#کشمش_پلو_اردبیلی
مواد لازم کشمش پلو :
مواد لازم
اندازه
مقدار / کالری
برنج
پنج پیمانه
100 گرم / 360 کالری
شیر
چهار پیمانه
100 گرم / 110 کالری
آب
سه پیمانه
100 گرم / 0 کالری
کشمش
200 گرم
100 گرم / 272 کالری
نمک
به میزان لازم
100 گرم / 0 کالری
روغن
به میزان لازم
100 گرم / 900 کالری
طرز تهیه کشمش پلو :
ابتدا برنج را می شوییم، بعد شیر و آب را در قابلمه روی برنج ریخته، نمک و روغن را به اندازه لازم به آن اضافه می کنیم و قابلمه را روی شعله گاز می گذاریم تا آب و شیر بخار شوند. قبل از این که برنج را دم کنیم، کشمش ها را روی سطح آن می ریزیم تا با بخار برنج بپزند.
دقت داشته باشید که حتما حرارت زیر قابلمه کم باشد، چون شیر خیلی زود می سوزد و برنج را می سوزاند.برنج را که از چند ساعت قبل در آب خیس کرده اند، با آب در ظرفی روی اجاق گذاشته کمی زردچوبه به آن اضافه می کنند و یکی دو جوش می دهند.
شکر را با دو لیوان آب جوشانده، به صورت شیره شکر در می آورند و درضمن یک قاشق چایخوری زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کرده، به شیره شکر اضافه می کنند و دو قاشق روغن نیز به آن می افزایند.
برنج را دم می کنند و قبل از دم کشیدن کامل، با کفگیر به داخل سینی یا چلوصافی ( ترش باله ) ریخته، شیره شکر را روی آن پاشیده ، با هم مخلوط می کنند. سپس برنج را دوباره در داخل دیگ یا قابلمه ریخته ،روی حرارت ملایم دم می کنند.
پس از دم کشیدن شکر پلو ، خلال بادام پسته و خلال نارنگی را شیرین کرده را روی آن ریخته مصرف می کنند.شکر پلو را در شیراز همیشه با خورشت قیمه صرف می کنند.
خواص کشمش :
کشمش، انواع پلو ، انواع چلو ، کته ، پخت برنج - خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین انواع پلو ، انواع چلو ، کته ، پخت برنج - خوب انرژی می باشد.
فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.
کشمش را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.