ته چین مرغ و اسفناج
انواع ته چین برنج
مواد لازم برای ۴ نفر:
اسفناج پاک کرده نیم کیلو
مرغ پخته و ریش ریش ۴ تکه
برنج ۳ پیمانه
پیاز ۱ عدد
زعفران دم شده به میزان لازم
ماست چکیده یا سفت ۲ تا ۳ لیوان
تخم مرغ ۳ تا ۴ عدد
سیر له شده ۳ تا ۴ حبه
نمک و فلفل و روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
برنج رو از قبل خیس کنید.
مرغ رو با پیاز تفت بدید و زعفران و نمک و فلفل اضافه کنید و با شعله کم با آبی که خودش میندازه, بذارید بپزه! اگر آب لازم داشت, کمی اضافه کنید. خیلی روی مرغ آب نریزید چون بیمزه میشه.
سیر رو توی تابه تفت بدید و سرخ که شد, اسفناج رو اضافه کنید. اگه اسفناج تازه است که آب میندازه و بذارید با آب خودش بپزه و بعد تفتش بدید و سرخ کنید. اگر هم اسفناج فریزی هست که فقط کافیه با سیر تفت بدید تا آبش جمع بشه و سرخ بشه.
تخم مرغ رو با چنگال بزنید و به ماست و زعفران و نمک اضافه کنید, بزنید دوباره تا خوب مخلوط بشه و یکدست.
برنج رو به روش معمول آبکش یا کته ای آماده کنید و با مخلوط ماست و زعفران و تخم مرغ مخلوط کنید.
روغن رو توی قابلمه بریزید و نیمی از برنج رو کف قابلمه بریزید و بعد مرغ و لایه بعد اسفناج رو پهن کنید و خوب فشرده کنید و بعد مابقی برنج رو بریزید و خوب فشرده کنید و باشعله کم بذارید حدود ۱ ساعت دم بکشه یا توی فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه طبقه وسط حدود ا ساعت بذارید و ربع ساعت آخر پخت هم طبقه اول بذارید تا ته اون طلایی بشه.
نکات
من همیشه مرغ رو که میپزم, میذارم چند ساعت توی مخلوط ماست و زغفران بمونه! اینجوری مرغ خیلی خوش طعم میشه! فقط این ترکیب باید در حدی باشه و مثل خمیر به دور مرغ بچسبه و مرغ توی اون شناور نشه!
فراموش نکنید که روی مرغ آب جوش و روی گوشت آب سرد بریزید تا خوشمزه تر بشن!
بعضی ها ته چین رو خیلی نازک درست میکنند! ولی شما قرار نیست به مهموناتون ته دیگ بدید, اونا قراره ته چین بخورن!!
معمولا برای ته چین برنج رو کمی باید دون تر بردارید.
یادتون نره که پیاز مرغ رو خلالی کنید تا بعد بتونید اونو راحت از مرغ جدا کنید تا منظره بدی به مرغ ته چین نده!