کاسنی
دمنوش کاسنی
✳️ کاسنی یک گیاه دارویی علفی و یک ساله با ساقه های گرد و قطور، گل های آبی یا ارغوانی و برگ های سبز کم رنگ و یا پررنگ و تلخ است. گیاه کاسنی به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و تحمل گرمای شدید تابستان را ندارد.
✳️ طبیعت: از نظر طب سنتی ایران، طبیعتی سرد و تر دارد.
✳️ نام علمی: Cichorium intybus
🌟 خواص: 🌟
✅ به علت وجود انسولین طبیعی در گیاه کاسنی مصرف دمنوش آن اثر فوق العاده رضایتبخش در کسانی که قند و کلسترول خونشان زیاد است دارد. میزان قند خون را پایین میآورد و کلسترول را به حد اعتدال بر میگرداند.
✅ کاسنی عروق خونی و صفراوی داخل کبد را که در اثر پرخونی کبد مسدود یا نیمه مسدود شده بود باز میکند و از این راه بسیاری از عوارض و اختلالات را برطرف کرده و به سلولهای کبد اجازه میدهد که اعمال طبیعی خود را انجام دهند.
✅ کاسنی مقوی کبد است،
✅ دمنوش کاسنی به مقدار یک فنجان قبل از هر وعده غذا اثر مقوی بر معده داشته، اشتها را زیاد کرده و یبوست را رفع می نماید.
✅ کاسنی برطرف کننده عطش و حرارت درونی است.
✅ کاسنی در درمان التهابات معده و پاک کردن مجاری ادراری، مؤثر است.
🚨🚨موارد منع مصرف:
از مصرف بیش از حد کاسنی در طی دوران حاملگی و شیردهی بایستی خودداری نمود.
✨ طرز تهیه:
یک قاشق غذاخوری برگ گیاه کاسنی را در یک قوری چینی با آب ۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه 🕰 دم کنید. در صورت تمایل به شیرین کردن آن از عسل یا نبات استفاده کنید.