خورش ترشه سماق
مواد لازم
مرغ ۴۵۰ گرم
سبزی ۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط
لوبیا قرمز ۱ لیوان
آبغوره ۱ لیوان
سماق نصف استکان
غوره نصف استکان
نمک، پودر سیر، زردچوبه به مقدار لازم
???? دستور غذا
پیاز را ریز خرد کنید، در مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود، مرغ را به پیاز اضافه کنید، نیمی از سماق را همراه با کمی زردچوبه، نمک و پودر سیر به مرغ اضافه کنید، تمام سطح مرغ را به مدت ۱۵ دقیقه سرخ کنید تا رنگ آن کاملا تغییر کند. لوبیا را همراه با ۳ یا ۴ لیوان آب به مرغ اضافه کنید، حرارت را کمی بالا ببرید تا آب خورش بجوشد، بعد حرارت را روی شعله متوسط تنظیم کنید و یک ساعت و نیم زمان پخت برای این مرحله در نظر بگیرید. سبزی را ریز خرد کنید، در مقداری روغن به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه سرخ کنید، مقداری از سماق و کمی زردچوبه را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. بعد حرارت را خاموش کنید. وقتی لوبیا تقریبا پخت (نرم شد) سبزی را همراه با غوره و آبغوره داخل خورش بریزید، آب خورش را کنترل کنید (اگر کم بود مقداری آب جوش به آن اضافه کنید) بعد از جوشیدن دوباره آب خورش باقیمانده سماق را داخل خورش بریزید و اجازه دهید خورش آهسته بجوشد تا جا بیفتد. در آخر نمک و چاشنی خورش را اندازه و سرو کنید.
???? نکات قابل توجه
سبزی این خورش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج کمی شنبلیله، برگ سیر و در صورتی که در دسترس دارید مقداری سبزی های معطر شمالی از جمله خلواش، چوچاق، اناریجه و کمی مخلوط “خِنِش” است. (خنش مخلوط چند نوع سبزی شمالی است که بیشتر در محدوده استان مازندران مورد استفاده قرار میگیرد و برای طبخ بعضی خوراک کاربرد دارد)