از رسوم ایرانی است که آخرین شب سال سبزی پلو با ماهی و شاید کوکو سبزی تهیه میکنند، عطر این غذای ساده و خوشمزه فضای خانه ها و محله ها را سرشار از امید به سالی پر از برکت و مهربانی مینماید.
1 - برنج را همراه آب و نمک چند ساعت بخیسانید.
2 - ماهی را همراه پیاز و نمک و فلفل و کمی روغن و یک عدد لیمو ترش بخوابانید تا مزه دار شود . برای این منظور زمان لازم برای ماهی های مختلف متفاوت است از 3 ساعت تا 7 -8 ساعت.
3 - در قابلمه ای مناسب آب را به همراه نمک به جوش آورده و برنج را در آن بریزید چند قل که زد برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید .
4 - سبزی ها را پاک کرده و بشورید و بگذارید تا کامل خشک شود سپس خرد کرده ( برای خرد کردن از چاقوی تیز استفاده کنید که سبزی له نشود و آب نیندازد و به هیچ عنوان سبزی را برای خرد کردن در دستگاههای غذا ساز نریزید).
5 - ته دیگ مناسب را ته دیگ قرار داده (میتوانید از برگ کاهو و یا نان استفاده کنید) و یک لایه برنج روی آن بریزید سپس یک لایه سبزی و این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید سپس نصف پیمانه مخلوط آب و روغن روی برنج بریزید در قابلمه را بسته و زمانی که اولین بخار از برنج بلند شد دم کنی روی آن قرار داده و به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد.
6 - ماهی ها را در مخلوط نمک و فلفل و آرد سفید بزنید و در روغن سرخ نمایید.
7 - پس از دم کشیدن برنج آن را در ظرفی مناسب بکشید کمی روی آن روغن بدهید و همراه ماهی سرو نمایید .
نکات:
* برای تهیه سبزی پلو ماهی میتوانید از انواع ماهی و انواع روش های پخت ماهی استفاده کنید که این روش که ذکر گردید معمول ترین روش برای تهیه ماهی ساده است.
* برای تهیه سبزی پلو از سیر حبه میتوان استفاده کرد اما سیر تازه عطر و بوی دیگری دارد میتوانید از تره فرنگی هم استفاده کنید.