لیوان شیر تغلیظ شده

    1 لیوان خامه پاستوریزه

    1 قاشق چایخوری پودر زنجبیل

    2 قاشق چایخوری زنجبیل تازه رنده شده

    1 لیوان پیازچه خرد شده

    1 لیوان پیاز یا تره فرنگی یا موسیر خرد شده

    1 لیوان سس مایونز

    1 لیوان خامه ترش یا 1 لیوان ماست

    1 لیوان شیره انگور یا خرما

    3/4 لیوان شکر قهوه ای + 1 قاشق چایخوری عسل

    1 لیوان شیر ترش

     1 قاشق غذاخوری سرکه یا آبلیمو + 1 لیوان شیر

    1 لیوان روغن جامد

    225 گرم کره

    1 قاشق چایخوری بکینگ پودر

    1/2 قاشق چایخوری کرم تارتار + 1/4 قاشق چایخوری جوش شیرین

    1 قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک

    1 قاشق غذاخوری سرکه قرمز + 1/2 قاشق چایخوری شکر

    1 لیوان سس گوجه فرنگی

    1/3 لیوان رب گوجه فرنگی + 1/2 لیوان آب

    1 لیوان آرد سبوس دار

    3/4 لیوان آرد معمولی + 2 قاشق غذاخوری سبوس گندم یا جو

    1 لیوان آب مرغ یا گوشت

    1 لیوان آب + 1 بسته کوچک عصاره مرغ یا گوشت

     

     

  • leftPublish
  • ۱۱:۱۶   ۱۳۹۴/۶/۳۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    یک لیوان باتر میلک(buttermilk): 
    جایگزین: یک لیوان شیر+یک قاشق غذاخوری آب لیمو یا سرکه سفید(برای 10 دقیقه به مخلوط استراحت دهید) ، و یا یک لیوان ماست ساده

    خامه ترش(Sour cream): یک لیوان
    جایگزین:یک لیوان ماست ساده
    جایگزین:سه چهارم لیوان شیر یا ماست ساده+ هفتاد و پنج گرم کره آب شده

    پنیر ماسکارپونه(برای تیرامیسو):یک لیوان
    جایگزین:سه چهارم لیوان پنیر خامه ای+ یک چهارم لیوان خامه

    ملاس (Molasses): یک لیوان
    جایگزین:یک لیوان عسل
    جایگزین:سه چهارم لیوان شکر قهوه ای حل شده در یک چهارم لیوان آب

    شکر قهوه ای: یک لیوان
    جایگزین:یک لیوان شکر سفید
    جایگزین:یک لیوان شکر سفید+ یک چهارم لیوان عسل

    شکلات شیرین نشده(unsweetened chocolate):سی گرم
    جایگزین:سه ق غ پودر کاکائو + 14 گرم کره یا روغن مایع

    کرم تار تار: نصف قاشق چایخوری
    جایگزین:نصف قاشق چایخوری سرکه سفید یا آبلیمو


    self raising flour
    ترکیبی است از موادی که آرد و سبک تر میکنن و باعث آزاد کردن دی اکسید کربن داخل مایه میشن .. هنگام پختن نان یا کیک یا شیرینی فطیر نمیشه و پف میکنه .

    اگه این آرد به طور آماده در دسترست نیست , میتونید یک پیمانه از آرد ساده رو با یک قاشق چایخوری بکینگ پودر و نصف قاشق چایخوری نمک و یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین جایگزین کنید .

     

     

  • ۱۱:۱۶   ۱۳۹۴/۶/۳۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    تنها در مواد نسخه هاي شكلات، از جايگزيني استفاده نكنيد و مواد گفته شده را به كار گيريد . براي مطالعه نكاتي راجع به تهيه انواع شكلات ها اينجا كليك كنيد.



    ليست جايگزينها :

    پنير محلي را ميتوان با پنير ريكوتا جايگزين كرد.


    كراكر نرم شده يا كفمال را ميتوان با نان خشك نرم شده يا كفمال جايگزين كرد.


    1 پيمانه خامه را ميتوان با 8/7 پيمانه شير + 1 ق.غ كره جايگزين كرد.


    1 پيمانه دوغ را با 1 پيمانه ماست يا 1 ق.غ آبليمو يا سركه + 1 پيمانه شير ميتوان جايگزين كرد.


    ۱ قاشق غذا خوری ( ۱۵ گرم ) نشاسته ذرت یا آرد زرت برای سفت کردن corn starch or corn flour را ميتوان با ۲ قاشق غذا خوری ( ۲۵ گرم ) آرد یا ۱ قاشق غذا خوری ( ۱۵ گرم ) نشاسته سیب زمینی‌ یا نشاسته برنج جايگزين كرد.


    1 پيمانه شيره ذرت را ميتوان با 1 و 4/1 پيمانه شكر + 3/1 پيمانه آب يا 1 پيمانه عسل جايگزين كرد.


    1 پيمانه شير غليظ شده را ميتوان با 1 پيمانه خامه جايگزين كرد.


