خانه
leftPublish
leftPublish
215K

لذت آشپزی

  • ۱۸:۱۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    خورشت_ماست

    مواد لازم: 

    ماست چکیده شیرین .... 1 کیلوگرم

    شکر .... 350 گرم

    گوشت گردن پخته شده .... 150-200 گرم

    زعفران .... 1 گرم

    زرشک ، خلال بادام و خلال پسته (جهت تزیین)

    طرز تهیه: 

    گردن را همراه یک عدد پیاز ، ساقه کرفس ، چند عدد برگ بو و به میزان خیلی کم نمک و زردچوبه بپزید تا کاملا گوشت آن نرم شود . توجه کنید که هیچ ادویه ای در پخت گوشت استفاده نکنید .

    ماست چکیده که برای خورش ماست مورد استفاده قرار میگیرد باید شیرین باشد . برای این منظور ماست را معمولا در یخچال کیسه میندازند تا ترش نشود .

    شکر را روی ماست ریخته و به مدت یک ساعت کنار بگذارید تا آب انداخته و شکر حل شود .

    زعفران را آسیاب کرده و با کمترین مقدار آب ممکن آن را آب زده و کنار بگذارید ( استفاده از آب زیاد برای آب زدن زعفران باعث شل شدن بیش از اندازه خورش ماست میشود )

    گوشت گردن را کاملا از استخوان جدا کرده و پاک کنید . تمامی رگ و ریشه و لثه های گوشت را بگیرید .

    در این مرحله تابه ای بزرگ روی حرارت بسیار بسیار ملایم قرار داده و گوشت را همراه با کمی ماست(یک ملاقه) داخل تابه بریزید . با کف دست گوشت و ماست را ماساژ داده تا گوشت کاملا در ماست باز شود و بافت گوشت پیدا نباشد .( این مرحله مهم ترین و سخت ترین مرحله خورش ماست است . به این مرحله اصطلاحا **کف زدن** می گویند که اصطلاح سنتی اصفهان است به این معنی که با کف دست گوشت و خورش را کاملا با هم مخلوط میکنیم تا یک دست شده و رشته های گوشت دیگر در ماست مشخص نباشند) کمی ماست اضافه کنید و کار را ادامه دهید . در این مرحله دقت کنید با اضافه کردن ماست رنگ خورشت ماست روشن شده و رگ و ریشه های سیاه گوشت خود را بهتر نشان می دهند . پس تمامی رگ های سیاه گوشت را از مواد جدا کنید تا خورشت ماست بهتر و خوش رنگ تری داشته باشید . 

    پس از یک دست شدن گوشت و ماست سرعت اضافه کردن ماست را بیشتر کرده تا تمامی ماست با گوشت مخلوط شده و یک دست شود . زعفران را اضافه کرده و مخلوط می نماییم تا به رنگ دلخواه برسیم . 

    خورش را در ظرف مناسب کشیده و با خلال بادام و پسته و زرشک روی آن را تزیین میکنیم و به مدت حداقل دو ساعت در یخچال قرار میدهیم .

    لذت آشپزی

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان