در میان غذاهای سنتی، تهچین از آن غذاهایی است که در مهمانیها زیاد طبخ و تهیه میشود. این غذای قالبی و زعفرانی دو بخش اصلی دارد؛
خوبیهای ته چین ته ندارد
در میان غذاهای سنتی، تهچین از آن غذاهایی است که در مهمانیها زیاد طبخ و تهیه میشود. این غذای قالبی و زعفرانی دو بخش اصلی دارد؛ قسمت اولش برنجی است که با تخممرغ و ماست مخلوط شده و کاملاً زعفرانی میشود و قسمت دیگرش معمولا گوشتی بوده و شامل تکههای مرغ، ماهی یا گوشت راسته است. این غذا ارزش تغذیهای بسیار بالایی دارد و به تمام گروههای سنی توصیه میشود. در «دستور غذا»ی این هفته میخواهیم تهچین مرغ را که پرطرفدارترین نوع تهچین است، بررسی میکنیم.
مواد لازم:
برنج : 2 لیوان - 480 کیلوکالری
تخممرغ: 2 عدد- 200 کیلوکالری
ماست چکیده: 2 قاشقغذاخوری - 50 کیلوکالری
زعفران و نمک: به میزان دلخواه- صفر
سینه مرغ: 250 گرم - 440 کیلوکالری
پیاز متوسط: 1 عدد - 25 کیلوکالری
هویج حلقه حلقه شده: 1 لیوان - 25 کیلوکالری
سبزی خرد شده: 2 لیوان - 50 کیلوکالری
زرشک خشک: نصف لیوان - صفر
روغن مایع: 5 قاشقغذاخوری - 450 کیلوکالری
زردچوبه، فلفل و نمک: به میزان دلخواه -صفر
طرز تهیه ابتدا برنج را آبکش کنید و آن را زندهتر بردارید.
سپس آن را در ظرفی با ماست، تخممرغ، زعفران آبکرده و نمک مخلوط کنید. برای تهیه لایه داخلی نیز مرغ را به تکههای کوچکی تقسیم کنید و در 3 قاشق غذاخوری روغن تفت بدهید.
سپس به آن، نصف لیوان آب بیفزایید و بقیه مواد (اعم از سبزیهای خرد شده شامل کرفس، جعفری، مرزه و ترخان و هویج و ادویههای یاد شده) را اضافه کنید و بگذارید کنار هم بپزند.
در پایان، تابه تفلونی را که دیوارههای بلندی دارد، با 2 قاشق غذاخوری روغن چرب کنید و نصف برنج را در آن بریزید. آنگاه مخلوط مرغ را که سرد شده، به آن بیفزایید و روی آنها را با زرشک بپوشانید و سپس لایه بعدی برنج را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم کاملاً بپزد. بعد از 30 دقیقه تهچین شما آماده خواهد بود.
این غذا تقریبا 1700 کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم آن بین 4 نفر، به هر نفر بیش از 400 کیلوکالری انرژی خواهد رسید. از این رو، به شما توصیه میکنیم آن را ترجیحا در وعده ناهار میل کنید.