۱۷:۱۵ ۱۳۹۴/۱۱/۸
10 اشتباه رایج آشپزی
1 ) جایگزینی مواد : جابجا کردن یکی از مواد غذایی با دیگری همیشه جواب نمیدهد ، بعنوان مثال استفاده از بیکینگ پودر بجای بیکینگ سودا در بعضی موارد احتمالاً همان مقدار که میخواهید پف مثلا نمیکند!
راه حل : این مشکل همیشگی نیست مثلا میتوانید عسل را به جای شکر سفید و خامه را به جای شیر غلیظ و یا آرد ذرت را به جای آرد گندم به کار ببرید اما برای اجتناب از اشتباه اول ، در هنگام جایگزینی از یک آشپز حرفهای یا یک کتاب معتبر آشپزی کمک بگیرید.
2 ) داغ نکردن ماهیتابه در هنگام آشپزی : اگر شما مواد غذایی سرد را در روغن داغ نشده و در یک ماهیتابه سرد بریزید غذا به سادگی روغن را قبل از اینکه داغ شود جذب میکند و مجبورید دوباره روغن اضافه کنید و در پایان یک غذای چرب خواهید داشت.
راه حل : ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و پس از اینکه داغ شد روغن را اضافه کنید و یک قاشق چوبی درون آن قرار دهید و هنگامی که دور قاشق حبابهای ریزی به وجود آمد مواد غذایی را که به دمای محیط رسیده اس، اضافه کنید ، این کار از چسبیدن غذا نیز جلوگیری میکند.
3 ) پر کردن بیش از اندازه ماهیتابه : وقتی عجله دارید دلتان میخواهد سریع غذا را سرخ کنید و همه مواد با هم و در یک نوبت اضافه کنید!
راه حل : برای نتیجه بهتر مواد غذایی را در چند نوبت سرخ کنید تا هم آب نیندازد و هم یکنواخت سرخ شود ، در غیر این صورت یا یک غذای پخته بجای سرخ شده خواهید داشت یا نیمی از غذا بیش از حد سرخ میشود و مابقی نیمپز خواهد ماند.
4 ) ترس از حرارت : اگر غذای خود را روی شعله کم سرخ کنید هرگز برشته نمیشود و این به معنی آن است که عطر غذا از آن خارج نمیشود.
راه حل : از حرارت بالا برای سرخ کردن موادی مانند ماهی ، فیله مرغ و غذاهایی استفاده کنید که ضخامت کمی داشته و نیاز به مغز پخت شدن ندارند و حرارت متوسط برای مواد غذایی ضخیمتر استفاده کنید.
5 ) سرو سریع گوشت : برش گوشت بلافاصله پس از پختن آن باعث میشود آب آن خارج شود و گوشتی که آب آن خارج شده هم خاصیت کمتری دارد و هم سفت میشود.
راهحل : وقتی به گوشت پس از پخت حداقل 10 دقیقه استراحت دهید رشتههای گوشت آب درون گوشت را به خود جذب میکند و در نتیجه گوشت آبدارتر، طعمدارتر و نرمتری خواهید داشت.
6 ) ترس از نمک : اکثر مردم نمک زیادی را در زمان مصرف مواد غذایی آماده یا فرآوری شده مصرف میکنند در حالیکه از آن بیخبرند ، استفاده معقول و به اندازه از نمک نه تنها ایرادی ندارد بلکه طعم غذا را کامل میکند ، کاری که هیچ چاشنی و طعمدهنده دیگری نمیتواند انجام دهد.
راه حل : مقدار نمک مناسب هم غذای شما را خوشمزه میکند و هم به سلامتی شما آسیب نمیرساند ، نمک علاوه بر طعمدهندگی در غذا کاربردهای دیگری نیز دارد ، به عنوان مثال نمک به همراه مایه خمیر به ور آمدن خمیر کمک میکند ، پس تنها در صورتی از نمک اجتناب کنید که به دستور پزشک باشد.
7 ) نگهداری روغن و ادویه نزدیک اجاق گاز : شاید دوست داشته باشید ادویهها و روغن خود را حول و حوش اجاق گاز نگه دارید تا هم در دسترس باشد هم ظرفهای زیبای آن در چشم باشد! اما این کار باعث میشود تا ادویه و روغن ، عطر و کیفیت خود را به مرور بدلیل گرما از دست بدهند.
راه حل : روغن و ادویهجات خود را ترجیحاً در جای خنک ، تاریک و خشک نگه دارید ، فاصله حداقل 20 سانتیمتر از اجاق گاز مناسب است.
8 ) پر کردن لیوان آرد : بسیاری از آشپزها با اینکه از لیوان استفاده میکنند اما نتیجه کارشان رضایتبخش نیست و دلیل آن را نمیفهمند ، دلیل این مشکل آن است که لیوان را داخل آرد کرده و آن را با فشار پر میکنند و در این صورت مقدار آرد از اندازه مورد نظر بیشتر میشود.
راه حل : برای اندازهگیری درست لیوان را با یک قاشق پر کرده و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید تا آرد اضافی بیرون بریزد.
9 ) روغن در آب پاستا : اضافه کردن روغن در آبی که پاستا را در آن میپزید از جمله کارهایی است که همه آشپزها در هنگام تهیه پاستا انجام میدهند.
راه حل : اگر پاستای شما با کیفیت است نیازی به اضافه کردن روغن در آب جوش ندارید ، میتوانید با اضافه کردن کمی زردچوبه به آب پاستا از چسبیدن آن جلوگیری کنید ، اگر پاستا را بیش از زمانی که لازم است نجوشانید نیازی به اضافه کردن هیچ کدام از این مواد نیست.
10 ) مخلوط کردن بیش از حد مواد خمیر : در تمام دستورهای تهیه مافین ، پن کیک و کیکها به این جمله برمیخورید که مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید اما اگر شما بیش از اندازه این کار را انجام دهید ، گلوتن موجود در آرد از آن جدا شده و باعث سفت شدن کیک یا مافین میشود.
راه حل : مواد خمیر را بیش از اندازه هم نزنید ، همین که احساس کردید مواد به صورت یکنواخت مخلوط شدهاند کفایت می