۱۳:۲۲ ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
قهوه ترك
قهوه ترك يكي از قديميترين راهها براي دم كردن قهوه هست. براي تهيه اين نو قهوه شما به قهوه بو داده شده و پودر شده (مثل آرد) كه داراي عطر زيادي باشه و همچنين قهوه جوش مخصوص قهوه ترك كه به اسم ايبريك معروف هست داريد.
ايبريك معمولا براي يك يا ? نفر هستش و به صورت سنتي روي سنگ داغ قهوه آماده ميشده. اما حالا كه ديگه سنگ داغ نيست، از گاز به طور معمول استفاده ميشه.
طرز تهيه:
براي ايبريكهايي كه يك پيمانه ظرفيت دارن شما به ? قاشق شكر احتياج داريد.
ظرفتون رو تا گلوگاه ايبريك آب كنيد. كمتر آب نريزيد.اگه ميخواهيد مقدار كمتري درست كنيد بايد از ظرف كوچيك تري استفاده كنيد.
حالا ? قاشق چاي خوري پر قهوه ترك روي آب بريزيد و اجازه بدين مواد گرم بشند.
قهوه رو هم نزنيد، قهوه مثل يه لايه آب رو پوشش ميده و اجازن نميده هوا وارد ظرف بشه.
حرارت رو روي معمولي تا نسبتا داغ بذاريد.
بد از چند دقيقه اگه ديديد آب در حال جوشيدن هست بدونيد كه قهوه شما كم بوده، همه رو خالي كنيد و دوباره از اول.
(چون قهوه ترك هيچ وقت نميجوشه. ولي شروع به كف كردن ميكنه. فرق كف كردن و جوشيدن اين هست كه كف كردن آروم هستش ولي جوشيدن سريع)
اين كف كم كم تمام اطراف قهوه جوش شما رو ميگيره.درست قبل از اينكه كف بخواد از ظرف به بيرون بريزه، ايبريك رو از رو حرارت برداريد. آروم مواد رو هم بزنيد و دوباره رو حرارت بذاريد.
وقتي قهوه كف كرد دوباره از رو حرارت برداريد. اين كار رو ? بار تكرار كنيد.
مرحله آخر ديگه قهوه رو هم نزنيد، از كفّ قهوه برداريد و بين ? ليوان تقسيم كنيد. ايبريك رو واسه ?? ثانيه استراحت بدين تا اگه ذرّهاي از قهوه هست ته نشين بشه. بد قهوه رو خالي كنيد. چند قطره آخر رو خالي نكنيد چون امكان داره توش مقداري از پودر قهوه مونده باشه.