کیک خانگی برای یلدا
🍥کیک آجیلی🍥
(دستور خانم صالحه دردایی عزیز)
مواد لازم:
1- آرد سفید، 250 گرم یا دو پیمانه
2- بکینگ پودر، 2 قاشق چایخوری سرصاف
3- نمک، یک چهارم قاشق چایخوری
4- شیر 100 گرم
5- ماست، 50 گرم
6- تخم مرغ، 2 عدد
7- شکر 200 گرم یا یک پیمانه
8- آب پرتغال تازه، 2 قاشق سوپخوری (یا در صورت عدم دسترسی، شیر)
9- رنده پوست پرتغال، از یک عدد پرتغال کوچک
10- وانیل، یک هشتم قاشق چایخوری
11- روغن مایع، 100 گرم (یک دوم پیمانه)
مواد رویه:
1- کره، 50 گرم
2- عسل، 5 قاشق غذاخوری
3- پودر قند، 50 گرم
4- آب یا گلاب، 2 قاشق سوپخوری
5- محلول زعفران، یک چهارم قاشق چایخوری (در صورت تمایل)
6- آجیل دلخواه، حدود 100 تا 150 گرم
7- پودر نارگیل و پسته
طرز تهیه:
برای تهیه ی کیک دقت کنید که کلیه مواد به دمای محیط رسیده باشند. کف قالب گرد به قطر 25 سانتیمتر را کاغذ روغنی بیاندازید یا با روغن جامد آب شده یا روغن نیمه جامد چرب کرده و آردپاشی کنید. سپس آرد اضافه را بتکانید و آن را در یخچال قرار دهید. فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. آرد و بکینگ پودر را الک کرده و سپس نمک را با آن مخلوط کنید. شیر را کم کم به ماست اضافه کرده و هم بزنید و کنار بگذارید. تخم مرغ ها را کمی با همزن برقی بزنید تا باز شوند، سپس شکر، آب پرتقال، وانیل و رنده پوست پرتغال را اضافه کرده و مواد را با درجه متوسط همزن برقی هم بزنید تا رنگ آنها روشن و حجیم شود. بیش از اندازه نیز هم نزنید. سپس روغن و مخلوط آرد را اضافه کنید و با مفتول سیمی دستی یا با دور کند همزن در حد مخلوط شدن بزنید. سپس مخلوط شیر را نیز افزوده و کمی در حد مخلوط شدن هم بزنید. کیک را به مدت تقریبی 30 تا 40 دقیقه بپزید. سپس آنرا از فر خارج کرده و کنار بگذارید تا حدود 5 دقیقه خنک شود، سپس از قالب جدا و روی توری سیمی کاملا خنک کنید.
برای تهیه مواد رویه می توانید از پرک یا خلال بادام و یا مخلوطی از مغزها که در دسترس دارید استفاده کنید. در صورت استفاده از بادام توصیه می شود آنرا به مدت 10 دقیقه در فر 180 درجه برشته کنید. کره، عسل