جواهر پلو
مواد لازم جواهر پلو :
مواد لازم
اندازه
مقدار / کالری
برنج
5پیمانه
100 گرم / 360 کالری
مرغ فیله
نیم کیلو
100 گرم / 200 کالری
کره
150گرم
100 گرم / 737 کالری
پوست پرتقال خلال و شیرین شده
2پیمانه
100 گرم / 37 کالری
خلال پسته
1پیمانه
100 گرم / 680 کالری
خلال بادام
1پیمانه
100 گرم / 612 کالری
زرشک
نصف پیمانه
100 گرم / 50 کالری
زعفران آب کرده
2قاشق چایخوری
100 گرم / 310 کالری
نمک
به میزان لازم
100 گرم / 0 کالری
فلفل
به میزان لازم
100 گرم / 0 کالری
پیاز
1عدد
100 گرم / 5 کالری
روغن
به میزان لازم
100 گرم / 900 کالری
شکر
1قاشق چایخوری
100 گرم / 400 کالری
جوهر
لیمو به میزان لازم
نامشخص
طرز تهیه جواهر پلو :
*. ابتدا برنج را مانند پلوهای ساده به مرحله آبکشی رسانده و دم می اندازیم سپس در ظرفی مناسب کمی کره ریخته و پیازها را در آن نیمه سرخ کرده و فیله مرغ و ادویه را هم تفت داده و با کمی آب آن را آبپز میکنیم. زرشک را با آب سرد شسته، در آبکش می ریزیم تا آب آن برود، سپس شکر آن را مخلوط می کنیم.
*. در ظرف مناسبی یک قاشق غذاخوری کره ریخته، زرشک را به آن افزوده و یک دقیقه تفت می دهیم. زعفران آب کرده را نیز به زرشک اضافه می کنیم.برای شیرین کردن خلال پرتقال، چهار بار و هر بار به مدت پنج دقیقه خلال ها را می جوشانیم، داخل صافی ریخته و در آخر یک ساعت در آب سرد قرار می دهیم.
*. در نهایت به ازای یک پیمانه خلال پرتقال به آن یک پیمانه شکر و دو پیمانه آب اضافه می کنیم، به این ترتیب که آب و شکر را مخلوط کردیم، روی حرارت قرار می دهیم، زمانی که به جوش آمد خلال ها را افزوده تا با حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه بجوشد. در آخر جوهر لیمو اضافه کرده و بعد از یکی، دو جوش آن را بر می داریم. برنج را در ظرف مناسبی می کشیم، مرغ را لای برنج قرار داده و با خلال ها و زرشک روی برنج را تزیین می کنیم.