سبزه عید با هسته پرتغال
آموزش کاشت سبزه هسته پرتغال :
این آموزش برای کاشت و سبز کردن هسته تمامی مرکبات مانند : لیمو ترش، نارنگی، لیمو شیرین و حتی گریپ فروت نیز می باشد.
برای شروع کاشت سبزه ابتدا هستههای پرتغال را به مدت ۴۸ ساعت در آب خیس کرده و بعد از ۲۴ ساعت پوست روی هسته را با دقت بکنید که به مغز دانه آسیبی نرسد.
سپس تخم مرکبات پوست کنده را داخل آب قرار دهید تا خشک نشوند.
بعد از ۲۴ ساعت دوم، هستههای خیسانده را درون گلدان یا ظرفی که خاک سبک باغچه در آن ریختهاید بکارید.
گلدانی که دانهها را درون آن میکارید باید در انتهایش سوراخی برای خارج شدن آب داشته باشد تا آبیاری باعث پوسیدگی و فساد آن نگردد.
دقت کنید که فاصله دانهها نه خیلی کم و نه خیلی زیاد باشد.
روی دانهها، یک لایه نازک خاک ریخته و با سنگهای ریز بپوشانید.
با اسپری یا آبپاش کوچک خاک را مرتب خیس کنید.
دو روز اول روی دانهها را با پلاستیک بپوشانید و چند بار آب بدهید.
سعی کنید گلدان را در محلی آفتابگیر قرار دهید.
دانهها طی ۱۴ تا ۳۰ روز شروع به جوانهزدن خواهند کرد.
جوانهها کم کم بزرگ خواهند شد و به نهال تبدیل میشوند و بعد از ۲ سال میتوانید آنها را به باغچه منتقل کنید.
چند نکته درباره کاشت سبزه هسته مرکبات
کندن پوست تخم مرکبات باعث میشود زودتر به نتیجه برسید.
سعی کنید خاک گلدان را همیشه مرطوب نگه دارید.
مدت زمانی که طول میکشد تا هستهها جوانه بزنند متفاوت است و بین دو هفته تا یک ماه ممکن است طول بکشد پس صبور باشید.