خانه
7.52K

حرف های احسان خواجه امیری در مورد ترانه جام جهانی

  • ۱۴:۰۱   ۱۳۹۳/۲/۲۷
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|4285 |6357 پست
    خواجه امیری:‌دعوا نداریم‏، این گوی و این میدان!

    1ترانه تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ سرانجام روز یکشنبه گذشته رونمایی شد و واکنش ها به این ترانه و آهنگ آن بسیار متفاوت بود. تعدادی این ترانه را نسبت به ترانه های قبلی تیم ملی در سال های ۱۹۹۸و ۲۰۰۶ برجسته تر و برخی دیگری آن را فاقد روح حماسی دانستند.

    احسان خواجه امیری با بیان اینکه ماه ها زمان برای تولید ترانه تیم ملی ایران در جام جهانی صرف شده است،گفت:سعی کردیم اثری تولیدکنیم که از نمادهای جام جهانی ۲۰۱۴ برخوردار باشد.
    او با بیان اینکه برخی از بزرگان انتقاد داشتند که این اثر باید حماسی می بود، توضیح داد: دعوا نداریم ، جام جهانی یک فضای صمیمی و دوستانه است و در آن کشورها با فرهنگ های یکدیگر آشنا می شوند.

    وی بر این عقیده است که تمام موسیقی که تا به امروز برای فیفا ساخته شده موسیقی های صمیمی بوده است و توسط خواننده های پاپیولار دنیا اجرا شده نه خواننده های کلاسیک. اما اگر استادان و هنرمندان و اشخاصی که فکر می کنند این نوع موسیقی باسلایق آنها متفاوت است این گوی و این میدان، برای تولید یک اثر ملی فکر نمی کنم باید برای کسی کارت دعوت ارسال کنند.

    این خواننده در رابطه با تمام حواشی ترانه تیم ملی گفتگویی با ایرنا انجا داده است که خوندنی است:

    از اینکه به عنوان خواننده ترانه تیم ملی انتخاب شدید ،چه احساسی دارید؟
    احساس بسیار خوبی دارم و این احساس زمانی تکمیل می شود که شاهد سربلندی روزافزون ایران در عرصه های مختلف باشیم و به امید نمایش بهترین بازی ازسوی تیم ملی در جام جهانی ۲۰۱۴.

    روند انتخاب شما برای این ترانه چگونه بوده است؟
    باید از فدراسیون فوتبال پرسید،به نظر می رسد با توجه به تجربه های که طی این سالها در عرصه موسیقی کشور چه در تولید قطعه ها و برگزاری کنسرت های داخلی و بین المللی داشته ام، انتخاب شدم و یا شاید هم به دلیل تجربه بیشتری که نسبت به دیگران دارم(با خنده).

    نظر شما درباره نوع موسیقی ،ملودی و شعر آن چیست؟
    سعی کردم ترانه ای تولید کنم که المان های مربوط به جام جهانی ۲۰۱۴ را داشته باشد، یعنی موسیقی که در گام نخست ایرانی باشد ، ازحرکت و نشاط برخوردار بوده و باعث همصدایی در بین ایرانیان شود.برای تولید این اثر ماهها درباره نوع ترانه و ملودی آن زمان گذاشته شد تا در نهایت بتوانیم آثاری را تولید کنیم که هم مورد توجه کارشناسان وهم ملت عزیز ایران باشد.

    عوامل تولید این ترانه را چه کسانی تشکیل می دهند؟
    این کار به صورت گروهی و با همکاری دوستانی چون بهروز صفاریان ، روزبه بمانی، فرشاد حسامی ، همایون نصیری، میلاد درخشانی و خود من تولید شده ست.

    مراحل ساخت این ترانه از کی آغاز شد و چند نفر فعالیت داشتند؟
    مراحل ساخت آن از شش ماه پیش آغاز شده و حدود هفت نفر هم در مراحل ساخت این ترانه همکاری داشتند تا بتوانیم یک اثر ماندگار با سبک موسیقی کاملا ایرانی و در شایسته کشورمان ساخته شود.

