خورش فسنجان
خورش فسنجان و يا به عبارتى فسنجون يكى ديگر از خورشهاى اصيل ايرانى است كه ميتوان از آن در مناسبتهاى رسمى و خودمانى استفاده كرد . به دليل استفاده از رب انار در اين خورش و متفاوت بودن طعم رب انار در هر منطقه از ايران طبيعتا مزه هاى متفاوتى از فسنجان را ميتوانيد در هر نقطه از سرزمين عزيزمان تجربه كنيد . به عنوان مثال فسنجان در خطه شمال و غرب ايران كمى ترش تر و در مناطق مركزى و جنوب ايران شيرين تر طبخ ميشود .
مواد لازم :
مغز گردو ٢٥٠گرم
مرغ ١ كيلو
پياز ١ عدد
رب انار ٣/٤ پيمانه
سيب درختى ٣ عدد
زعفران نصف ق چ
طرز تهيه :
مغز گردو را چرخ كرده سيبها را پوست گرفته و قسمت دانه آن را جدا كرده و چرخ كنيد .
گردو و سيب را با مقدارى آب روى حرارت قرار دهيد تا آرام آرام پخته شده و غليظ شود . هر چقدر شعله ملايم تر و مدت طبخ طولانى تر باشد روغن بيشترى از گردو جدا شده و فسنجان شما طعم بهترى خواهد داشت .
استفاده از سيب براى غليظ تر شدن و عطر بهتر خورش ميباشد ميتوانيد به جاى سيب از هويج و يا حتى لبوى پخته شده استفاده كنيد .
🌺🍵🌺🍵🌺@ashpazima
تكه هاى مرغ را جداگانه با پياز ريز خرد شده و كمى نمك و نيمى از زعفران بپزيد و از استخوان جدا كنيد .
هنگامى كه خورش شما غليظ شد نيم ديگر زعفران و رب انار را به آن اضافه كنيد و بعد از چند جوش مرغ پخته شده بدون استخوان را به آن اضافه كنيد ، خورش را بچشيد و ميزان ترشى و شيرينى آنرا با اضافه كردن كمى آبليمو و يا رب انار به دلخواه خودتان تنظيم كنيد و بعد از چند جوش خورش را در ظرف سرو بكشيد و روى آنرا با تكه هاى مغز گردو تزئين كنيد .
نكته:
در طول پخت چند مرتبه تكه هاى كوچك يخ را داخل فسنجان بريزيد تا خورش شما كاملا به روغن بيفتد .
نوش جان