با این مقدار مواد لازم به اندازه یک دیس متوسط از ” لوبیاپلو با گوشت خورشتی “ خواهیم داشت.
مواد لازم برای تهیهی لوبیاپلو با گوشت خورشتی
دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی، معادل ۸۰ گرم. یک کاسه ماستخوری گوشت خورشتی، معادل ۲۵۰ گرم
چهار فنجان لوبیا درشت خردکرده، معادل ۳۰۰ گرم. دو عدد سیبزمینی درشت، حدود ۴۰۰ گرم برای تهیه ته دیگ
نمک، فلفل، زعفران و زردچوبه به میزان لازم
یک فنجان روغن، معادل صد گرم. یک عدد پیاز متوسط، معادل ۱۰۰ گرم.
دو فنجان برنج، معادل ۲۶۰ گرم
چهار فنجان لوبیا را درشت خرد کرده با کمی نمک و آب حدود نیم ساعت میگذاریم تا پخته شود و آب آن تبخیر شود.
گوشت خورشتی |
یک کاسه ماستخوری |
|
لوبیا خردکرده |
۴ فنجان |
|
رب گوجهفرنگی |
دو قاشق غذاخوری |
|
برنج |
دو فنجان |
|
روغن |
یک فنجان |
|
پیاز |
یک عدد |
|
سیبزمینی درشت |
دو عدد |
|
|
|
|
گوشت خورشتی را ریز خرد کرده، با آب و کمی نمک و فلفل میپزیم.
یک عدد پیاز را در یک فنجان روغن سرخ میکنیم سپس زردچوبه و دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی به آن اضافه کرده، تفت میدهیم. در آخر لوبیا و گوشت پخته را اضافه کرده تا مایه لوبیاپلو آماده شود.
دو عدد سیبزمینی درشت را پوست کنده، برای تهیه ته دیگ، مطابق شکل، به صورت گل، برش میزنیم.
برنج را به صورت آبکش میپزیم. سیبزمینیهای برش خورده را ته قابلمه میچینیم. بعد روی آن برنج آبکش شده را با مایه لوبیاپلو (لابه لا) در قابلمه میکشیم. در آخر میتوان کمی زعفران آب کرده روی برنج سفید ریخت.
قابلمه را روی شعله گذاشته تا برنج دم بکشد. بعد از حدود نیم الی یک ساعت لوبیاپلو آماده میباشد. آن را در ظرف میکشیم و ته دیگهای سیبزمینی را دور آن میچینیم.
میتوان کمی سس گوجه روی ته دیگ به شکل گل ریخت تا غذا آماده پذیرایی شود و یا سیبزمینیها را به صورت ساده برش زد و مطابق شکل تزئین کرد.
کالری این غذا
مقدار کالری موجود در کل غذا ۲۷۰۰ کیلوکالری میباشد.
مقدار کالری موجود در یک قاشق غذاخوری لوبیاپلو حدود ۵۰ کیلوکالری میباشد.