نان شيرمال
مواد لازم:
آرد ٥تا٦ فنجان
روغن ٢/٣ فنجان
زرده تخم مرغ ٢ عدد
شير ١ فنجان
شكر ٢/٣ فنجان
مايه خمير ١ ق س
نمك ١ ق چ
آب ولرم به ميزان لازم
كنجد كمى براى تزئين
كره و شير مقدارى براى رومال
زنجبيل در صورت تمايل ١ ق چ
🌺🌺🌺@ashpazima🍞🍞
طرز تهيه:
يك قاشق مرباخورى از شكر و مايه خمير را در شير گرم حل كنيد و كنار بگذاريد تا پف كند.
آرد را در ظرف بزرگى بريزيد ، روغن ، شكر، زرده تخم مرغ و در صورت تمايل زنجبيل را هم افزوده و آب را به تدريج به آن اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد . خمير نرم و لطيفى به دست مياد، خمير را ٥ دقيقه ورز دهيد و آنرا به ٦ قسمت مساوى تقسيم كنيد گلوله هاى خمير را به مدت يك ساعت استراحت دهيد . سپس فر را با حرارت ٣٥٠ درجه فارنهايت و يا ١٨٥ درجه سانتى گراد گرم كنيد . گلوله هاى خمير را با وردنه كمى باز كنيد و روى سطح خمير را با قالب طرح بزنيد. كنجدو زرده تخم مرغ را با هم مخلوط كرده و روى سطح نانها بماليد نانها را در سينى فر چرب شده قرار دهيد و در طبقه وسط فر بپزيد تا روى نان طلايى شود. سينى را از فر خارج كرده و بعد از كمى سرد شدن روى نانها را كره مخلوط شده با شير بماليد تا نرم و براق شود.
نوش جان