سبزه_کوزه_ای
ده روز قبل از عید دست به کار شوید
نکات مهم: در این روش حتما باید از بذرهای لعابدار استفاده کرد، زیرا همانطور که قبلا گفته شد وجود لعاب باعث چسبندگی و ماندگاری بذرها روی دیواره عمودی کوزه میشود. بنا بر این در این روش یا از بذر شاهی (که لعاب بسیار خوبی تولید میکند) و یا از مخلوط حجم مساوی تخم خرفه و خاکشیر استفاده کنید. مقدار آبی که روی بذر می ریزیم باید به اندازه ای باشد که حالت ژله ای به خود بگیرد چون اگر رقیق شد بین دانه ها فاصله می افتد و سبزه ها کم پشت می شود. برای این کار باید از کوزه سفالی و بدون لعاب استفاده کرد. وجود لعاب مانع از مرطوب شدن مناسب دیواره کوزه میشود. درون کوزه باید همیشه پر آب باشد و ظرف زیر کوزه نیز هر روز باید خالی شود چون هر روز مقداری از آب کوزه تبخیر می شود باید به طور مرتب در آن آب بریزیم کوزه را در محل پر نور قرار دهید و گاه گداری آن را بچرخانید تا نور به همه جای آن برسد. بعد از چند روز کوزه سبز شده و از تماشای آن لذت خواهید برد. میتوانید برای زیبایی بیشتر درون کوزه اب چند شاخه گل قرار دهید. بهتر است مراحل تهیه این سبزه را حدودا ۱۰ روز قبل از عید شروع کنید. اگر مراحل را زودتر شروع کنید بعد از گذشت چند روز از سال جدید بذرهای روی کوزه بلند و نامرتب میشوند.