خورشت كرفس
مواد لازم:
روغن مايع 50گرم
پياز يك عدد گوشت گوسفند 350گرم
كرفس پاك كرده 450 گرم
سبزي نعناع، جعفري و برگ كرفس200گرم
زردچوبه 1قاشق چايخوري
فلفل 1.2قاشق چايخوري
رب گوجه فرنگي ? قاشق چايخوري
طرز تهيه:
كرفسها رو برشهاي مورب يك اندازه بزنيد(اينجوري خوشگل ترن).
برگهاي كرفس رو به همراه جعفري و نعنا خورد كرده و تفت بدين. (مقدار نعنا نبايد زياد باشه واگر نه خورشت تلخ ميشه).
كرفسهاي خورد شده رو هم اضافه كنيد يه تفت كوچولو هم اونا رو بديد.
پياز داغ فراوان درست كنيد و گوشت كه بهتره قسمت ماهيچه باشه درش تفت بدين.
زردچوبه و فلفل اضافه كنيد و با مقداري آب بذاريد بپزه.
وقتي كه گوشت نيم پز شد، ليمو عماني رو اضافه كنيد، و بد از نيم ساعت كرفس و سبزيها رو اضافه كنيد، اجازه بدين خورشت شما با حرارت ملايم جا بيفته.
نكته:
ميتونيد از گوشت مرغ، يا بوقلمون هم استفاده كنيد.
خيليها نعنا جعفري نميريزن فقط برگهاي كرفس رو ميريزن.
من چون دوست دارم رنگ خورشت كرفس با غورمه سبزي متفاوت باشه از يه كوچولو رب يا گوجه فرنگي خورد شده هم استفاده ميكنم.
دوباره من چون ليمو عماني خيلي دوست دارم تو اين خورشت استفاده ميكنم، شما ميتونيد از آبليمو استفاده كنيد.
اگه خواستيد خورشت شما خوش رنگ تر بشه وقتي كه خورشت رو خواستيد سرو كنيد، روي خورشت يه كوچولو روغن زيتون سبز بريزيد. اونوقت همه فكر ميكنن اين خورشت شما شب تا صبح رو گاز بوده كه حسابي به روغن افتاده. فقط حواستون باشه خيلي كم( مثلا به اندازه يه قاشق چاي خوري براي بشقابهاي خورشت خوري) و اينكه حتما روغن زيتون سبز باشه.
نوش جان
خورش كرفس بدون گوشت
خورش كرفس:
لوبيا قرمز...................................................200 گرم
قارچ خرد شده............................................250گرم
كرفس خرد شده.........................4 تا 5 ساقه ي ترد
سبزي خرد شده ( نعناع، جعفري و اسفناج).....1 كيلو
پياز متوسط...................................................1 عدد
آب ليمو ترش تازه.................................. به مقدار نياز
گوجه فرنگي رسيده......................................1 عدد
روغن مايع...............................................6 تا 7 ق غ
نمك و فلفل سياه............................... به ميزان لازم
زعفران، زردچوبه و زيره.............................نصف ق چ
لوبياي از شب قبل خيس شده را ميپزيم به طوري كه پس از پختن آب آن تمام شود، سپس گوجه فرنگي را پوست كنده و رنده ميكنيم و به همراه كرفس، قارچ سبزي پياز خرد شده نمك فلفل ادويه جات و آب به لوبيا اضافه ميكنيم و با حرارت ملايم ميپزيم. پس از كمي پختن آب ليمو ترش تازه و روغن زيتون و زعفران را هم به خورش افزوده و اجازه ميدهيم با حرارت ملايم خوب بپزد و جا بيفتد به طوري كه سطح غذا روغن فرا گيرد.