۱۰:۱۳ ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
دستور پخت خورش به و آلو
مجموع مدت زمان:
2 ساعت 30 دقیقه
آماده سازی:
30 دقیقه
پخت:
2 ساعت
تعداد سرو:
8 نفر
خورش به و آلو خوشمزه و مغذی است و از خورش های سنتی ایرانی است، به برای سلامتی خانواده مفید است. تهیه خورش به در پاییز که فصل به است مرسوم میباشد.
مـواد لازم آشپزی
500 گرم گوشت خورشتی
2 عدد پیاز متوسط
آب به مقدار لازم
3 عدد به متوسط
روغن مایع به مقدار لازم
150 گرم آلو بخارا
3 قاشق سوپ خوری شکر
2 قاشق سوپخوری آب لیمو
نمک و فلفل به مقدار لازم
زعفران حل شده در آب جوش به مقدار لازم
دستور پخت
جهت تهیه خورش به و آلو، گوشت را به قطعههای کوچک خرد کنید و با پیاز خرد شده و مقداری روغن تفت دهید. آب را اضافه و حرارت اجاق را ملایم کنید تا به مدت یک ساعت و نیم گوشت و پیاز سرخ شده تقریبا پخته شود.
آلو ها را شسته و در آب به مدت یک ساعت خیس کنید. پوست به را گرفته و چهار قاچ کنید و تخم آن ها را بگیرید، سپس به صورت پره پره برش دهید و با مقداری روغن مایع سرخ کردنی کمی سرخ کنید و با آلو که از قبل خیس کردهاید به گوشت و پیاز پخته شده اضافه کنید. شکر، آب لیمو تازه، نمک و فلفل را با زعفران آب شده به خورش به اضافه کنید و بگذارید خورش به و آلو آهسته بجوشد و جا بیفتد.
در صورت تمایل ۲/۳ پیمانه لپه معادل ۱۰۰ گرم را با پیاز و گوشت سرخ شده تفت دهید و بگذارید تا بپزد.
خورش به و آلو آماده است آن را در ظرف خورش بکشید و با برنج که پخته و دم کرده اید سرو نمائید، مقدار شکر را به میل خود می توانید کم یا زیاد کنید.
مصرف خورش به و آلو برای روزهداران بسیار مناسب و مفید است.