♨️ طرز تهیه مانی پلو :
مواد لازم مانی پلو :
مواد لازماندازهمقدار / کالری
برنج3 لیوان
100 گرم / 360 کالری
لپهیک لیوان
100 گرم / 359 کالری
کشمش پلویی250 گرم
100 گرم / 272 کالری
زرشک75 گرم
100 گرم / 50 کالری
زعفران دم کردهبه مقدار لازم
100 گرم / 310 کالری
گوشت گوسفند یا فیله گوساله300 گرم (خرد شود)
رشته پلویی200 گرم
پیاز داغ2 تا 3 قاشق غذاخوری
100 گرم / 164 کالری
نمک، فلفل، زردچوبه
به مقدار لازم
100 گرم / 0 کالری
زیره سیاهیک قاشق چای خوری (به دلخواه)
100 گرم / 370 کالری
روغنبه مقدار لازم
100 گرم / 900 کالری
مواد لازم برای ته دیگ :
زعفران دم کردهیک قاشق چای خوری
100 گرم / 310 کالری
ماست معمولییک لیوان
100 گرم / 55 کالری
زرده ی تخم مرغیک عدد
100 گرم / 147 کالری
طرز تهیه مانی پلو :
در قابلمه ای یک تا دو قاشق روغن می ریزیم و روی حرارت داغ می کنیم. گوشت را در روغن کمی تفت می دهیم، پیاز داغ، زردچوبه و فلفل را اضافه می کنیم، پس از 1 تا 2 دقیقه دو لیوان آب به آن می افزاییم و درب قابلمه را می گذاریم تا بپزد.
(در انتهای پخت گوشت، نمک را به آن اضافه می کنیم).لپه را با دو لیوان آب می جوشانیم و پس از دو دقیقه در آبکش می ریزیم (با این کار نفخ لپه گرفته می شود) و بعد دوباره با یک لیوان آب و کمی نمک می گذاریم تا بپزد. برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده ایم.
در آب جوش می ریزیم چند دقیقه به برداشتن برنج مانده، رشته و لپه را به آن اضافه می کنیم و بعد از یکی دو جوش در آبکش می ریزیم (دلیل این کار این است که رشته نرم شود و لپه لعاب نیندازد و برنج هنگام دم کشیدن به هم نچسبد)
در قابلمه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت داغ می کنیم. در کاسه ای ماست و زعفران دم کرده و زرده ی تخم مرغ را با یک تا دو کفگیر برنج مخلوط کرده، در ته قابلمه می ریزیم (برنج به حدی باشد که مایع ته دیگ نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود).
بقیه برنج را روی آن ریخته و دم می کنیم. کشمش و زرشک (پاک کرده و شسته) را جداگانه با مقدار خیلی کم روغن سرخ می کنیم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و یک چهارم بقیه را برای تزئین کنار می گذاریم.
بعد از این که برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده می ریزیم؛ گفتنی است که این پلو تقریباً زعفرانی است.هنگام کشیدن در دیس لا به لای آن مخلوط کشمش و زرشک را می ریزیم و سطح روی برنج را برنج ساده می ریزیم تا بتوان طبق سلیقه تزئین کرد.
توجه :
در صورت دلخواه هنگام دم کردن برنج، زیره را روی آن می ریزیم.
*. این غذا را می توان بدون گوشت یا مرغ نیز طبخ کرد.