شیرینی خانگی(ویژه نوروز)
پودر قند 250 گرم
کره آب شده 250 گرم
زرده تخم مرغ 2 عدد
هل ساییده شده یک ق م
وانیل یک هشتم ق چ
زعفران آب کرده به میزان لازم
سیاه دانه و پودر پسته به میزان لازم
آرد گندم و آرد برنج و آرد نخودچی به میزان لازم
* کره را در یک ظرف روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا دوغ کره از بین برود این کار باعث لطیفتر شدن شیرینی میگردد.
* بعد از خنک شدن کره پودر قند را به آن اضافه کرده و با همزن آن قدر میزنیم تا رنگ آن شکری شود و به طوری که پرههای همزن روی مواد جا بیندازد.
* زرده تخممرغ، وانیل و هل ساییده شده را اضافه کرده و باز با همزن آن قدر هم میزنیم که زرده محو گردد.
* سپس مواد به دست آمده را به سه قسمت تقسیم کرده و به هر کدام جداگانه از آردهای ذکر شده میافزاییم.
* ابتدا با نوک انگشتان دست آرد و مواد را مخلوط میکنیم تا جذب یکدیگر شود و خمیر به دست نچسبد.
* 15 دقیقه به خمیر استراحت میدهیم و بعد آن را روی سطحی صاف با وردنه باز کرده و با قالبهای ریز، قالب میزنیم و در سینی گالوانیزه مخصوص فر چیده و در طبقه وسط فر به مدت 10 الی 15 دقیقه با حرارت 350 درجه سانتیگراد حرارت میدهیم.
* به خمیر گندم میتوان زعفران آبکرده اضافه کرد تا شیرینی زعفرانی هم داشته باشیم.
* با زعفران آبکرده، سیاهدانه و پودر پسته روی شیرینیها را تزئین میکنیم.
نکته:
* با توجه به ظریف بودن این نوع شیرینی باید حتماً آرد را از پارچه حریر رد کنیم تا سبوس و هرگونه زبری آرد گرفته شود و آرد بسیار نرمی به دست آید.
* شیرینی ریز را بعد از سرد شدن از سینی جدا میکنیم تا له و خرد نشود.
این شیرینی را میتوان برای چند ماه در فریزر نگهداری کرد