پای شما قلب دوم شما است. چرا؟
حتمآ این مطلب را شنیدید که پای انسان قلب دوم انسان نیز بشمار می آید.
کارقلب پمپاژ خون به تمام بدن است.بطن چپ قلب خون شریانی(اکسیژن دار) را به تمام بدن میرساند تا اکسیژن و غذا به تمام بافت های بدن برسد.بطن راست قلب خون وریدی(گاز کربنیک دار) را به ریه میرساند تا اکسیژن گیری کند و گاز کربنیک را نیز از راه ریه دفع کند.
هیچ فکر کردید-خونی که از بطن چپ قلب در سراسر بدن پخش میشود چگونه مجددآبه قلب بر گردانده میشود؟ قطعآ قدرت پمپاژ بطن چپ تا مویرگ های انتهائی مستهلک شده و نمیتواند خون را به سمت قلب(دهلیز راست) پمپاژ کند. میتوان گفت خون نواحی از بدن که از سطح قلب بالاتر قرار گرفته یا حد اقل همسطح قلب قرار داشته باشند-خود بخود(به دلیل گراویته) به قلب باز میگردد ولی قطعآ خون اعضاء پائین تر ازقلب-باید با یک مکانیسم دیگری به قلب برگردد.آن مکانیسم کدام است؟
خون پس از پیمودن سراسر بدن از طریق ورید های مجهز به دریچه های مخصوص یک طرفه معروف به دریچه های لانه کبوتری به قلب باز میگردد.صرف وجود ورید(سیاهرگ) دارای دریچه های یادشده نیز نمیتواند خون را به قلب بر گشت دهد.باید این وریدها-تحت فشار متناوب قرار گیرند تا خون از طریق دریچه های یک طرفه به سمت قلب رانده شود.چه عاملی باید این فشار متناوب را ایجاد کند؟
بله- این عضلات بدن به خصوص عضلات ساق و ران هستند که با فعالیت و انقباض متناوب ارادی و بعضآ غیر ارادی باعث فشرده شدن ورید های مجاور شده و خون از دورترین نقطه بدن بسمت قلب باز گردانده میشود.
بنا براین عضلات اندام تحتانی(پا ها) در پمپاژ خون به سمت سینه-کاری همانند کار قلب انجام میدهند.
و این چنین است که پای شما قلب دوم شما محسوب میشود.
لازمه کار این قلب سلامتی پا میباشد.