طرز پخت شیرینی خامه ای برای شب یلدا
مواد لازم برای تعداد ۱۵ تا ۲۰ عدد بستگی به اندازه نان دارد
آب.............یک پیمانه
شکر.............یک ق سوپخوری
وانیل........۱/۴ق چ خوری
بکینگ پودر.........۱/۳ق چ خوری
کره.............۵۰گرم
تخم مرغ..............۴ عدد
آرد.................یک پیمانه
ابتدا آب و کره و شکر را توی یک قابلمه روی گاز با شعله ملایم بزارید تا هم کره آب شود و هم آب جوش بیاید (آب فقط در حد جوش ریز خوررن باید جوش بیاید نه بیشتر)
در این مرحله آرد و نمک را که قبلا سه بار الک کردید به یکباره توی آب در حال جوش بریزید و سریع شروع به همزدن کنید
آرد جذب آب میشود و مانند حلوا جمع میشود و تمام آب اضافی آن گرفته میشود (۵ دقیقه حدودا زمان میبرد )
خمیر را از روی حرارت بردارید و بزارید کاملا خنک شود
در ظرفی چهار تا تخم مرغ و وانیل را بزنید تا از لختگی دربیاید و وقتی خمیرتون کاملا سرد شد کم کم تخم مرغها راطی چند مرحله اضافه کنید
خمیر نه باید خیلی رقیق باشد نه سفت و حالت چسبنده و براق داشته باشد و در آخر بکینگ پودر را اضافه کنید و کمی هم بزنید
خمیرلطیفی بدست میاید
نکته مهم اینه که فر تون باید کاملا داغ باشه از قبل جوری که به شیرینی شک بده
پس فر را از نیم ساعت قبل با دمای ۲۰۰ درجه کاملا گرم کنید
سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید و خمیر آماده را داخل قیف و ماسوره دلخواه بریزید (ماسوره درشت باشه حالا شکلش کمی متفاوت باشه مهم نیست) (ساده یا شکوفه)
و با فاصله ۵ سانتیمترماسوره بزنید داخل سینی فر
در فر را تو این مدت اصلا باز و بسته نکنید حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آمادس باز بستگی به فر و اندازه نانها دارد مال من ریز بود ۲۰ دقیقه آماده شد
اگر دوست داشتید روی نان ها کمی تیره تر شود چند دقیقه آخر گریل را بزنید فقط مواظب باشید و بالای سرش بایستید که نسوزد.
بعد از پخت هم یک ربع زمان بدین بعد از فر خارج کنید
بزارید کمی سرد شود
نانها باید داخلش پوک و ترد باشه کاملا و اصلا خمیر نباشد
حالا با خامه قنادی که با همزن کاملا فرم دادید داخلشو از زیر سوراخ کنید با ماسوره و قیف پر کنید