خورش مرغ ترش
*************
مواد لازم براي 4 نفر :
تكه هاي مرغ -------------------------------- به تعداد نفرات + 1 الي 2 تكه بيشتر
آب پرتقال ------------------------------------ 6 ليوان
زرشك --------------------------------------- 1 استكان
زعفران -------------------------------------- 1 استكان دم كرده
فلفل دلمه اي ------------------------------- نصف استكان نگيني خرد شده
پياز ------------------------------------------ 2 عدد متوسط
گوجه فرنگي -------------------------------- 3 عدد متوسط
مخلوط سبزي معطر* ---------------------- 1 قاشق غذا خوري
آويشن خشك **--------------------------- 1 قاشق چايخوري
آرد معمولي -------------------------------- 1 قاشق غذا خوري
نمك ، زردچوبه ------------------------------ به مقدار لازم
طرز تهيه :
در يك قابلمه متناسب با اندازه كل مرغ ها ، ? عدد از پياز را خلال خرد كنيد و در مقداري روغن سرخ كنيد تا طلايي شود و بعد كمي زرد چوبه به آن بيفزائيد .
گوجه ها را كاملا ميكس ( يا رنده ريز ) كنيد و به پيازها بيفزائيد . صبر كنيد تا آب گوجه ها كاملا كشيده شود .
بعد از اينكه آب گوجه ها كشيده شد ، 1 ليوان از آب پرتقال را همراه آويشن خشك ، سبزي معطر ، نيمي از زرشك خيس شده و نيمي از فلفل دلمه اي نگيني خرد شده ، به گوجه ها اضافه كنيد و هم بزنيد تا مواد خوب با هم مخلوط شوند .
بعد از چند دقيقه ، يك قاشق آرد معمولي را در 1 ليوان از آب پرتقال حل كنيد ( كاملا حل كنيد ) و به مخلوط اضافه كنيد .
دقت كنيد تا سس نسوزد و زياد هم غليظ نباشد
هرجا نياز به اضافه كردن آب بود ، از 1 ليوان آب جوش + نصف ليوان آب پرتقال استفاده كنيد و مدام سس را هم بزنيد .
بگذاريد سس فوق به مدت يك ساعت با حرارت ملايم و درب بسته ، مزه دار و يكدست شود .
قطعات پاك شده مرغ را در مقداري روغن و زردچوبه كاملا سرخ كنيد تا طلايي شوند .
در فاصله جا افتادن سس ، مرغهاي سرخ شده را همراه يك عدد پياز ، مقداري آب ، 1 ليوان آب پرتقال و مقداري نمك بپزيد .
بعد از يك ساعت ، پياز داخل مرغ ها جدا كنيد ، و دور بيندازيد . آب مرغ را آبكش كنيد و كنار بگذاريد .
مرغ ها را همراه باقي مانده زرشك خيس خورده و بقيه فلفل دلمه اي نگيني خرد شده ، آب مرغ و باقيمانده آب پرتقال به سس اضافه كنيد .
حرارت زير قابلمه را ملايم كنيد و بگذاريد تا خورش با حرارت بسيار كم و درب بسته ، كاملا جابيفتد .
بعد از جا افتادن خورش ، مرغ ها را در ظرف مناسب براي سرو بريزيد و سس را روي مرغ ها بريزيد و سرو كنيد