مرغ_مجلسى
موادلازم:
مرغ: به میزان لازم
پیاز: ۱ عدد درشت
فلفل دلمهای: یک عدد کوچک
زعفران آب کرده غلیظ: ۵ ق س
فلفل سیاه، نمک، زردچوبه: میزان لازم
آب: ۱ لیوان
آبلیمو: ۱ ق س
گلاب: ۱ ق غ سرخالی
عصاره مرغ: ۱ حبه
نخودفرنگی، هویج، ذرت: در صورت دلخواه
رب گوجهفرنگی: ۱ ق س
روغن: کمی
طرز تهیه:
مرغها را داخل قابلمه میچینیم، ابتدا سینه در ردیف زیر و ران در ردیف بالایی، سپس لابه لای مرغها زعفران میریزیم.
سپس برشهای هویج ( در صورت تمایل )و پیاز خرد شده خلالی…
نمک…
زردچوبه و فلفل سیاه…
و در لایه رویی به ترتیب زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه، پیاز، فلفلدلمهای را میریزیم .
سپس در صورت دلخواه (که من پیشنهاد میکنم حتما اضافه کنید) عصاره مرغ را با دست خرد کنید و روی مرغها بریزید، و حدود ۲ ق س هم روغن اضافه کنید.
بعد یک لیوان آب را کامل داخل قابلمه میریزیم.
در قابلمه را ببندید و شعله گاز را خیلی کم کنید. و اجازه بدهید تا مرغ آب بیندازد و با یک لیوان آبی که اضافه کردهایم کاملا بپزد. حدود یک و نیم ساعت طول میکشد.
در این مرحله مرغها کاملا پختهاند، پس از قابلمه خارج میکنیم و آب مرغ را از صافی رد میکنیم.
داخل ظرفی کمی روغن ریخته و رب را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم.
سپس آب مرغ رو اضافه میکنیم و هم میزنیم، سپس آبلیمو و در نهایت گلاب رو اضافه میکنیم. و اجازه میدهیم که کمی بجوشد و مزه و بوی گلاب به خورد سس برود.
مرغها را داخل تابه چیده و سرخ میکنیم.
سپس اگر دوست داشتید، آب مرغ را به مرغهای سرخ شده اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه(بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با شعله کم) در آب مرغ قل بزنه تا طعم سس به داخل بافت مرغها نفوذ کنه.
یک ربع آخر نخودفرنگی و ذرت را با کمی آب و آب مرغ میپزیم و کنار میگذاریم.
خوب حالا مرغ خوشمزه با طعم و بوی مرغهای رستوران آماده است.