اگر کیک شما ظاهری چروکیده و جمع شده داردپس حتما:
قالب نسبت به مواد کیک بزرگ بوده است.
قالب بیش از حد چرب شده است.
مواد بیش از حد مخلوط شده است.
مقدار مایعات زیاد بوده است.
کیک بیش از حد پخته است .(به دلیل بالا بودن دمای فر یا طولانی بودن مدت طبخ) خوابیدن پف کیک
هوادهی مواد به درستی انجام نشده و میزان هوای حبس شده درکیک خیلی کم یا خیلی زیاد بوده است.
پخت کیک کافی نبوده است. (دمای فر پائین یا طول طبخ ناکافی)
میزان شکر مورد استفاده زیاد و یا مقدار مایعات نامتناسب بوده است.
قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک است.
کیک در هنگام پخت تکان داده شده یا ضربه خورده است.
در فر قبل از پخت باز شده است.
دمای فر کم بوده است.
مقدار بکینگ پودر یا جوش شیرین مورد استفاده زیاد بوده است.(معمولا به ازای هر پیمانه آرد یک قاشق چایخوری بکینگ پودر و یا یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین در نظر گرفته می شود)
بعد از افزودن آرد خمیر زیاد مخلوط شده است.