اطلاعات درباره شهر شیرازبهترين فصل براي رفتن به شیراز بهار و بهترين ماه ارديبهشت میباشد شيراز معروف است به شهر گل و بلبل و خيلي از این زيبايي ها و جذابیت ها مختص فصل بهار میباشد شيراز تابستون گرمي دارد (شايد در حد تهران با يکي دو درجه کم و زياد) اما مسماً در تابستان خنک نمی باشد .
راهنماي سفر به شيراز
یکی از شهرهای بزرگ ایران و مرکز استان فارس است. برپایهٔ آخرین سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ خورشیدی، این شهر جمعیتی بالغ بر ۱٬۲۱۴٬۸۰۸ نفر داشته که این تعداد در سال ۱۳۸۸ خورشیدی به ۱٬۴۵۵٬۰۷۳ افزایش پیدا کردهاست. شهر شیراز در بخش مرکزی استان فارس و در ارتفاع ۱۴۸۶ متری از سطح دریا و در منطقهٔ کوهستانی زاگرس واقع شده و آب و هوای معتدلی دارد. این شهر از سمت غرب به کوه دراک، از سمت شمال به کوههای بمو، سبزپوشان، چهلمقام و باباکوهی (از رشته کوههای زاگرس) محدود شده و در منطقهای بهوسعت ۱۲۶۸ کیلومتر مربع گسترده شدهاست. شهر شیراز برطبق آخرین تقسیمات اداری به ۹ منطقهٔ مستقل شهری تقسیم شده و مساحتی بالغ بر ۱۷۸٫۸۹۱ کیلومتر مربع دارد. نام شیراز در کتابها و اسناد تاریخی، تحت نامهای مختلفی نظیر «تیرازیس»، «شیرازیس» و «شیراز» به ثبت رسیدهاست. محل اولیهٔ این شهر در محل قلعهٔ ابونصر بودهاست. شهر شیراز در پیش از اسلام قلعهای بوده که قدمت آن به دوران ساسانی و پیشتر بازمیگردد. این شهر در دوران بنیامیه به محل فعلی منتقل میشود و به بهای اضمحلال استخر -پایتخت قدیمی استان فارس- رونق میگیرد. شیراز در دوران صفاریان، بوییان و زندیه، پایتخت ایران بودهاست. کارخانجات الکترونیکی متعددی در شیراز وجود دارد. این شهر از دیرباز به واسطهٔ مرکزیت نسبیاش در منطقهٔ زاگرس جنوبی و واقعشدن در یک منطقهٔ به نسبت حاصلخیز، محلی طبیعی برای مبادلات محلی کالا بین کشاورزان، یکجانشینان و عشایر بودهاست. همچنین شیراز در مسیر راههای تجاری داخل ایران به بنادر جنوب مانند بندر بوشهر قرار گرفته که این نقش با احداث شبکهٔ راهآهن به بنادر دیگر ایران کمرنگتر شدهاست. این شهر به سبب جاذبههای تاریخی، فرهنگی، مذهبی و طبیعی فراوان، همواره گردشگران بسیاری را بهسوی خود فرا میخواند.
سوغات شيراز
شیراز به دلیل باغها و گلستانهای فراوانی که در شهر و خارج از آن وجود دارد، شهر عرقیات محسوب میشود. در شهر شیراز بهترین و تازهترین عرقیات که هرکدام علاوه بر طعم، خواص دارویی و درمانی ویژهای نیز دارند تهیه میشود. از مهمترین این عرقیات میتوان به عرق بیدمشک، نسترن و دو آتشه شیراز اشاره کرد. آبلیمو از دیگر تولیدات مهم و برجستهٔ شیراز است. باغات مرکبات به ویژه لیمو در شیراز باعث شده که آبلیموی شیراز چه از لحاظ گستردگی تولید و چه از لحاظ طعم و مزه در ایران در رتبهٔ اول قرار گیرد. سالاد شیرازی نامی است که در سراسر شهرهای ایران شناخته شدهاست. این سالاد با خوردکردن و ترکیب پیاز، خیار و گوجه فرنگی بدون استفاده از کاهو تهیه میشود و با آب نارنج تازه یا کمی آبلیمو یا آبغوره و نمک و نعنای خشک (به صورت پودرشده) تهیه میشود.
فالوده شیرازی نیز از دیگر خوردنیهای شیراز است. همچنین علیرغم معروفیت فالوده شیرازی در سراسر ایران، در میان شیرازیها فالودهٔ آباده محبوبیت خاصی دارد. کلم پلوی شیرازی، شکرپلو، آش سبزی، ترحلوا و آش کارده از دیگر خوراکیهای خاص شیراز است.