مرصع پلو
مواد لازم :
برنج : 1 کیلو
مرغ : 1 عدد
کشمش پلویی : 100 گرم
زرشک : 150 گرم
خلال پسته : 100 گرم
خلال بادام : 100 گرم
روغن : 150 گرم
خلال پرتقال : 2 پیمانه
زعفران ساییده : بمقدار لازم
پیاز : 2عدد
نمک و فلفل : بمقدار لازم
طرز تهیه :
برنج را که از یک شب قبل همراه با مقداری نمک می خیسانیم
مرغ را شسته و داخل قابلمه ای میگذاریم و مقداری نمک و پیاز جهت گرفتن بوی زهم
داخل قابلمه می ریزیم و می گذاریم تا بپزد
پس از پخته شدن استخوان های مرغ را در می آوریم و سپس مرغ را به اندازه های
متوسط خرد می کنیم
از روز قبل خلال پرتقال یا نارنج را دو سه بار در آب می جوشانیم و داخل آب سرد ریخته و دو
سه بار هم آبش را عوض می کنیم تا تلخی آن گرفته شود سپس داخل صافی می ریزیم
تاآبشان گرفته شود
برنج را آبکش می کنیم
ته قابلمه مقداری روغن به همراه آب می ریزیم
روغن که داغ شد نان لواش را برش داده و بعنوان ته دیگ ته قابلمه می گذاریم
و نصف برنج مان را داخل قابلمه می ریزیم و بعد مقداری از قطعات مرغ ها را روی برنج می
گذاریم و سپس الباقی برنج را می ریزیم
کشمش و زرشک را با کمی شکر داخل روغن سرخ می کنیم
بعد از گرفته شدن تلخی خلال پرتقال آن را به همراه یک پیمانه شکر درون ظرفی با یک
پیمانه آب می جوشانیم و پس از پخته و نرم شدن از صافی می گذرانیم تا آبش گرفته
شود
آب مرغ را که پس از جوشیدن غلیظ شده با زعفران مخلوط میکنیم و دو سه کفگیر برنج
داخل آب مرغ زعفرانی شده می ریزیم و مخلوط می کنیم
سپس مقداری خلال بادام و پسته و پرتقال و کشمش و زرشک سرخ شده مان را به
مخلوط برنج زعفرانی شده اضافه می کنیم
برنج را که در دیس کشیدیم از برنج مخلوط زعفرانی روی دیس می ریزیم و با خلال
بادام و پسته و پرتقال و زرشک روی آنرا تزیین می کنیم
دستور دوم
مواد اولیه :برای ۴ نفر
برنج ۴پیمانه |
مرغ ۱قعطه (سینه) |
کشمش ۳قاشق سوپخوری (پلویی) |
زرشک ۲قاشق سوپخوری |
خلال بادام ۲قاشق سوپخوری |
خلال پسته ۲قاشق سوپخوری |
پوست پرتقال ۳قاشق سوپخوری (خلال) |
پیاز ۲عدد |
زعفران نصف قاشق چایخوری |
شکر ۲قاشق سوپخوری |
روغن به میزان لازم |
طرزتهیه:
ابتدا مرغ را با مقداری روغن و پیاز تفت میدهیم و سپس با کمی نمک و آب آبپز کرده و پس از خنک شدن ریش یش میکنیم.
در ظرفی مناسب برنج را آبکش کرده و شعله را کم میکنیم تا دم بکشد.
در ظرفی مقداری روغن یا کره را داغ کرده و کشمش و زرشک و خلال پسته و بادام را به ترتیب در آن تفت میدهیم .
خلال پوست پرتقال را با مقداری آب میجوشانیم و دو بار تکرار میکنیم و هر مرتبه آب آن را خالی میکنیم تا تلخی آن گرفته شود.
و سپس آن را داخل آب سر قرار میدهیم و حدود ۲ ساعت صبر میکنیم و ان را با شکر و زعفران در روغن داغ سرخ میکنیم .
وقتی برنج دم کشید آن را در ظرف مناسب ریخته و با سلیقه با مواد طبخ شده تزیین میکنیم.
نکات:
۱)اگر به جای پوست پرتقال از پوست نارنج استفاده شود بهتر است.
۲)اگر برای این غذا ته چین ماست یا مرغ بگذارید خوشمزه تر خواهد شد.
۳)سعی کنید کمی پلو زعفرانی درست کنید و برای تزیین به کار بگیرید.
۴)خلال ها را از شب قبل در آب و شکر قرار دهید تا نرم و خوشمزه شوند البته اگر آنها را در گلاب خیس کنید خوشمزه تر میشوند.