    مدیرکل دفترموسیقی وزارت ارشاد از تولید این اثر اظهار نارضایتی داشته و به نوعی عنوان کرده که با این دفتر هماهنگی نشده است؟
    یک هنرمند نمی تواند همه سلایق را پوشش دهد و بااحترام بسیار زیادی که برای آقای ارجمند قائل هستم باید به این نکته اشاره کنم شاید برخی از بزرگان انتقاد داشتند که این اثر باید ماش و حماسی می بود با کسی دعوانداریم و جام جهانی یک فضای صمیمی و دوستانه است که کشور های جهان قرار است دور هم جمع شوند و در یک رویداد دوستانه با فرهنگ های یکدیگر آشنا شوند. فکر نمی کنم فضای جام جهانی نیازمند موسیقی ماشگونه و جنگی باشد.
    تمام موسیقی که تا به امروز برای فیفا ساخته شده موسیقی های صمیمی بوده که توسط خواننده های پاپیولار دنیا اجرا شده نه خواننده های کلاسیک، اگر استادان وهنرمندان واشخاصی که فکر می کنند این نوع موسیقی با سلایق آنها متفاوت است این گوی و این میدان. برای تولید یک اثر ملی فکر نمی کنم باید برای کسی کارت دعوت ارسال کنند.
    این رسالت هر فردی است که اگر فکر می کند هنر و یا تفکری دارد که می تواند در همصدا کردن جامعه و احساس غرور ملی نقشی داشته باشدبه میدان بیاید ومن از همه آثار هنری که در این راستا تولید شده باشند فارغ از سبک و تفکر حمایت می کنم .

    آقای ارجمند عنوان کرده که فدارسیون و وزارت ورزش ما را در جریان ساخت چنین اثری قرار نداده است؟ 
    بعید می دانم که این کار به اطلاع وی نرسیده باشد ، چرا که از چند ماه پیش تمام نشریه ها و سایت های مختلف خبر از تولید چنین اثری با خوانندگی من دادند.البته ازجهتی به وی حق می دهم چون این وظیفه فدراسیون فوتبال بوده که باید زودتر از این ها اقدامات لازم را برای کسب مجوز اثر انجام می داد اما گویا در هفته جاری فدراسیون فوتبال برای مجوز این اثر نامه رسمی رابه دفتر موسیقی ارسال خواهد کرد .

    در ساخت این ترانه از پدر کمک گرفته شد؟ 
    کمک نگرفتم.

    آیا برای کناره گیری ازخواندن این ترانه تحت فشار قرار گرفتید؟
    قبل از اینکه ترانه رونمایی شود انتقادهایی از سوی برخی صورت گرفت که حتی آن را نشنیده بودند و جالب تر اینکه، بعضی ها شنیدند اما انتقاد آنان باافرادی که نشنیده بودند، تفاوتی نداشت! تیم تولید تمام تلاش خود را برای استفاده از پارامترهای لازم بکار گرفت. از موسیقی آن که باید یک موسیقی ایرانی باشد و به همین سبب از دستگاه ماهور استفاده کردم، از ریتم اینکار که از یک ریتم موسیقی نواحی جنوب ایران برگرفته شده است و اتفاقا نقطه اشتراکی با موسیقی لاتین که در کشور برزیل است را دارد تا سازبندی این کار که با سازهای ایرانی و رنگ آمیزی موسیقی روز دنیا همراه شده است.

    آیا در ساخت این ترانه با عصار وتاجیک که پیشتر ترانه های تیم ملی را اجرا کردند مشورت کردید؟ 
    خیر البته این افرادی که ترانه ملی را اجرا کردند با انتقادات وسیعی وبرو شدند ،انتقادات سازنده خوب است اما خارج آز آن آزار دهنده است (با خنده).من فکر می کنم هرفرد دیگری هم که این ترانه را اجرا می کرد با همین حرفها روبرو می شد.

    آیا قبل از سفر به برزیل این ترانه را در تهران اجرا می کنید؟
    اگر سوء تفاهم ها برطرف شود، حتما با صدای بلند نام ایران را فریاد خواهم زد.

