چیپس میوه برای شب یلدا
طرز تهیه میوه خشک (چیپس میوه):
- برای تهیه چیپس میوه، ابتدا میوه دلخواه خود را خیلی تمیز بشویید.
- میوهها را با کمک یک چاقوی تیز و ترجیحا ارهای، خیلی نازک و یکدست برش دهید. برای اینکار میتوانید از دستگاههای مخصوص برش میوه، رندههای مخصوص و یا دستگاه غذاساز نیز استفاده کنید اما اگر صبر و حوصله دارید این کار را با ظرافت و با دست انجام دهید.
- بعد از برشزدن میوهها، درصورتیکه چاشنی خاصی مد نظر دارید، به میوهها اضافه کنید. مثلا میتوانید میوهها را داخل شهد یا شربت غلیظ غلطانده و یا به آنها نمک ، فلفل و یا هر ادویه خاص دیگری اضافه کنید.
- اگر برای تهیه چیپس میوه از میوههایی نظیر سیب یا موز استفاده میکنید بهتر است به آنها کمی آبلیمو، آب آناناس و یا آب سایر مرکبات اضافه کنید تا در مجاورت هوا سیاه نشوند.
تا اینجا میوههای مورد نظر آماده شدند، حالا نوبت به خشککردن میوهها میرسد. برای خشک کردن میوهها و تهیه چیپس میوه چندین راه متفاوت وجود دارد که شما میتوانید بسته به زمان و امکاناتی که دارید، یکی از آنها را انتخاب کرده و میوههای آمادهشده را خشک کنید.
نحوه خشک کردن میوهها
خشک کردن میوه روی بخاری:
- اگر دستگاه میوه خشک کن ندارید و برای تهیه چیپس میوه عجلهای ندارید بهترین راه، استفاده از بخاری یا شوفاژ است. برای این کار ابتدا روی بخاری یا شوفاژ را با فویل آلومینیومی بپوشانید.
- روی فویل یک پارچه تمیز نخی پهن کنید. استفاده از پارچه بدون پرز اهمیت زیادی دارد پس اگر پارچه نخی ندارید سعی کنید از پارچهای استفاده کنید که پرز نداشته باشد و چیپس شما خراب نشود.
- میوهها را روی پارچه بچینید و زمان بدهید تا کاملا خشک شوند.
- استفاده از پارچه این مزیت را دارد که دیگر نیازی به زیرورو کردن میوهها نیست و با گذشت زمان مناسب، میوهها به خوبی و یکدست خشک خواهند شد.
- بعد از گذشت زمان مورد نظر، میوهها را از پارچه جدا کرده و داخل ظرف در بسته بریزید.
- مدت زمان مورد نیاز؛ به ضخامت میوه، حرارت بخاری یا شوفاژ، نوع میوه و ... بستگی دارد.
- برای مثال میتوانید آخر شب میوهها را روی بخاری یا شوفاژ بچینید و ظهر فردا آنها را جمع کنید، یعنی چیزی در حدود 10-12 ساعت زمان بدهید تا میوهها خوب خشک شوند.
- توجه کنید که میوهها تا وقتیکه روی بخاری هستند کمی نمدار به نظر میرسند اما وقتی خنک شوند، سفت میشوند.
نکات مهم در تهیه میوه خشک (چیپس میوه):
- ضخامت ورقههای میوه را طوری در نظر بگیرید که نه خیلی نازک و نه خیلی کلفت باشند.
- در صورتیکه میوهها را با دست برش میزنید، حتما از چاقویی تیز و ترجیحا ارهای برای اینکار استفاده کنید.
- دمای بخاری و یا شوفاژ حتما کم باشد زیرا در غیر این صورت، کیفیت چیپس شما خوب از آب در نمیآید و در اثر حرارت زیاد چروکیده میشوند.
- دقیقا با همین روش میتوانید روی شوفاژ نیز چیپس میوه تهیه کنید.
چاشنی ها:
میوه خشک یا چیپس میوه شما میتواند طعمهای مختلفی داشته باشد برای مثال؛
- حلقههای میوه را آغشته به نمک، فلفل و یا هر ادویه دلخواه دیگری کرده و بعد خشک کنید.
- در صورتی که تمایل به داشتن چیپس شیرین دارید، حلقههای میوه را در شربت شکر با نسبت 1 لیوان شکر و 3/4 لیوان آب غوطهور کنید.
- برای میوههایی مثل سیب و موز که تغییر رنگ میدهند، کمی آبلیمو نیز به شربت شکر اضافه کنید.
- در صورتیکه هیچکدام از چاشنیهای گفتهشده را دوست ندارید، میتوانید حلقههای میوه را بدون هیچ افزودنی خشک کنید. البته برای میوههایی مثل سیب و موز قبل از خشک کردن میوه، از کمی آبلیمو، آب اناناس و یا آب دیگر مرکبات استفاده کنید.
افزودن یا نیفزودن چاشنی به میوهها کاملا سلیقهای است و بستگی به ذایقه شما دارد.
روش نگهداری میوه خشک (چیپس میوه):
- میوه خشک یا چیپس میوه را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید.
- در صورتیکه میوهها کاملا چیپسی و خشک شده باشند، ماندگاری بالاتری دارند پس با خیال راحت آنها را داخل کابینت نگهداری کنید.
- در صورتی که میوه خشک را کمی نرمتر از حد چیپس دوست دارید، آنها را داخل ظرف در بسته و درون یخچال نگهداری کنید.