مرنگ . . . پفک . . . pavlova . . . به شکل شکوفه
مرنگ یا پفک را میتوانید تنها با سفیده تخم مرغ درست نمایید و به تنهایی سرو کرده و یا به عنوان تزیین برای کیک یا دسر مورد استفاده قرار دهید.
مواد لازم :
سفیده تخم مرغ : ۱ پیمانه
پودر شکر : ۲ پیمانه
وانیل : یک چهارم قاشق چایخوری
آبلیمو : چند قطره
پودر هل در صورت تمایل : به دلخواه
رنگ خوراکی : به مقدار لازم
طرز تهیه :
مرحله ۱ :
سفیده های تخم مرغ را در ظرفی خشک و تمیز با همزن بزنید تا سفید و پفکی شود، سپس پودر شکر را کم کم افزوده و هم زدن را ادامه داده تا مخلوط حالتی کشدار به خود بگیرد.
مرحله ۲ :
آب لیمو، هل و وانیل را اضافه کنید و با قاشق هم بزنید، سپس مایه را در قیف با سری شکوفه بزرگ ریخته و در سینی فر که قبلاً کاغذ انداختهاید به صورت گل و با فاصله بزنید. ( در صورت استفاده از رنگ در این مرحله میتوانید رنگ را اضافه کنید )
مرحله ۳ :
سینی را در فر از قبل گرم شده با حرارت 120 تا ۱30 درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بگذارید تا پخته شود، سپس در ظرف مورد نظر چیده و سرو نمایید.
نکات :
۱ – برای تهیه مرنگ سفیده های تخم مرغ را قبل از زدن در دمای محیط قرار دهید.
۲ - مرنگ در دمای کم فر باید پخته شود که میتوانید بعد از ۵ دقیقه که مرنگ ها داخل فر بودند حرارت را خاموش کنید تا با گرمای داخل فر مابقی زمان پخت سپری شود.
۳ – به طور کلی برای هر مقدار سفیده که استفاده میکنید دو برابر آن را پودر شکر در نظر بگیرید.
۴ - رنگ مرنگ سفید است که به دلخواه میتوانید از رنگ خوراکی استفاده کرده تا مرنگ های رنگی داشته باشید.
نوش جان
2_
پرنده آشیانه از مرنگ یا پفک یا سفیده تخم مرغ یا pavlova
مواد لازم :
4 عدد سفیده تخم مرغ
یک پیمانه پودر شکر سفید : پودر شکر نرم قنادی برای آیسیتگ
یک پنسه ( کوچکترین ق اندازه گیری ) پودر کرم تارتار
طرز تهیه :
نکته مهم در تهیه این پفک ها دمای بسیار کم و ملایم فر است . فر را روی 100 درجه سانتیگراد یا 200 درجه فارنهایت تنظیم کنید .
در یک ظرف که عاری از چربی باشد , سفیده ها را هم بزنید و نمک اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا سفیده کف کند و پف دار شده و بالا بیاید .
ضمن همزدن با دور تند همزن , به تدریج پودر شکر نرم را قاشق قاشق اضافه کنید تا سفیده براق و کاملا سفت و غلیظ شود و اگر ظرف را برگردانید چیزی از آن بیرون نریزد .
در انتها پودر کرم تار تار را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا یکدست مخلوط شود .
این مایه را داخل قیف بریزید و با مداد و لبه یک لیوان یا فنجان بر روی یک برگ کاغذ مخصوص آشپزی که روی سینی انداخته اید دایره هایی هم اندازه رسم کنید و سپس کاغذ را برگردانده و روی سینی قرار دهید .
ماسوره و قیف , شماره ماسوره ستاره باز خامه پاش ویلتون روی خط دایره ها روی کاغذ مومی parchment از مایه مرنگ مانند لانه پرنده بریزید. ابتدا با دوراول برای لانه کف بسازید ولی دور بعد وسط را خالی بگذارید و دور لانه را مایه بریزید .
سپس داخل فر قرار دهید ات با حرارت ملایم فر این لانه ها پف کرده و بپزند .
حدود 2 ساعت زمان نیاز دارید .
پس از گذشت 30 دقیقه برای کم کردن حرارت فر کمی در فر را نیمه باز بگذارید .
تا قبل از اینکه لبه ها شروع به تغییر رنگ کنند , از فر حارج کنید و اجازه دهید پفک ها کاملا خشک شوند .
سپس با خامه و میوه ها و تافی و سس کارامل تزیین کرد .
برای داخل این لانه ها از مواد متنوعی میتوان استفاده کرد :
خامه فرم گرفته
کرم پاتیسیر یا کرم انگلیسی
کرم کاستارد وانیلی
کرم کاسترد شکلاتی
کرم پنیرخامه ای ( کرم چیز آیسینگ )
گاناش شکلاتی با کره
پودر نارگیل قبل از قرار دادن در فر
تخم مرغ های مینیاتوری رنگی تزیینی
انواع متنوع کرم ها با استفاده از کرم پاتیسیر با مزه های متفاوت