شایعترین علل فرو رفتن ناخن در انگشت عبارتند از:
• پوشیدن کفشهایی با پنجه تنگ که باعث فشار آمدن به انگشتان و ناخنهای پا میشود
• کوتاه کردن بیش از اندازه ناخن یا کوتاه کردن آن به شکل هلالی (هنگام کوتاه کردن، گوشههای ناخنها نباید کوتاه شده یا قوس داده شوند)
• آسیب دیدن ناخن پا
• داشتن ناخنهایی با خمیدگی غیرنرمال
عوارض
اگر فرو رفتن ناخن در گوشت پا درمان نشده یا کشف نشده باقی بماند ممکن است باعث عفونت استخوان قرار گرفته در زیر ناخن گردد که این میتواند منجر به عفونت جدی استخوان شود.
عوارض این عارضه، خصوصاً زمانی شدید میشوند که شما مبتلا به دیابت باشید که میتواند باعث ضعیف شدن جریان خون و تخریب عصبهای پاهایتان شود. در این وضعیت، امکان دارد که یک آسیبدیدگی جزئی پا (مانند یک بریدگی، خراش، میخچه، کال یا فرو رفتن ناخن در انگشت) نیز به درستی بهبود نیافته و پا را دچار عفونت کند.
درمان به روش بسته بندی
بستهبندی یک متد ساده دیگر است. در این متد تکهای پنبه بین گوشه ناخن و پوست کنار ناخن قرار داده میشود. این کار میتواند در ابتدا کمی دردناک باشد، اما طبق گفته بیمارانی که به این روش درمان شدهاند، معمولاً درد آن درست پس از قرار دادن پنبه تسکین مییابد. میتوان پنبه را به یک ماده ضدعفونی یا گندزدا نیز آغشته کرد. این کار را باید روزی یک بار انجام دهید و هر بار مقدار پنبه را بیشتر کنید. وقتی که دیگر هیچگونه دردی احساسی نشد و کناره ناخن هم دیگر در پوست فرو نرفت، میتوان پنبه را با چسب اکریلیک به همانجایی که قرار داده شده چسباند و آن را برای یک هفته در همانجا باقی گذاشت. دوره درمان با این متد طولانی است، اما برای بیمارانی که مشکل آنها جدی نیست به خوبی نتیجه میدهد.
روشهای رایج درمان
روزانه چند قطره سرکه سیب روی محل زخم یا عفونت بچکانید
سریع ترین راه درمان استفاده از روغن درخت چای است ک باید روی زخم بمالید.
حتما از جوراب نخی استفاده کنید.
قبل بانداژ برای ضدعفونی زخم حتما از الکل استفاده بشه.