محققان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی موفق شدند دستگاهی بسازند که قادر به تجزیه و تحلیل فعالیت مغز انسان است. برای این کار محققان از یک سری افراد خواستند متنی را با صدای بلند بخوانند و بعد در مغز خود متن را تجزیه و تحلیل کنند.
وقتی شخصی با شما حرف میزند، امواج صوتی منتشر شده توسط گوش دریافت و با استفاده از عصبهای خاص گوش داخلی ویرایش میشود؛ این سلولها اطلاعات حسی در بخشی از مغز را میخواند و صداها و کلمات را تفسیر میکند.
دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا میخواستند بدانند اگر شخصی با صدای بلند حرف بزند و همان حرفها را در سر خود بخواند، باز هم نورونها در مغز فعال میشود یا خیر.
برای به دست آوردن این اطلاعات، محققان فعالیت مغز 7 نفر را که به صرع مبتلا بودند، مورد بررسی قرار دادند؛ آنها با استفاده از تکنیک Electrocorticography «الکتروکورتیکوگرافی» سطح مغز را مورد بررسی قرار دادند. (الکتروکورتیکوگرافی یعنی ثبت فعالیت به وسیله الکترودهایی که روی پوست بدن نصب میشوند)؛ در حالی که بیماران با صدای بلند متن را میخواندند و در مغز خود و در سکوت مرور میکردند، دانشمندان قادر به اندازه گیری فعالیت مغز آنان شدند.
در این آزمایش، محققان کشف کردند سلولهای عصبی در هنگام خواندن با صدای بلند برای هر شخص فعال میشود که محققان از این اطلاعات برای رمزگشایی استفاده کردند؛ در واقع رمزگشا قادر بود برخی از کلمات را که داوطلبان فکر میکردند، ترجمه و رمزگشایی کند.
«برایان پاسلِی» رئیس این مطالعه گفت: این روش اجازه داد جنبههای زیادی از عملکرد مغز را متوجه شویم.
اولین نتایج بسیار دلگرم کننده بود اما ساخت رمز گشاها و برای استفاده در برخی بیماران کافی نبود؛ دانشمندان در حال حاضر به دنبال بهبود دستگاه خود هستند که از نظر محتوا، تلفظ کلمات و سرعتهای متفاوت در گفتار نیز قادر به انجام کار باشد.