مربای سیب درسته
مربای سیب درسته👇👇
مربای سیب خیلی خوشمزه است ولی این مربا علاوه بر خوشمزه بودن خوشگل هم هست، اگه سیب هاتون کوچیک باشن هر یه دونه برای یک نفر کافیه و نیازی به تیکه کردن نداره، برای تهیه این مربا از سیبهای کوچیک که تو منطقه ما به سیب عسلی معروفه استفاده میشه، تقریبا چیزی تو مایه های سیب گلاب. حتما دم سیب رو جدا نکنید که واسه خوردن از دمش بگیرید.
مواد لازم:
سیب ریز یک کیلو گرم
شکر 5 لیوان
آب 3 لیوان
جوهر لیمو 1.4 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
داخل یه کاسه آب میریزیم و نصف فنجان آبلیمو یا سرکه داخل آب میریزیم و کنار دستمون میگذاریم. سیبها رو پوست میگیریم و از ته چاقوی نازک رو فرو میکنیم داخل سیب و هسته هاش رو در میاریم، فقط طوری که دم سیب جدا نشه. سیب ها رو داخل آب می اندازیم
برای این توی آب سرکه یا آبلیمو میریزیم که سیبها سیاه نشن.
آب و شکر رو توی قابلمه ترجیحا لعابی میریزیم و روی شعله میگذاریم تا شکر حل بشه. جوهر لیمو رو اضافه میکنیم.
آب سیبها رو خالی میکنیم و سیبها رو داخل شیره می ریزیم و با شعله کم میگذاریم سیبها پخته و شیره قوام بیاد. حدود نیم ساعت تا 45 دقیقه بسته به شعله طول میکشه تا مربا قوام بیاد...امکان داره زمان بیشتری طول بکشه ..در کل شیره باید حالت ژلاتینی داشته باشه ..... در این حین کف روش رو هم تا حد امکان بگیرید.
برای اینکه بدونید شیره قوام اومده یا نه یک قاشق از شیره رو داخل یک نعلبکی بریزید و توی فریزر بگذارید تا دو سه دقیقه ای خنک بشه بعد خارج کنید و نعلبکی رو تکون بدید اگر شیره به سختی توی نعلبکی تکون بخوره شیره قوام اومده ولی اگه هنوز رقیق و شل باشه باید بیشتر بجوشه.
می تونید با اضافه کردن زعفران یا رنگ خوراکی قرمز مربای سیب زرد یا قرمز داشته باشید.
****نکته****
برای معطر کردن این مربا میتونید از گلاب یا چند تا دونه هل درسته استفاده کنید.
اضافه کردن یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده در اواخر پخت مربا باعث خوشرنگ و خوش طعم شدن مرباتون میشه.
شیره این مربا بعد آماده شدن حالت ژلاتینی داره ....