    1 ق.م پودر زنجبيل را ميتوان با 2 ق.م زنجبيل تازه نرم شده جايگزين كرد.


    1 ق.م زنجبيل تازه را ميتوان با 2/1 ق.م پودر زنجبيل جايگزين كرد.


    2/1 پيمانه پيازچه خرد شده را ميتوان با 2/1 پيمانه پياز خرد شده يا تره فرنگي يا موسير جايگزين كرد.


    1 پيمانه سس مايونز را ميتوان با 1 پيمانه خامه ترش يا 1 پيمانه ماست جايگزين كرد.


    1 پيمانه ملاس يا شيره انگور را ميتوان با 4/3 پيمانه شكر قهوه اي + 1 ق.م كرم تارتار يا عسل جايگزين كرد.


    1 پيمانه شير ترش را ميتوان با 1 ق.غ سركه يا آبليمو + 1 پيمانه شير جايگزين كرد.


    1 پيمانه روغن جامد را ميتوان با 1 پيمانه كره ( 225 گرم) جاينگزين كرد.


    1 ق.م بيكينگ پودر را ميتوان با 2/1 ق.م كرم تار تار + 4/1 ق.م جوش شيرين جايگزين كرد.


    1 ق.غ سركه بالزاميك ( بالساميك ) را ميتوان با 1 ق.غ سركه سيب يا سركه قرمز + 2/1 ق.م شكر جايگزين كرد.


    1 پيمانه كره ( 225 گرم ) ميتوان با 1 پيمانه روغن جامد + 4/1 ق.م نمك جايگزين كرد.


    2 پيمانه سس گوجه فرنگي را ميتوان با 4/3 پيمانه رب گوجه فرنگي + 1 پيمانه آب جايگزين كرد.


    1 پيمانه آب مرغ را ميتوان با 1 پيمانه آب + 1 عدد قرص سوپ ( مرغ ) جايگزن كرد.


    1 پيمانه آب گوشت را ميتوان با 1 پيمانه آب + 1 عدد قرص سوپ ( گوشت ) جايگزين كرد.


    ۱/۲ قاشق چایخوری کرم تارتار cream of tartar را ميتوان با ۱/۲ قاشق چای خوری سرکه سفید یا آبلیمو جايگزين كرد.


    1 پیمانه ( ۲۲۵ گرم ) خامه ترش sour cream را ميتوان با 4/3 پیمانه ماست + ۳/۱ پیمانه کره آب شده يا 1 پيمانه خامه + 2 ق.م آبليمو يا 1 فنجان ماست جايگزين كرد.


    ۱ پیمانه کرم فرش ( creme fraiche ) را ميتوان با 2/1 پیمانه خامه ترش + ۲/۱ پیمانه خامه غلیظ جايگزين كرد.


    ۱ پیمانه (۱۵۰ گرم ) آرد سبوس دار whole wheat flour را ميتوان با ۱۲۰ گرم آرد معمولی ‌ + ۲ قاشق غذا خوری ( ۶ گرم ) سبوس گندم (wheat germ) جايگزين كرد.


    ۱ بسته یا یک قاشق غذا خوری یا ۷ گرم پودر ژلاتین را ميتوان با 4 ورق ژلاتین یا ۲ قاشق چایخوری آگار آگار جايگزين كرد.


    2/1 پیمانه ( ۱۲۰ ml ) گلوکز مایع glucose syrup را ميتوان با 2/1 پیمانه (۱۲۰ گرم شیره ذرت روشن) جايگزين كرد.


    ۱ پیمانه ( ۲۴۰ ml) عسل honey را ميتوان با 4/3 پیمانه شیره افرا ( maple ) یا شیره ذرت + ۲/۱ پیمانه (۱۰۰ گرم) شکر سفید جايگزين كرد.


    ۱ پیمانه ( ۲۲۵ گرم ) پنیر ماسکارپونه mascarpone cheese را ميتوان با 4/3 پیمانه پنیر خامه‌ای + ۴/۱ پیمانه خامه ( با هم با همزن زده شوند ) جايگزين كرد.


    ۱ پیمانه butter milk را ميتوان با ۱ قاشق غذا خوری آب لیمو یا سرکه + يك پيمانه شير كه به مدت 5 تا 10 دقيقه در محيط آشپزخانه قرار داده ايد ،جايگزين كرد.


    ۱ پیمانه شکر قهوه‌ای brown suger را ميتوان با 1 فنجان شكر سفيد + 2 ق.غ عسل يا شيره انگور جايگزين كرد.


    ۱ قاشق چای خوری ( ۵ ml ) بیکینگ پودر baking powder را ميتوان با ۴/۱ قاشق چای خوری ( ۱ ml ) جوش شیرین‌ + ۲/۱ قاشق چایخوری (۲ ml ) کرم تارتار جايگزين كرد.


