خانه
2.02K

خواص ادویه ها

  • ۱۶:۳۰   ۱۳۹۴/۱۰/۲۰
    avatar
    کاربر جديد|0 |5 پست

    خواص ادویه پاپریکا

    خواص ادویه پاپریکا

    ادویه پاپریکـا کـه یک ادویه مـجـارسـتـانـی اسـت بـه عـنـوان طعـم دهنده در غذاها استفـاده می شـود.

    خواص پاپریکا

    شـاید بـارها و بـارها اسـم پاپریکـا به گـوشـتـان خورده باشد امـا نـدانید کـه پاپریکا چیسـت و چطور تهیه می شود. به فـلـفـل قرمز شیرین پاپریکا می گـویند. در واقع پاپریکا همان فلفل دلمه ای خودمان است که به صورت خشک شده در می آید و پس از آسیاب آن را در غذاها به عـنوان طعم دهنده و عطر دهنده استفاده می کنند. پاپریکا ادویه ای مجـارستانی است که به خاطر رنگ فوق العاده و طعم معطرش شهرت جـهانی پیدا کرده است.

    اگر غذای شما خوش رنگ نیست کافی است کمی از پاپریکا را به آن اضافه کنید تا رنگ زیبایی به خود بگیرد.

    طعم پاپریکا در کشورهای مختلف متفاوت است ممکن است مردم کشوری ذائقه شان تند باشد پس پاپریکا آن ها علاوه بر فلفل دلمه ای خشک شده مقداری فلفل تند آسیاب شده نیز دارد.

    پاپریکا

    اگر در بازار پودر پاپریکا را نیافتید بسته به نوع ذائقه تان فلفل مورد نظر را انتخاب کنید و به صورت حلقه حلقه در فر قرار دهید تا خشک شود و سپس با آسیاب آن را خرد کنید.

    از گیاه پاپریکا می توانید در تهیه سالاد استفاده کنید این گیاه مفید دارای کلروفیل و ویتامین پی (بیوفلاونوئیدها واقعا در گروه ویتامین ها قرار نمی گیرند اما بعضی مواقع با نام ویتامین P خوانده می شوند. بیوفلاونوئیدها برای جذب ویتامین C لازم هستند و این دو باید با هم دریافت شوند.)
    دارای ویتامین k است که این ویتامین یکی از بهترین داروها برای رفع خونریزی و انعقاد است.
    پاپریکا تحریک کننده ترشحات معده ای بوده و سوء هاضمه را به خوبی از بین می برد. از سبزی پاپریکا به شکل خام در تهیه سالاد نیز استفاده می شود.

    خواص دارچین




    دارچین اولـین بـار در سـریلـانکـا یافـت شـد و بـعـد از آن تـمـام دنیا این چاشـنی را برای بهتر شدن طعـم غذا اسـتفـاده کـردند.

    دارچین

    دارچین درختـچه ای از راسـتـه ی لـورالـس است. این درختچه کـوجـک ارتفـاع 5 تا 7 مـتر دارد و از تمـام قسمت های آن بـوی مطبـوعـی استشـمام می شـود.

    خواص دارچین

    دارچین قند خون را کنترل می کند و برای افـراد دیابتی مفید است اما این اثر در کوتاه مدت بروز نمی کند و برای رسیدن به این خاصیت باید یک تا شش گـرم دارچین در روز به مدت 40 روز استفاده نمایید. پس در صورتی می توان دارچین را عامل کنترل قند خون در افراد دیابتی دانست که اولا به طور منظم نصف تا یک قاشق چایخوری در روز و حداقل به مدت یک ماه و نیم مصرف شود در غیر این صورت به این نتیجـه دست نمی یابید.

    البته مصرف دارچین برای بیمارانی که از داروهای حاوی کروم استفاده می کند توصیه نمی شوند. اگـر در رژیم غذاییتان از سیر استفاده می کنید خوردن دارچین باعث ایجاد اختلال می شود. در واقع دارچین بر عملکرد داروها اثر تخریبی می گذارد.

    دارچین تاثیر اعجاب آوری بر روی زیبایی پوست و مو دارد. مصرف دارچین چروک ها را از بین می برد و در دمان آکنه موثر است. در درمان خارش جوش ها و روشن کردن پوست و درمان ریزش مو نیز کاربرد دارد.

    اگر مقداری دارچین را با نرم کنند مخلوط کنید و در هنگام استحمام استفاده کنید موهایتان روشن می شود. اگر دارچین با عسل و روغن زیتون مخلوط شود و روی کف سر مالیده شود باعث افزایش خون رسانی به پوست کف سر می شود و از ریزش مو جلوگیری می کند.
    دارچین سرشار از مواد معدنی مورد نیاز بدن است. از این مواد می توان به آهن و کلسیم، منگنز و فیبر نام برد.
    دارچین خاصیت ضد کپکی دارد و از کپک زدگی جلوگیری می کند. درواقع با مصرف دارچین میکروب ها نابود می شوند و تازگی مواد تهیه شده از دارچین تا چند روز حس می شود. در مصر باستان از دارچین برای مومیایی کردن استفاده می کردند.
    دارچین جزو داروهای قدیمی است که برای اختلالات گوارشی مانند سوء هاضمه، نفخ معده و دردهای معده واسهال به کار می رود.
    دارچین اخلاق شما را بهتر می کند و از بروز رفتارهای ناخوشایند جلوگیری می کند.
    دارچین فعالیت مغز را افزایش می دهد و از ابتلا به آلزایمر جلوگیری می کند تحقیقات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشان داده است عصاره دارچین روی قارچ کاندیدا آلبیکنس اثر درمانی دارد و برفک دهان را از بین می برد.
    همان طور که قبلا گفتیم دارچین خاصیت ضد میکروبی دارد و در درمان عفونت ها موثر است. به طور کامل تر خاصیت ضد قارچی، ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد عفونی کننده دارد.
    اگر خونریزی شما متوقف نمی شود دارچین مصرف کنید تا بهبود یابید.
    دارچین گرفتگی عضلات را از بین می برد و درد آن را درمان می کند.
    دارچین گردش خون را تسهیل می کند و باعث اکسیژن رسانی مناسب به سلول های بدن می شود.
    مواد فیبر دار محافظ قلب هستند و کلسیم و فیبر در دارچین نیز همین کار را بر عهده دارد.
    تا به حال از معجزه عسل و دارچین شنیده اید؟ این دو ماده اگر با هم ترکیب شوند بسیاری از بیماری ها را تسکین می دهند. البته میزان ترکیب این ماده متفاوت است. این دو ترکیب در درمان سرماخوردگی، آنفولانزا، کلسترول بالا، عفونت کیسه صفرا و ورم مفاصل و درمان بیماری های قلبی عروقی بسیار موثرند. عسل و دارچین با بالا بردن سیستم ایمنی بدن از ابتلا به انواع عفونت های باکتریایی و ویروسی جلوگیری می کند.

    دارچین

    اگر گلو درد دارید دارچین را در یک لیوان شیر داغ همراه با عسل میل کنید. به زودی از این درد رهایی می یابید.
    دارچین از لخته شدن خون جلوگیری می کند اما خوردن زیاد آن باعث مشکلات گردش خونی می شود. افرادی که آلرژی دارند نباید از دارچین استفاده کنند زیرا موجب تشدید شدن آلرژی آن ها می شود.
    در درمان سردرد سرماخوردگی موثر است و احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد.
    برخی محققان میزان مصرف 2 تا 4 گرم و برخی دیگر 1 تا 6 گرم در روز از این ماده را توصیه می کنند.
    تحقیقات نشان داده است که دارچین به صورت طبیعی ضد ویروس اچ آی وی می باشد.
    اگر از غذاهای پر چرب استفاده می کنید رژیم غذایی دارچین دار اثر چربی آن را کاهش می دهد

    خواص زردچوبه


    زردچوبـه یا زر چوبـه گـیاهی عـلـفـی و از تـیره زنـجـبیلـیان اسـت.

    زردچوبه

     پودر زرد چوبـه بـه رنـگ زرد تـیره اسـت کـه یکـی از ادویه های پر کاربرد اسـت. رویشـگـاه اصلـی زردچوبه هنـد است.

    ترکیب مـهم شـیمیایی زرد چوبه شامل 5% اسانس و 5% ماده اصلی زردچوبه یعـنی پلی فـنلی بنام کورکومین است.

    خواص زردچوبه

    زردچوبه خاصیت صفـرا آوری دارد. 

    ضد التهاب است و برای از بین بردن سموم کبدی مفید است.

    ضد سموم بعـضی مارها است.
    محرک سیستم ایمنی و محرک ترشح موکوس است.
    خلط آور و ادرار آور است.
    ضد عفونی کننده خوبی است و از نفخ روده جـلوگیری و معده را تقویت می کند.
    ضد سرطان است و با خنثی کردن رادیکال های آزاد از ابتلا به سرطان جـلوگیری می کند. در دوران کودکی به کاهش ابتلا به سرطان خون کمک می کند و به طور کلی به از بین بردن ملانوم ها که در ایجاد سرطان پوست نقش دارند کمک می کند.
      خاصیت ضد اکسیدانی دارد. این خاصیت مربوط به دو دسته مواد محلول در آب و چربی آن است.
    خاصیت ضد ورمی دارد.

    زردچوبه

    محافظ کبد است. رحم را تقویت می کند برای از بین بردن قارچ ها و کرم های بدن مفید است. بند آورنده ی خون است.
    ضد تومور و ضد تب است.
    کلسترول خون را کاهش می دهد و از چسبندگی پلاکت ها جلوگیری می کند

    خواص زعفران


    زعـفـران دارای طبـعـی گـرم و خشـک اسـت.

    زعفران

    زعـفـران گـیاهی از تـیره زنـبـقیان اسـت کـه ویژگـی ضد افـسـردگی دارد. بـرخی از شـرکـت های دارویی از آن به عـنوان اینتگراتور ضد افسردگی استفاده مـی کنند.

    زعفرانی که شـمـا در منزل استفاده می کنید قسمت انتهای خامه و کلـاله گل آن است. کلاله این گل به رنگ قرمز متمایل به نارنجـی و ارغوانی است. شاید الان متوجـه شوید چرا این ماده قیمت زیادی دارد. در واقع از هر 100 تا 200 هزار گیاه زعفرانی که کشت می شود حدود 5 کیلوگرم زعفران به دست می آید که بعد از خشک کردن این عدد به یک کیلوگرم می رسد.

    زعفران

    زعفران بوی معطری دارد ولی طعم آن کمی تلخ است البته این طعم زمانی که زیاد مصرف شود احساس می شود.

    ماده سافرنال عطر و رایحه زعفران را به عهده دارد و پیکروکروسین به عنوان ماده اصلی طعم و مزه آن است.

    این گیاه در شهرستان های دولت آباد تربت حیدریه، تایباد، باخرز، گناباد و سبزوار و نیشابور در استان خراسان رضوی و قسمت های دیگر کشور عزیزمان کشت می شود.
    این گیاه در کشورهای جنوب غربی آسیا، جنوب اسپانیا و جنوب اروپا نیز می روید.

    خواص زعفران

    زعفران که به عنوان چاشنی و رنگ دهنده در غذاها استفاده می شود موجب کاهش چربی و کلسترول خون می گردد.
    زعفران از بیماری های قلبی و ابتلا به سرطان جلوگیری می کند و در درمان افسردگی استفاده می شود.
    زعفران آرام بخش و اشتها آور است.
    دارای مقدار زیادی منگنز و ویتامین C، پتاسیم و آهن و ویتامین B6 می باشد.
    منگنز کمک به تنظیم قند خون می کند و سوخت و ساز بدن را بهبود می بخشد.
    زعفران به تقویت هورمون های جنسی کمک می کند.
    در درمان بیماری آسم و کاهش فشار خون مفید است.
    اگر حافظه خوبی ندارید برای تقویت حافظه تان زعفران مصرف کنید.
    به درمان نفخ شکم و درد معده کمک می کند و عفونت ادراری را از بین می برد.
    برای درمان کم خونی موثر است.
    به عنوان مسکن در دردهای لثه مورد استفاده قرار می گیرد.
    پتاسیم موجود در زعفران به تعادل مایعات بدن و ویتامین C موجود در زعفران به رفع عفونت های داخلی بدن کمک می کند.
    نوشیدن دم نوش آن بعد از غذا قاعده آور است و باعث تسهیل گردش خون می شود.

    مضرات مصرف بیش از حد زعفران

    مصرف بیش از حد زعفران باعث کاهش فشار خون و رقیق شدن بیش از حد خون می شود. ممکن است خونریزی بینی یا رحمی را در بانوان به همراه داشته باشد.
    برای زنان باردار توصیه نمی شود زیرا این ماده ممکن است سبب سقط جنین در ماه های اول حاملگی شود.

    به طور کلی مصرف 20 گرم آن کشنده است.

    برای نگهداری زعفران آن را از نور و رطوبت دور کنید و در ظروف شیشه ای یا فلزی قرار دهید. ظروف پلاستیکی از مرغوبیت زعفران می کاهد.

    منبع : اختصاصی وبگردها

    .

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان