خورش نخود فرنگی با مرغ
مواد لازم برای ۴نفر:
– نخودفرنگی؛ ۵۰ گرم یا یکچهارم پیمانه
– روغن زیتون؛ ۳ قاشق سوپخوری
– پیاز؛ یک عدد بزرگ (ریز خرد شود)
– تکههای مرغ بدون استخوان؛ ۴۵۰ گرم
– آبمرغ؛ یک و نیم پیمانه
– زردچوبه؛ یک قاشق چایخوری
– پودر دارچین؛ نصف قاشق چایخوری
– جوز هندی رنده شده؛ یک چهارم قاشق چایخوری
– نعنا خشک؛ ۲ قاشق سوپخوری
– بادمجان؛ ۲ عدد (نگینی خرد شود)
– گوجهفرنگی متوسط؛ ۸ عدد (نگینی خرد شود)
– سیر؛ ۲ حبه (رنده شده)
– نمک و فلفل؛ به میزان لازم
– برگ نعنا؛ چند عدد برای تزیین
روش پخت:
۱ – ابتدا نخودفرنگیها را داخل قابلمهای بریزید و بعد از اضافه کردن مقداری آب، در ظرف را بگذارید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا بپزد.
۲ – یک قاشق از روغن زیتون را در تابهای بریزید و روی اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود، سپس پیاز را در روغن سرخ کنید. پس از آن، تکههای مرغ را نیز اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا مرغ روی حرارت ملایم اجاقگاز نیمپز شود.
۳ – قابلمه متوسطی آماده کنید و همه مواد (شامل زردچوبه، آب مرغ، دارچین، جوز هندی، نعنا و نخودفرنگی نیمپز شده) را در آن بریزید و با اضافه کردن کمی نمک و فلفل مزهدار کنید؛ سپس قابلمه را به مدت یک ساعت روی شعله اجاقگاز قرار دهید.
نکته: اگر از اول مرغ پخته را در خورش بریزید، بعد از حرارت دادن طولانیمدت، له میشود؛ مگر آنکه مرغ را تنها کمی در روغن تفت دهید و به صورت نیمپز به همراه بقیه مواد به خورش اضافه کنید تا پخت آن کامل شود.
۴ – در این فاصله زمانی یک ساعته، مقدار باقیمانده روغن را در تابهای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس بادمجان خرد شده را به مدت ۱۰ دقیقه در آن تفت دهید. بعد گوجهفرنگی و سیر را اضافه کنید و چند دقیقه حرارت دهید و کناری بگذارید.
۵ – ا ین مخلوط را پس از گذشت یک ساعت همراه مرغ پخته به خورش اضافه کنید و روی شعله ملایم اجاقگاز حدود ۴۵ دقیقه دیگر حرارت دهید. در پایان خورش را با برگهای نعنا تزیین کرده و با پلوی ساده سرو کنید.