    ۳۰ گرم شکلات تلخ unsweetened chocolate را ميتوان با ۳ قاشق غذا خوری (۵۰ ml ) پودر کاکائو + ۲/۱ قاشق چایخوری ( ۱۲ ml ) کره جايگزين كرد.
  • ۱۱:۱۸   ۱۳۹۴/۶/۳۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    خیلی وقت ها خیلی از ما یه عکس یا دستور خوب رو تو اینترنت میبینیم و دلمون میخواد درستش کنیم با کلی ذوق وشوق صفحه رو باز میکنیم و میخونیم و یهو میبینیم یکی دو تا از موادی که واقعا لازم داریم رو نداریم ولی برای هر ماده ای جایگزینی وجود داره که در این پست می بینید


    جوش شیرین:نصف ق چ
    جایگزین: دو ق چ بیکینگ پودر
    ------------------------------
    باتر میلک:یک لیوان
    جایگزین: یک لیوان شیر+یک ق غ آب لیمو یا سرکه سفید(برای 5 تا 10 دقیقه استراحت کند)
    یک لیوان ماست ساده
    ------------------------------
    شکلات شیرین نشده:سی گرم
    جایگزین:سه ق غ پودر کاکائو + 14 گرم کره یا روغن مایع
    -----------------------------
    پودر کاکائو:سه ق غ (بیست گرم)
    جایگزین:سه ق غ پودر کاکائو معمولی+ یک هشتم ق چ جوش شیرین
    ----------------------------
    شربت ذرت:یک لیوان
    جایگزین:یک لیوان عسل
    جایگزین:یک لیوان پودر شکر سفید(مایعی که در کیک هست(مثلا شیر) رت یک چهارم لیوان اضافه تر بریزید)
    ----------------------------
    Cornstarch یا آرد ذرت:یک ق غ(15 گرم)
    جایگزین:دو ق غ آرد معمولی
    --------------------------
    کرم تار تار: نصف ق چ
    جایگزین:نصف ق چ سرکه سفید یا آبلیمو
    ----------------------------
    خامه Half & Half:یک لیوان(240 میل)
    جایگزین:هفت هشتم لیوان شیر پرچرب+ بیست و پنج گرم کره آب شده
    ---------------------------
    Heavy cream:یک لیوان(240 میل)
    جایگزین:دو سوم لیوان شیر پر چرب + هفتاد و پنج گرم کره آب شده
    ------------------------
    خامه ترش(Sour cream): یک لیوان
    جایگزین:یک لیوان ماست ساده
    جایگزین:سه چهارم لیوان شیر یا ماست ساده+ هفتاد و پنج گرم کره آب شده
    -------------------------------
    تخم مرغ کامل: یک عدد بزرگ
    جایگزین:دو زرده تخم مرغ بزرگ+ یک ق غ آب(برای کیک و شیرینی)
    جایگزین:دو زرده بزرگ (برای کاستارد, پودینگ , موس و غیره)
    -------------------------------
    آرد self-rising:یک لیوان
    جایگزین:یک لیوان آرد معمولی + یک و نیم ق چ بیکینگ پودر+ یک چهارم ق چ نمک
    -----------------------------
    شربت maple: یک لیوان
    جایگزین:یک لیوان عسل
    --------------------------
    شربت طلایی: یک لیوان
    جایگزین:یک لیوان شربت ذرت
    -------------------------
    پنیر ماسکارپونه(برای تیرامیسو):یک لیوان
    جایگزین:سه چهارم لیوان پنیر خامه ای+ یک چهارم لیوان خامه
    --------------------------------
    Molasses: یک لیوان
    جایگزین:یک لیوان عسل
    جایگزین:سه چهارم لیوان شکر قهوه ای حل شده در یک چهارم لیوان آب
    --------------------------------
    شکر قهوه ای: یک لیوان
    جایگزین:یک لیوان شکر سفید
    جایگزین:یک لیوان شکر سفید+ یک چهارم لیوان عسل
  • ۱۱:۴۴   ۱۳۹۴/۶/۳۰
    avatar
    ASEMAN
    سه ستاره ⋆⋆⋆|5562 |3448 پست

    خیلی مفید بود ممنون مونا جان

    فقط نمیدونم چرا جدول بالا برای من کامل باز نشد

    ویرایش شده توسط ASEMAN در تاریخ ۳۰/۶/۱۳۹۴   ۱۱:۴۶
  • ۱۱:۴۸   ۱۳۹۴/۶/۳۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    خواهش مي كنم آسمان جان خوشحالم پسنديديد گلم
  • leftPublish
  • ۱۱:۴۹   ۱۳۹۴/۶/۳۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    http://irancook.ir/03/10/list-jaigozin-mavade-ghazaee/12447/
    آسمان جان اين لينك اصليش هست گلم ببنيد براتون باز ميشه عزيزم
  • ۱۲:۲۶   ۱۳۹۴/۶/۳۰
    avatar
    ASEMAN
    سه ستاره ⋆⋆⋆|5562 |3448 پست
    بله باز شد مونا جان ممنون، اسکرین شات گرفتم که داشته باشمش
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان