گروه موسیقی چارتار : نام یک گروه موسیقی ایرانی است. این گروه در سال ۱۳۹۰ تشکیل شدهاست. سبک این گروه تلفیقی است و موسیقی الکترونیک را با آواز ایرانی تلفیق کرده است. اشعار و ترانهها و همچنین لحن و صدای خواننده که برگرفته و استوار بر ادبیات و موسیقی کلاسیک ایرانی است از یک سو و همچنین ملودیهای پویا و تنظیمهای مدرن از سوی دیگر، فضای متفاوتی را در موسیقی این گروه به وجود آوردهاست.
شکلگیری گروه :
آرمان گرشاسبی در گفتوگو با سایت موسیقی ما میگوید:
یک دوستی قدیمیای من و آرش داشتیم و همینطور من و احسان. از طرفی آرش هم با آیین دوست بود. آرش ساز میزد و من هم آواز کار میکردم، ولی آرش از این موضوع بیخبر بود. یک روز خیلی اتفاقی آرش ساز زد و من هم خواندم. آرش که از تمرینهای من بیخبر بود، گفت تو چقدر خوب میخوانی، صبر کن به تو خبر میدهم. نمیدانستم چه تصمیمی دارد. بعد هم آرش یک ملودی سنتی ساخت و آیین هم آن را الکترونیک تنظیم کرد.
بعد یک روز با من تماس گرفت و قرار گذاشتیم و موسیقی را برای من پخش کرد و گفت برای تکمیل کار به یک شاعر نیاز داریم، کسی را سراغ نداری؟ من هم احسان را معرفی کردم، احسان پذیرفت و روی ملودی، ترانهای نوشت و وقتی هر چهار نفر روی شعر توافق کردیم، من هم آن قطعه را خواندم. آنجا بود که دیدیم پکیج خوبی از کار درآمده و بدون اینکه حرفی بزنیم، کار روی قطعه دوم را شروع کردیم.
اعضای گروه
آرمان گرشاسبی (خواننده - متولد ۱۳۶۷)
آرش فتحی (آهنگساز - متولد ۱۳۶۷)
احسان حائری (ترانه سرا - متولد ۱۳۶۷)
آیین احمدیفر (تنظیمکننده - متولد ۱۳۶۳)
آلبوم ها :
آلبوم باران تویی (۱۳۹۲) :
انتشار در: بهمن ۱۳۹۲
ناشر: مهدی سوفالی – سید محمد حسین مقدس تفرشی
صدای باران، صدای نفس، صدای قطار، صدای نبض و صدای کمرنگ کمانچه که در موسیقی الکترونیک محو می شود. فریاد «آشوبم آرامشم تویی»، «مرا به خاطرت نگه دار» و «نداری خبر ز حال من» که آرمان گرشاسبی سر می دهد در آلبوم اول چارتار: «باران تویی».
چارتار ساده شروع شد: سال ۹۰ بود، آرمان و آرش فتحی دوست بودند، یکی ساز زد و دیگری آواز خواند و گشتند دنبال ترانه سرا و تنظیم کننده و احسان حائری و آیین احمدی فر، دو دوست دیگر به آنها اضافه شدند و این شد چارتار: «پرسه آوایی به امید هیچ، سرگذشت لحظه هایی شبیه به هم».
و بعد، «باران تویی» آمد؛ ۱۲ قطعه از ترکیب موسیقی الکترونیک اروپایی و آواز ایرانی و شعرهایی عاشقانه. صدای ساز کمتر در این آلبوم شنیده می شود و به جای آن، افکت های صوتی فراوان است.
ترکیب های شاعرانه هم بسیار است؛ از پیوند متضادها در صراحت کهنه تازه شدن، سحر و شب تار، آشوب و آرامش، رویش و خزان، خورشید شب، عطش و باده، زمستون و نوبهار، غربت و خانه، زوال خاطره و … گرفته تا همنشینی واژه هایی که عادت کرده ایم با هم ببینیم: گوشه و شور و آواز و قصیده، مشت و پوچ، شعله و پروانه، غم و شب و تب.
تیزر آلبوم را امید بنکدار و کیوان علیمحمدی با بازی مهناز افشار ساخته اند: فضایی تاریک و مه آلود که در سایه روشن آن، کلمات روی صورت بازیگر خطاطی می شوند، شمعی روشن می شود، قسمت هایی از قطعات مختلف آلبوم به گوش می رسد و چارتاری ها، ایستاده در کنار هم، پیدا و پنهان می شوند.
گرافیک کاور آلبوم هم جالب است: عکسی چهار تکه از چهار صورت مختلف که در کنار هم یک تصویر را شکل داده و با شاخه های بی برگ درختان احاطه شده، نام قطعات که مثل یک شعر واحد، خطاطی شده و زمینه سفیدی که با حروف آبی پر شده، و با قطرات باران.
آلبوم جاده میرقصد (۱۳۹۴)
انتشار در: شهریور ۱۳۹۴
ناشر: مهدی سوفالی – سید محمد حسین مقدس تفرشی