باقلوا یزدی با خمیر یوفکا
مواد اولیه :
برای 15 نفر
پودرقند 150گرم
هل سبز (پودرشده) 1قاشق مرباخوری
شکر 500گرم
آب 2لیوان
روغن مایع به میزان لازم
خمیریوفکا به میزان لازم
بادام (بدون پوست وپودرشده) 300گرم
گلاب نصف لیوان
جوهر لیمو نصف قاشق چایخوری
طرزتهیه موادمیانی:
بادام رابه مدت یکساعت درآب جوش بگذاریدبعدازاین مدت به راحتی پوستش راجداکرده بگذاریدکمی خشک شودبعدنیم ساعت درفریزرگذاشته وبادام را پودرکنیدوبا پودرقند وپودرهل مخلوط کنید.
✅✅✅طرزتهیه شربت:
آب وشکر رامخلوط کنیدوروی حرارت بگذاریدتاشکرحل شودوشربت کمی قوام بیایدگلاب رااضافه کنیدوبعدازده دقیقه جوهرلیمو رابریزیدوپنج دقیقه بعدحرارت را خاموش کنید.
حالادرظرف موردنظر(که میتونه یک ظرف پیرکس باشه یا یک سینی آلومنیومی) یک لایه خمیریوفکا میچینیم روی آن کمی گلاب اسپری کرده ونیمی ازموادمیانی راروی آن میریزیم یک لایه دیگرخمیریوفکاچیده گلاب اسپری میکنیم وبقیه موادمیانی را روی آن ریخته وپخش میکنیم بایدکل سطح خمیر رابپوشاندیک لایه دیگرخمیرمیچینیم وبا دست کمی آن راپرس میکنیم تاهمه جای باقلوایک سطح شود.
دراین مرحله بایک چاقوی تیزخمیر رابه صورت لوزی یا بدلخواه مربع شکل برش میزنیم و روغن مایع راکه کمی گرم کرده ایم روی تمام سطح باقلوامیریزیم. سینی را درطبقه وسط فر باحرارت 180درجه سانتیگراد یا 360درجه فارنهایت به مدت 20دقیقه میپزیم تاروی آن طلایی شود.سینی را ازفرخارج کرده وشربت راکه بایدسردباشد روی باقلوامیریزیم کمی که شربت به خوردباقلوارفت آن رادر ظرف دیگرگذاشته وبا پودرپسته تزیین میکنیم نوش جان.
نکات خیلی مهم:
1.نیازی به چرب کردن سینی یا ظرف پیرکس نیست.
2.گذاشتن بادام درفریزرقبل ازپودرکردن باعث میشوددیگر بادام درحین پودرشدن روغن نیندازد.
3.جوهرلیمو راحذف نکنیدزیرا بهترین چیزی است که مانع ازشکرک یاقندک زدن شربت میشود.
4.فراموش نکنیدکه شربت حتمابایدسرد باشدو بالعکس باقلوابایدکاملاداغ باشد درغیر اینصورت باقلوادیگر ترد نبوده وکاملاخمیر میشود.