شیرینی_پاپیونی_شکلاتی
مخصوص_عید_نوروز
مواد لازم برای 50 دانه شیرینی
همه مواد در دمای محیط باشند
پودر قند: 120 گرم
کره: 225 گرم یا 1 پیمانه
وانیل: 1/2 ق چ
زرده تخم مرغ: 2 عدد
آرد سفید: 360-380 گرم
نمک: 1/4 ق چ
پودر کاکائو: 1.5 ق غ
شکلات آب شده برای تزیین: 1/3 پیمانه
طرز تهیه :
کره، پودر قند و وانیل رو با دور پایین همزن برقی یک ربع می زنیم تا پوک و سبک شود . زرده تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه میکنیم و با دور متوسط همزن برقی 4 دقیقه می زنیم، آرد و نمک را کم کم روی مواد الک می کنیم و با دست به آرامی و بدون هیچ فشاری مخلوط میکنیم تا وقتی خمیر ایده آل که نرم، درخشان و کمی چسبنده است به دست آید، لازم نیست ورز بدهید همین که خوب مخلوط شد کافیست چرا که زمان باز کردن با وردنه خود به خود جا میفتد .
یک تکه از خمیر (1/7) را برای بند پاپیون ها جدا میکنیم و پودر کاکائو را به آن میافزاییم . روی سطح کار که مقدار خیلی کمی آرد الک کرده ایم خمیر را بدون فشار وردنه به ضخامت نیم سانت باز میکنیم و با چاقو یا کاتر شیرینی پزی برش میزنیم تا مستطیل هایی با ابعاد 6 در 3 سانتیمتر به دست آید . فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا کاملا گرم شود .خمیر قهوه ای را با وردنه به ضخامت نیم سانت باز میکنیم و به شکل نوار های باریکی با طول 5 و پهنای 1.5 سانتیمتر برش میزنیم .
قسمت میانی مستطیل ها را جمع میکنیم تا کمی چروک بیفتد، سپس نوار قهوه ای را به دور قسمت چروک میبندیم تا شکل پاپیون بگیرد . شیرینی ها را در سینی میچینیم و در طبقه وسط فر قرار میدهیم به مدت 15 دقیقه بپزد تا دورش طلایی شود . سینی را از فرخارج میکنیم و دقایقی بعد شیرینی ها را روی توری منتقل میکنیم تا خنک شوند . شکلات را روی حرارت غیرمستقیم یا بن ماری آب میکنیم، لبه پاپیون ها را در آن فرو میکنیم و صبر میکنیم تا خشک شوند .
نکته ها: اگر بیش از اندازه آرد اضافه کنید خمیر هنگام رول کردن و شکل دادن، از هم گسیخته میشود، ترک میخورد و شیرینی خشک و کم کیفیتی خواهید داشت، حالت ایده آل این شیرینی باید به راحتی و بدون صدایی در دهان خرد شود، این حالت تنها زمانی حاصل میشود که برای تهیه خمیر مواد به آرامی مخلوط شوند و آرد بیش از اندازه اضافه نشود .اگر تصمیم بر نگهداری طولانی مدت دارید پس از اینکه شکلات خشک شد در ظرف در بسته در جای خشک، خنک و تاریک (جز یخچال) دست کم تا 2 هفته نگهداری کنید