    پارسینه هم نوشت:
    علی کفاشیان به شدت ترانه احسان خواجه امیری برای تیم ملی را دوست دارد و می گوید این بار یک کار عالی برای تیم ملی ساخته اند.
    ترانه دروازه دنیا ساخته احسان خواجه امیری برای تیم ملی واکنش های بسیاری را به همراه داشته است. از موافق و مخالف همه در این باره سخن گفته اند اما فدراسیونی ها که این ترانه را سفارش دادند حسابی از ترانه رضایت دارند.
    علی کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال در این باره می گوید:«به نظرم عالی شده. خودم که هرچه این آهنگ را گوش می کنم لذت می برم. هم حماسی است و هم ریتم مناسب و تندی دارد.»

    اما بسیاری معتقدند ریتم تند آهنگ و شعر زیبایش را صدای خواجه امیری کند کرده و از هیجان انداخته است. «ببین ما این را سفارش دادیم که در ورزشگاه مردم کمی به وجد بیایند. اگر بیشتر از این تندش می کردند ممکن بود خدای ناکرده مردم را به رقص بیاندازد و آن وقت دیگر حرام بود. (می خندد) مثلش را که شنیدی، اگر دستت را یک تکان بدهی، اشکالی ندارد اما اگر شروع کنی به تکان دادن مداوم و پاها و دیگر اندامت با هم ریتمی خوب کار گناهی بود».

    حرف های احسان خواجه امیری در مورد ترانه جام جهانی

    موسیقی پارس هم نوشت:

    چندی پیش قطعه رسمی تیم ملی ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل با صدای احسان خواجه امیری منتشر شد. واکنش مردم، منتقدین و مسؤلین نسبت به این قطعه آنقدر منفی بود که احسان خواجه امیری مورد شدید ترین حمله ها قرار گرفت.
    در ادامه مسؤلین دولتی نیز نسبت به قطعه واکنش نشان دادند. در این میان، مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز، سرود تیم ملی ایران در جام جهانی را بسیار ضعیف و دور از انتظار خواند و کار احسان خواجه امیری را مورد انتقاداتی شدید قرار داد.
    ﻭﯼ ﺑﺎ ﺑﯿﺎﻥ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﯾﮏ ﺍﺛﺮ ﺩﺭ ﺳﻄﺢ ﻣﻠﯽ ﺑﺎﯾﺪ ﻭﺟﺪ، ﺷﻮﺭ ﻭ ﻧﺸﺎﻁ ﺩﺭ ﻣﺨﺎﻃﺐ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﮐﻨﺪ ﺍﻇﻬﺎﺭ ﺩﺍﺷﺖ: ﺣﻀﻮﺭ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺩﺭ ﺟﺎﻡ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺍﺗﻔﺎﻗﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﺮﺩﻡ ﺳﺎﻟﻬﺎ ﻣﻨﺘﻈﺮ ﺁﻥ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺍﺛﺮﯼ ﺩﺭ ﺳﻄﺢ ﺗﯿﻢ ﻣﻠﯽ ﺑﺎﯾﺪ ﺣﺪﺍﻗﻞ ﻣﻌﯿﺎﺭﻫﺎﯼ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﺷﻮﺭ ﻭ ﻧﺸﺎﻁ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ.

    ﭘﯿﺮﻭﺯ ﺍﺭﺟﻤﻨﺪ ﺍﻓﺰﻭﺩ: ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻭ ﺛﺒﺖ ﺳﺮﻭﺩ ﺗﯿﻢ ﻣﻠﯽ ﺍﻗﺪﺍﻣﺎﺕ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻧﺸﺪﻩ ﻭ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﻣﺎ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺁﻥ ﻏﯿﺮ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﺍﺳﺖ.
    این اظهارات موجب شد تا موجی برای حمایت از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وجود بیاید و از مسؤلین خواسته شود برای همراهی با مردم و اهالی جامعه ی موسیقی اقدامی جدی انجام دهند.

    حال این سوال مطرح می شود که صحبت های مدیر کل دفتر موسیقی مبنی بر این که ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻭ ﺛﺒﺖ ﺳﺮﻭﺩ ﺗﯿﻢ ﻣﻠﯽ ﺍﻗﺪﺍﻣﺎﺕ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻧﺸﺪﻩ ﻭ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺁﻥ ﻏﯿﺮ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﺍﺳﺖ به چه معنا است؟! آیا مسولین، سرود تیم ملی در جام جهانی را تغییر خواهند داد؟!

