مربای خیار به شکل برگ
مواد لازم:
خیار سالادی 3 عدد
شکر 2 پیمانه
آب 1 پیمانه
گلاب یا هل
آبلیمو یا جوهر لیمو
آب آهک
طرز تهیه:
خیار را با پوست برشهای ضخیم طولی (حدود نیم سانتی) میزنیم به صورتی که به قسمت میانی نرسد و فقط قسمت گوشت آن برش بخورد . با قالب شکل برگ قالب می زنیم و یا با چاقو به برش میزنیم و با نوک چاقو خطهایی به صورت رگبرگهای برگ می اندازیم
خیارها را به مدت 12 ساعت در آب آهک میگذاریم و 6 -7 ساعت در آب معمولی میگذاریم و چند بار آب آن را عوض میکنیم .
آب و شکر را میجوشانیم و بعد برگهای خیار را داخل شیره میریزیم تا با شربت بجوشد و شربت به خورد آنها برود و قوام آید و کمی گلاب یا هل و یا هردو و کمی جوهر لیمو ( یا آبلیمو = 1 قاشق مرباخوری ) میریزیم.روی درب ظرف دم کنی میگذاریم تا در حین خنک شدن شیره به خورد مربا برود.
نکته: اگر برشها نازک باشد خیارها بعد از پخت چروک میشود.
![](http://bayanbox.ir/id/6494615570916846162?view)