۰۹:۵۵ ۱۳۹۳/۵/۲۹
من این روش پخت مرغ رو از شوهر عمه ام یاد گرفتم که ایشون آشپز هتل جهانگردی اصفهان بودن و خیلی در زمینه آشپزی قبولشون دارم
برای مهمانی اگه نمیخاین مرغ رو سرخ کنین و میخاین رژیمی تر باشه و در عین حال بوی بد هم از مرغ نیاد باید بسته به اندازه مرغ کمی پیاز رو نگینی تقریبا ریز خورد کنین و بهش نمک و فلفل و زردچوبه و یه کم آبلیمو بزنین و با دست حسابی مالشش بدین ..طوری که آب پیازها از بینش در بیاد و خوب له بشه ... بعد کمی فلفل دلمه ای هم اضافه میکنیم به این مواد و این مواد رو لابلای مرغها میذاریم و میذاریم مرغها باهاش چند ساعتی مزه دار بشن ....
کف قابلمه که بهتره ارتفاعش کم و پهناش زیاد باشه تا مرغها روی هم خیلی نباشن رو یه لایه پیاز حلقه کرده میذاریم .. البته میشه از کرفس هم استفاده کرد اما شوهر عمه ام خودش پیاز حلقه شده میذاره ... بعد سینه های مرغ رو ته و رون مرغ که لطیف تر هست رو میذاره ...منتها ....
یه مقدار کمی پیاز رو خیلی ریز و نگینی خورد میکنه و تفتش میده و بهش رب و زردچوبه میزنه ... بعد هر لایه مرغ رو که توی قابلمه چید یه کم از این مواد ربی و یه کم از پیازی که باهاش مرغ رو مزه دار کرده بود و ساقه کرفس خورد شده و هویج خورد شده روش میریزه و بعد دوباره مرغ و دوباره سس ربی و پیاز و هویج و کرفس.... در آخر هم خیلی کم بهش آب اضافه میکنه
شوهر عمه ام میگفت وقتی مرغ رو پختیم و تموم شد میشه تموم مواد باقیمانده تو قابلمه (منظورش کرفس و هویج و پیاز و..) و آب مرغ رو میکس کرد ...میگفت این سس رو تو هتل میذاشتن حســـــــــــــابی غلیظ شه و بعد به عنوان سس ژیگو ازش استفاده میکردن
یادم رفت بگم که ایشون زعفران رو هم دم میکردن و تقریبا اواخر پخت اضافه میکردن تا رنگش بیشتر بمونه
با این روش برای سالگرد پدر بزرگم برای 150 نفر مرغ درست کردن که همه کلی کیف کردن و تازه حتی گوشت آرین تکه های مرغ که زیر هم بودن باز حتی یک ذره هم وا نرفته بود و له نشده بود