    پیروز ارجمند رییس دفتر موسیقی، در جواب این سوال که آیا سرود تیم ملی ایران در جام جهانی را تغییر خواهید داد می گوید: بنده و همکارانم در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فارغ از مسولیت های دولتی خود، به عنوان یک وظیفه ملی بر خود واجب می دانیم تمام تلاشمان را در این راستا انجام دهیم تا یک اثر ارزشی و فاخر که در حد و اندازه های تیم ملی ایران و ملت شریف ایران باشد را به عنوان سرود تیم ملی ایران معرفی کنیم. در صورتی که دوستان در وزارت ورزش و جوانان و همچنین در فدراسیون چنین قصدی داشته باشند، دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با آمادگی و تمایل کامل، حاضر است تمام تلاش خود را به کار گیرد و بر اساس وظیفه ی ملی و رسالت خود به خواسته های مردم و اهالی موسیقی احترام بگذارد و در مدت زمان خیلی کوتاهی اقدام به تولید قطعه ای فاخر و ارزشی کند و به عنوان سرود تیم ملی ایران در جام جهانی معرفی کند حتی خودمان این پیشنهاد را به وزارت ورزش و فدراسیون می دهیم و از همین تریبون آمادگی کامل خود را برای انجام این کار اعلام می کنیم.

    از سوی دیگر «سید جواد هاشمی» تهیه کننده یکی از برنامه های تلویزیونی است که قرار است در روز های برگزاری جام جهانی از تلویزیون پخش شود و برای این برنامه دو قطعه، یکی با صدای فرزاد فرزین و دیگری با صدای رضا یزدانی تهیه کرده و در اختیار دارد که مربوط به فضای جام جهانی می شوند و با توجه به کیفیت بالای این دو قطعه می توانند گزینه های اول دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای معرفی به عنوان سرود رسمی تیم ملی باشند.

    پس از حرف و حدیث های فراوان در این زمینه، سید جواد هاشمی اظهار داشت: بنده با تمام ارادت و ارزش و احترامی که برای احسان خواجه امیری و کارش قائل هستم و علاقه خاصی که به وی دارم، در صورت صلاح دید جناب آقای ارجمند با کمال میل حاضرم این دو قطعه را به ایشان تحویل دهم تا هرکدام از این قطعات را که در شورای این دفتر پذیرفه شود، به عنوان سرود تیم ملی معرفی کنند. هردو قطعه ای که به تهیه کنندگی بنده ساخته شدند، از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند که بدون شک می توانند رضایت اکثریت مردم و جامعه موسیقی را جلب کنند چرا که بی نهایت کیفیت کار ها بالا است و به قول معروف یکی از یکی بهتر هستند. امیدورام سرود تیم ملی ایران در جام جهانی را همه مردم دوست داشته باشند.

    دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پس از اظهارات سید جواد هاشمی، به «موسیقی پارس» تشریح کرد: در صورت موافقت فدراسیون فوتبال در شورای این دفتر اقدام به بررسی این دو قطعه می کنند و یکی از آن دو را به عنوان سرود رسمی تیم ملی ایران در جام جهانی به مردم معرفی می کند.

    با توجه به صحبت ها و ابراز تمایلات پیروز ارجمند، رییس دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جواد هاشمی، تهیه کننده قطعات فرزاد فرزین و رضا یزدانی و مهم تر از همه درخواست های مردمی، به نظر می رسد تنها یک گام برای تغییر سرود رسمی تیم ملی ایران در جام جهانی باقی مانده است و آن هم موافقت وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال با این موضوع است.

    لازم به ذکر است شنیده ها حاکی از آن است که فدراسیون فوتبال نیز برای چنین کاری آمادگی دارد و در صورتی که به طور کامل فدراسیون فوتبال هم با این جابجایی موافقت کند تنها باید منتظر ماند و دید دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از میان فرزاد فرزین و رضا یزدانی کدام یک را به عنوان خواننده سرود رسمی تیم ملی ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل معرفی می کند.

    کفاشیان گفت: اگر این ترانه تندتر میشد، مردم را به رقص در میاورد...
    ویرایش شده توسط Nanayi joon در تاریخ ۲۷/۲/۱۳۹۳   ۱۴:۰۶
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان